2016. március 1., kedd

Kaposvári egyházmegye

Zsinati fórumra hívnunk minden érdeklődőt a család témáról, november 21-én csütörtökön órára a püspökség nagytermébe. A beszélgetést vezetik: Nyéky Kálmán atya valamint Radnai István és Márti családreferensek. A gondolatindító munkaanyag már elérhető az egyházmegye honlapján a zsinat fül alatt. Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (sütiket) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.


Szeretettel várjuk láthatatlan önkéntesek jelentkezését imaháló-szolgálatra. This feature is not available right now. Please try again later. Szeged-Csanádi Egyházmegye Dr. Kaposvári Egyházmegye Varga Lászl.


Ezen a felületen bejelentést tehet az Önt ért vagy az Ön által megtapasztalt szexuális jellegű visszaélésekről, melyek az egyházmegyénkhez kötődő intézményekben, az egyházmegye területén belül fordultak elő. Az akolitusok elsődleges feladata a szentmiséken történő szolgálat és a plébánosok. Célja: ifjúsági programok, táborok, találkozók. Comments are disabled for this video.


Kaposvári egyházmegye

Autoplay When autoplay is enable a suggested video will automatically play next. A Pécsi Püspökség szeretettel várja mindazokat, akik keresik a szépet, érdeklődnek történelmi korok emlékei iránt, tanulni vágynak a múltból, és szeretnének pihenni, lelkileg gazdagodni egy nagy múltú város központjában. Az óvodaigazgató, Mészáros Ágnes megerősítette leváltását az Indexnek.


Azt írta, még várja a hivatalos levelet a püspökségtől a részletekkel. Eközben sokan szentgyónásra vártak, mások Sümegi József kegyhelyismertető vetített képes előadását hallgatták. Ez év július elsején örömmel tudósított a honlap arról a tridenti rítusú újmiséről, amelyet Simon Gábor veszprémi főegyházmegyés pap mutatott be szülőfalujában. A vendég előadó Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója volt. Szent Erzsébet napját ünnepelték a Zselic Katolikus Idősek Otthonában Varga László kaposvári megyéspüspök és Balás Béla nyugalmazott püspök celebrált ünnepi szentmisét november 19-én, Árpád-házi.


Világméretű szentségimádás Krisztus király előestéjén. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. Varga László kaposvári megyéspüspök két diakónust szentelt az egyházmegye szolgálatára június 24-én, Keresztelő Szent János főünnepén a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban, ahol a hazánkban jelenleg vendégül látott négy iraki pap egyike tartott homíliát.


A kaposvári Szabadságfa lett az év fája. A katolikus és ortodox egyházakban a püspök vezeti, ezért másik neve püspökség (latin nyelven dioecesis, görög szóval eparchia). Az egyházmegye egyházkormányzati egység a történelmi keresztény egyházakban.


A protestáns egyházakban az egyházmegye szó használata ettől eltér, kisebb egyházszervezeti egységet jelöl. In hac suprema kezdetű bullájával. A Kisgáton új középiskolai kollégium létesült, a Táncsics Gimnzáiumot , valamint több általános iskolát és óvodát felújítottak. Hajdu Ferenc általános helynök, kanonok, h. Folyamatosan frissített honlapunkon igyekszünk egyházközségünkről és intézményeinkről minden lényeges információt megosztani látogatóinkkal. Kérjük, ismerkedjen velünk, történetünkkel, szolgálatunkkal, mindennapi életünkkel!


Vasárnap sokfelé számíthatunk napos időre, de a Dunántúlon időnként több felhő jelenhet meg az égen, nyugaton, délnyugaton tartósabban is erősen felhős lehet az ég, viszont csapadék sehol sem várható. November 16-a nagy nap volt a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium, valamint tagintézménye, a Liska József Középiskola és Kollégium végzős osztályainak életében, ekkor tartotta ugyanis a szalagavató ünnepségét a két intézmény összesen hét végzős osztálya. WASHINGTON—Cardinal Daniel DiNardo, President of the U. Conference of Catholic Bishops, made the following statement in response to the climate of fear created by the Department of Homeland Security’s announced immigration enforcement actions and the Administration’s new Interim Final Rule. Emlékkoncert a nemzeti gyásznapon.


Kaposvári egyházmegye

November 4-én, az emlékkoncert ideje alatt megtelt a Szent István-bazilika érdeklődő, emlékező résztvevőkkel. Mayer Mihály az egyházmegye nyugalmazott főpásztora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések