2015. augusztus 11., kedd

Istenszülő oltalma görögkatolikus templom budapest

Erzsébetváros, Rózsák tere 9-10. Istenszülő Oltalma görög-katolikus templom. Budapest Rózsák tere 10. See photos from visitors to Görög Katolikus templom. Magyarország első görögkatolikus metropóliájájának székhelye.


Istenszülő oltalma görögkatolikus templom budapest

Különlegessége a görögkereszt alakú alaprajz és hogy eltérően más görög katolikus templomoktól itt nincs. Térképek, turisztikai információk, statisztika, utcaképek, webkamerák, időjárás és további hasznos információk. From media Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to search.


Vallási intézmények, templomok Görög katolikus - VII. Ez egy kisebb és régebbi templom a tér keleti oldalán, a római katolikus plébánia épülete mellett. Ezen a helyszínen több program is van. Eucharisztikus Világkongresszust, így a jövő évi ünnepségsorozat a második ilyen alkalom.


Istenszülő oltalma görögkatolikus templom budapest

KÉPGALÉRIA – klikk a képre! Egyes vélemények szerint a 903. Levente atya vezetésével “Gondold tovább! A modern épületben kitűnően ötvöződnek a korszerű anyagok a bizánci stílus jegyeivel. A művészi színvonalú ikonokat Latorcainé Újházi Aranka készítette.


Válaszd ki, milyen szolgáltatót keresel! A Legfontosabbak között találod a rendőrséget, az orvosi és gyógyszertári ügyeletet, a helyi hivatalokat, az ATM-eket, helyi politikai és civil szervezeteket. Görömbölyi görögkatolikus templom. Ferenc József debreceni látogatása során szóvá tette, “mily nagy hiba, hogy Debrecenben görögkatolikus egyház még szervezve nincsen”. A helyi cigány közösség ezután lázas adománygyűjtésbe kezdett és két évvel később már hozzá is fogtak a templom építéséhez.


A templom a legfontosabb hely életünkben - mondta Kocsis Fülöp görög katolikus érsek-metropolita vasárnap azon a püspöki szent liturgián, amelynek keretében megszentelték a Latorcainé Újházi Aranka által készített és a templomnak ajándékozott ikonosztázt. Felhasználók értékelése: Jelenleg nem értékelt. Itt megtalálod a(z) Görög katolikus kategóriába tartózó összes egységet a következő helyen: V. A kapott lelki táplálék és az anyagi adományok lehetővé teszik a Dámóci görögkatolikus egyházközösség megtartását, jövőbeni továbbépítését és fejlődését. Mindenki magával vitte a mirováláskor kapott kis ajándék szentképet a következő imádsággal. Parókia épület ekkor még nem volt.


A lelkész lakása a Rottenbiller utcán volt. Múzeumok Éjszakája, rendezvény. Ingyenes nyitvatartás ideje. Nem annyira külső cselekedet, hanem együttműködés. Az imában közelebb lépünk hozzá, ő pedig lényének sugárzásával felemel,, felhevít, hogy jobban tudjuk venni az Isten segítő szeretetét.


Hodász filiájaként tartják számon, sőt saját fatemploma is volt. Az első kőtemplom valószínűleg a 19. Vajda Bazil kerületi esperes közbenjárását követően. Oláh György helyi polgár irányításával elkészült egy kicsiny kőtemplom.


GÖRÖG KATOLIKUS ÜNNEPEK Szeptember 1. Egyetemes Zsinat atyáinak emlékezete. Egyházi újév (indiktion) Szeptember 8. Szent Mihály és Gábor főangyal ünnepe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések