2016. március 14., hétfő

Középiskolák ahova nem kell felvételi

Középiskolák ahova nem kell felvételi

Nem minden középiskolában kötelező előzetes, központi írásbelit tenni. A központi felvételi teszt jó dolog. Jobb annál, mintha minden iskola önállóan állítana össze felvételi tesztet, mert így biztos, hogy az országban minden felvételizőtől ugyanazt várják el, és elég egyszer elmenni vizsgázni, nem kell annyiszor, ahány iskolát megjelöltél a jelentkezési lapodon.


Azokban az iskolákban, amelyek előírják a központi írásbeli vizsgát, ott a diákok felvételi összpontszámának minimum -át az írásbeli eredménynek kell adnia. A középiskolák több mint felébe nem kell felvételizni - 4gimnázium és szakközépiskola van, ahová központi írásbelivel lehet majd bejutni. Ha megvannak a kiválasztott középiskolák , már csak egy döntés van hátra: meg kell határozni az intézmények és a tanulmányi területek sorrendjét (hiszen úgy is dönthet egy diák, hogy egy iskolán belül több típusú képzésre is beadja a jelentkezését).


De nem kell , sőt nem szabad! Ha úgyis érzitek, legszívesebben megfutamodnátok a folytatástól, ne essetek kétségbe! A pótfelvételi eljárás során május 18-áig megpályázhatóak a rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett – üresen maradt – iskolai helyek. Olyan iskolákat keresek ahova nem kell központi felvételi de nem gyengék.


Nem igaz, hogy nem volt ott még gyerek több százból, aki megfelelt volna. Fazekasban lesz pótfelvételi. Felvételizett ( nem lehetett könnyű elölről kezdeni az egészet!) és felvették. Milyen Budapesti Gimik vannak ahol nem kell központi felvételit írni? Illetve van kollégiuma és azért jó környéken van, nem rossz iskola.


Hollandiában például egyáltalán nincs ilyesmi , csak irigyelni tudjuk őket. A gyerekek vagy évesen egyáltalán nincsenek azon a szinten, hogy azt el tudják dönteni, milyen iskolába kellene járniuk, sokszor még az sem derül ki egyértelműen, hogy a humán vagy a reál tantárgyak érdeklik jobban. Rendkívüli felvételi eljárás azok számára, akiket nem vettek fel az általános felvételi eljárás keretében. Beiratkozás a középfokú iskolákba.


Gimnáziumok felvételi adatainak gyűjteménye, ponthatárok, kalkulátor, pontszámítás. A kiadvány több fontos szempontból vizsgálja a középiskolák és iskolacsoportok fejlődését az elmúlt másfél évtizedben. A felvételi lépésről lépésre, határidők, menetrend.


Fel kell hívni azonban az olvasó figyelmét arra, hogy a kiadványban közölt mutatók a középiskolákban folyó munka megítélésének csak egy-egy dimenzióját jelentik! A tanulónak és szüleinek fel kell vennie a kapcsolatot azokkal az intézményekkel, ahová a tanuló jelentkezni szeretne a középfokú felvételi eljárás során, és ott kérni, hogy mivel – saját hibáján kívül, neki fel nem róható ok miatt – a gyermek nem tud részt venni a központi írásbeli felvételin, tegyék lehetővé számára, hogy az iskola saját felvételi. A helyszín egy tetszés szerinti iskola, ahol ilyen vizsga szervezését meghirdették.


Középiskolák ahova nem kell felvételi

Mikor derül ki, hogy kiválasztott-e a cég, ahova jelentkeztem? A partnerszervezetnek még a központi felvételi eljárás sorrendmódosítási határideje előtt értesítenie kell a jelentkezőt arról, hogy kiválasztotta-e. Nyomozni kell az alternatív sulik tandíjai után - A legnépszerűbb alternatív iskolák között van, ahová már nem lehet jelentkezni, máshová már csak napokig. A jogszabály lehetővé teszi, hogy a nem nyolcadikos jelentkezők közvetlenül a középfokú intézménybe, illetve a Felvételi Központba küldjék a jelentkezésüket.


Ideiglenes felvételi jegyzék készül A középiskolák a megkapott jelentkezési lapok adatait adatbázisba rendezik. Az összesítésükből kiderül: az iskolák több mint fele nem tart majd felvételi vizsgát, hanem az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolja és veszi fel a tanulókat. A gyakorlati felkészülés elengedhetetlen, ahol nem csak a hozott pontok alapján lehet bekerülni, hanem meg kell írni a központi írásbeli felvételit is. A gyakorláshoz az internetről le kell csak tölteni az elmúlt évek felvételi feladatlapjait. Mit kell tenne ha nyolcadikos gyermeked középiskolába felvételizik?


Középiskolák ahova nem kell felvételi

Hogy a középiskolába történő jelentkezésnek mi a menete, arról részletesen olvashattak már nálunk. A középiskolák közel fele nem tart idén felvételi vizsgát, és mintegy 4intézmény írta elő, hogy a hozzájuk előzetesen jelentkező tanulók központi írásbelin vegyenek részt. Az árakat pedig szinte mindenki titkolja.


Február 19-éig t az egyéni jelentkezők továbbítják a tanulói adatlapot az Oktatási Hivatalba. A tanulói adatlap mellékleteként semmilyen dokumentumot nem kell csatolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések