2016. június 23., csütörtök

Gorog templom hu

A brassó-belvárosi Szentháromság („görög”) ortodox templom az egykori Lópiac, a mai Gheorghe Barițiu utca 12. Zöldítsük vissza Földünket! A miskolci Nagyboldogasszony-székesegyház (gyakran Búza téri templom ) a görögkatolikus rítust követő Miskolci egyházmegye főtemploma.


Gorog templom hu

Szicíliában, Agrigento városa mellett fekszenek a hét görög templom romjai a Templomok Völgyében. A Concordia templom az i. Völgyben ez maradt fenn a legjobb állapotban, valamint ez az egyik legnagyobb és legjobban megőrzött dór stílusú templom , amely még ma is áll. Isten iránti hálával szeretettel gondolunk az elmúlt évekre, amikor sikerült a templom építését befejezni, és egy nagyszabású ünnepség keretében felszentelni. Azóta mindenki megelégedésére szolgálja a templom a folyamatosan gyarapodó közösségünket.


A szemek jobban ragyogjanak - Templombúcsú Kispesten A kispesti hívek imája meghallgatásra talált és gyönyörű, napsütéses, késő őszi vasárnapon ünnepelhették az Aranyszájú Szent János templom búcsújának ünnepét. Kedden este órakor GRFC egyetemista hittanra várjuk a fiatalokat a Gödörben. Hétfőn a szokott időben a középiskolásokat ugyanitt. Karácsonyi készületi időben szerda reggelenként 6. Roráte zsolozsmára” hívunk mindenkit a templomba. A kolozsvári görög templom (román neve Biserica Sf.


Treime din Deal azaz a domboldali Szentháromság- templom ) a Görögtemplom utcában (Strada Bisericii Ortodoxe) található barokk stílusú épület. Eltérően más görög katolikus templomoktól, itt nincs ikonosztáz. A templom a Búza téren található, É-D tájolású, ötszögletű szentéllyel, kereszthajóval és sekrestyével.


A templom belseje az ikonosztázzal, szentéllyel, oltárral és a díszes alakokkal, valamint Petrasovszkí Manó és Leó festményeivel figyelemfelkeltő. Hajdúszoboszló’s Greek Catholic Church is located in the city centre, at Szilfákalja str. Kovács Máté Community Centre. Szeretettel köszöntjük a Pesterzsébeti Görög Katolikus Egyházközség honlapján!


A templom tervezéseac ute;re Vojtovits Bertalant kérték fel, az építést Vojtovits Bertalanra és Barczó Mihályra bízták. A monda szerint a templom leégésének az éjszakáján született Nagy Sándor. Plutarkhosz szellemesen megjegyezte, hogy valószínűleg azért égett le a templom , mert Artemisz túlságosan el volt foglalva az új hadvezér születésével és nem figyelt a templomára. Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.


Miskolc-Belvárosi Istenszülő elhunyta és mennybevétele görögkatolikus templom. Ekker készült el a fallal kerített, támpillérekkel erősített egyszerű templom tornya és formás hagymasisakja, valamint a belső, nagy művészi értékű ikonosztázionja. A szakemberek szerint ez az ország egyik legszebb bizánci stílusú temploma. Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!


Gorog templom hu

A károsodásokért döntően a korábbi szakszerűtlen beavatkozások okolhatók. Magyar: Görögkeleti templom. Egyhajós, nyereg tetős, egyenes szentélyzáródású templom , nyugati homlokzatában harangtoronnyal. Helyükre kerültek a Szentháromság templom ólomüveg ablakai - Videóval. Jól halad a kecskeméti Görögkeleti templom restaurálása.


A mai napon (kedden) helyükre kerültek a felújított ólomüveg ablakok. Czakó Gábor író honlapja Dr. Békés Géza Emlékoldala ETALON Kiadó - Vallási témájú nagyjátékfilmek Folkrádió - népzenei rádióadó Kulturinfo.


Gorog templom hu

Sós Antikvárium Tarsolylemezek Weblap Szent Miklósról advent. Muzsikás együttes nepmuveszet. Nagykálló egykori Rácz-városnak nevezett részén áll a Szent Mihály főangyal oltalmába ajánlott görög katolikus templom , amelynek helyén egykori metszetek szerint valószínűleg fatemplom volt, és a törökök elől idemenekült szerb lakosságot szolgálta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések