2016. június 3., péntek

Borda zúzódás otthoni kezelése

A zúzódások otthoni kezelése. A sérülést követően, még mikor a zúzódás vöröses színű, helyezzen a sérült testrészre jeges borogatást. A jegelés abban nyújt segítséget, hogy a duzzanatot lelohassza. Az otthoni kezelést azonban nem minden esetben végzik el. Leggyakrabban az áldozat még mindig kórházba kerül.


Ez annak a ténynek tudható be, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a szomszédok - a tüdő, a szív és a vesék bordái - attól függően, hogy melyik borda sérült meg. Sérülés, húzódás, zúzódás , rándulás kezelése érülések nemcsak a sportot rendszeresen gyakorlóknál, hanem a mindennapi élet során is előfordulhatnak. A kisebb sérülések ellátására több lehetőség is van, míg súlyosabb sérülés esetén forduljon orvoshoz. Izomláz és zúzódások kezelése.


Jól kitombolta magát a hétvégén, ön volt a teniszpálya (focipálya, stran kert stb.) ördöge, de most itt a hétfő, és olyan izomláz vett erőt a testén, hogy úgy tűnik, soha többé nem lesz képes rendesen mozogni. Tegnap elég rendesen ráestem a vállamra, plusz közben belém is rúgtak. Dokinál voltam, felközötte, zúzódás , viszlát. Mert baromira fáj, plusz egáltalán nem tudom mozgatni. Mennyire szabad egyébként mozognia?


Mivel enyhíthetném a fájdalmat? A teljes ficamok kezelésének első lépéseként az ízületet nyugalomba helyezzük, hűtjük, majd a sérültet azonnal szakorvoshoz szállítjuk. Sok laikus (szemtanú) megkísérli a ficamot helyretenni, ami egy nagyon helytelen gyakorlat, mivel ezzel esetleg az ízületi vápa vagy fej törését, szalagszakadást okozhat, és nem ritkán ideg- és érkárosodás is kialakulhat. A bokasérülések a leggyakoribb sportsérülések közé tartoznak.


A bokaízület és a szalagok a lábfej rendellenes behajlása vagy kicsavarodása miatt sérülhetnek meg. Egy vagy két borda törése járóbetegként is kezelhető, a beteg korát és általános állapotát figyelembe véve. Fájdalomcsillapítók adása mellett nyákoldó készítmények, néha antibiotikum adása is szükséges.


Borda zúzódás otthoni kezelése

A gyulladás kezelése: pihentetés, gyulladásgátló kenőcsök. Bármely károsodást is akarjuk kezelni, elsődleges fontosságú a sérült rész kímélése, a pihenés, felpolcolás és a fáslizás. Zúzódás kezelése gyorsan és hatékonyan. Az alkar és kézfej erős fájdalma nem játék, hanem igenis komolyan kell azt venni.


Gyakran olyan súlyossá válik a helyzet, hogy még felemelni is nehezen tudjuk a karunkat. Ilyenkor aztán már nincs mit tenni, azonnali kezelés szükséges. A továbbiakban még fokozhatjuk a hatást gyógynövény alapú kenőcsök rendszeres alkalmazásával. A sérülést adott időközönként kezeljük le, és hagyjuk, hogy a készítmény megfelelően beszívódjon a bőrbe.


Kiterjedt zúzódások: Ha a gyermek úgy esett el, hogy testének nagyobb részén keletkezett zúzódás , akkor először valószínűleg csak az őt ért ijedtség miatt szorul ápolásra, de jó, ha utána megmutatjuk orvosnak. Ne feledjük, hogy a gyerek ilyenkor vérzik, még akkor is, ha a bőre alá megy a vér, és a sérült erek. Brigante Amikor erősebb lökés vagy ütés ér bennünket, előfordul, hogy a bőrfelület ép mara alatta azonban a hajszálerek megrepednek, és bevérzés keletkezik. Pár hónapja beteg lettem és nem mentem orvoshoz se és gyógyszert se szedtem sima torok fájással kezdődött és hőemelkedésem volt. Aztán pár hónap múlva elkezdett fájni mind két fülem.


A sarkak fájdalma általában magától elmúlik, de vannak esetek, amelyeket mindenképpen érdemes orvossal ellenőriztetni. Veszélyeztetett csoportok. Rándulás bárkinél előfordulhat, aki elesik. A bordasérülést követő fájdalmat a mellkas mozgásának kiterjedt csökkentése (bordaöv) helyett csak a sérült borda (k) mozgásának korlátozásával csillapítja a bordasín.


Borda zúzódás otthoni kezelése

Egy egyszerű zúzódás kezelése orvosi szintű tudás nélkül is megoldható, mégis érdemes óvatosnak lenni. Az anyukák is jól tudják, hogy milyen sokszor kell enyhíteni a gyerekek fizikai fájdalmát, amelyet a játszás során szereznek. Az egyszerűbb, nem vérző, kisebb méretű, kevés fájdalommal járó sebek kezeléséhez nem feltétlenül kell orvoshoz fordulnunk.


Amikor azonban komolyabb sebek keletkeznek, például szétnyílt seb vagy súlyosabb égési sérülés, olyan sérülés, ami jó eséllyel elfertőződhet, esetleg egy korábban keletkezett rosszul gyógyuló sebről van szó, akkor feltétlenül keressük. Ha a trauma nem jár más szervek funkcióinak megsértésével, akkor ezeket a hibákat önállóan helyreállítják, és nem igényelnek különleges. Kisebb mozgásszervi panaszok fájdalmait, gyulladásait enyhíti vagy megszünteti. Fül és hallójárat gyulladásnál csillapítja a viszketést, fájdalmat és csökkenti (megszüntetheti) a gyulladást.


A jobb borda alatti fájdalom A máj azon betegségei, amelyek gyulladással járnak, illetve fertőzéses eredetűek, epeelválasztással állnak összefüggésben, jobb bordaív alatti fájdalmat okozhatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések