2015. augusztus 14., péntek

A medve és a macska mese

A medve és a macska mese

Unsubscribe from Kecskemetfilm Kids? When the autumn comes they put a can of fat and a pot of honey on the loft to have food in winter. While the bear is hibernating the.


Ez a népmese bemutatja a medve és a macska bimbózón kezdődő barátságát. A Medve és a Macska összetalálkoznak, majd elhatározzák, hogy építenek egy saját házat maguknak. Miután elkészültek a faházzal, a Medve tanácsára két csuporba gyűjtenek zsírt és mézet, hogy ne érje őket váratlanul a tél. Hát kifeküdtek a napra, a medve elaludt, a macska meg sem állt a padlásig, és a bödönt még jobban kikotorta, s bekente vele a medve szőrét.


Egyszer felébred a medve, nézi, csupa mézes a szőre. A macska éhes lett, a medve nem evett, mert aludt. Lassan kinyította az ajtót, s ki akart lopodzkodni. Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon, még az Óperenciás-tengeren is túl, élt egyszer egy medve.


A medve és a macska mese

A tél közeledtével félretesznek zsírt és mézet, azonban amikor a medve mély álomba szenderül, a macska megdézsmálja a készletet. Itt megtalálod a legújabb meséktől a legrégebbi rajzfilmekig az összeset amely mesefilm kategóriába tartozik, megnézhetsz előzeteseket, letölthetsz háttérképeket és posztereket. A medve és a macska két jó barát, elhatározzák, hogy innentől együtt fognak élni.


Azóta alszik – mert mi mást is tehetne? Azonban hiába tiltották el a méztől, azért ő bizony mégis szereti, és amikor csak hozzájuthat, nem veti meg még ma sem. Eddig 6alkalommal nézték meg. Ha segítenek neki, akkor mindent könnyebben megcsinál. Mása barátja egy barna medve , akivel Mása rengeteg elképesztő kalandba keveredik.


Ebben a mesében látható, hogy mennyire fontos a barátság, a gondoskodás, a kreativitás és a szabadság. A kislány kora a viselkedéséből, és a fogazatából ítélve év nagyjából. Ingyen nézhető mesefilmek a neten. Masha and The Bear - Recipe for disaster (Episode 17) by Get Movies.


Online cartoon videos for free. Pierrot: A nyúl meg a sün (Grimm- mese ) Blog Statisztika. Megharagudott ezért nagyon a kutya a macskára, és ha csak tehette, üldözőbe vette. Nagy tél lett, fújt a szél, hideg volt. A medve lefeküdt és aludt, mert télbe, – tudjátok -, a medvék alusznak, a macik.


De a macska erőst éhes lett, – hogy tudjon úgy kimenni, hogy felmenjen a padlásra, és lopjon abból a zsírból egy kicsit, …vagy a mézből. A mese epikai műfaj, melynek eredete a mítoszokon, mondákon és legendákon keresztül az írásbeliség előtti időkre nyúlik vissza. Fenomenológiai szempontból a mitológia és az elbeszélő irodalom között középen helyezkedik el.


A kutatók véleménye megoszlik, hogy a mítosz a mesétől hol választható el. Mása és a medve jeleneteit és karaktereit immáron otthon is fel lehet eleveníteni a számtalan játékkal, legoval, babával, játékszettel, figurával, kirakón. Kovászna megye, Páké-i óvodás. Egy macska megismerkedett egyszer egy egérrel, s addig-addig mondogatta neki, hogy így meg úgy szereti, míg az egér rá nem állt, hogy egy házba költöznek, és közös háztartást vezetnek. Hanem télire készletet kell ám gyűjtenünk, különben felkopik az áll.


MESE - bábozáshoz ajánlott mesék gyűjteménye. A csomagok a mesék leírását is tartalmazzák. A gyáva kiskutya (magyar mese ). Mese a barátságról, falánkságról, a lomha medvéről és az erdőbe tévedt macskáról. A méz akár egy csepp remény, imádja azt a medvelény!


Kiss Ottó: Tavaszi medvedal) Ej, ej, ez a medve micsoda figura! Vajon buta, lomha, hiszékeny vagy okos, erős tevékeny? Három mesével körbetáncoljuk őkelmét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések