2015. augusztus 6., csütörtök

Földrajzi nevek helyesírása 2018

A márciusban közzétett helyesírási kvízünket csaknem ötezren töltötték ki, ezért újabb teszttel jelentkezünk: olyan helyesírásikvíz-sorozatot készítünk, melyben olvasóink tematikusan, egy-egy kérdéskör kapcsán. You simply DOWNLOAD and save it on your device ! Digitális témanap – magyar A projekt-nap elején megnéztük hogyan jelenik meg a víz a magyar nyelvben. Ezzel kapcsolatban feladatlapokat és érdekes rejtvényeket oldottunk meg, valamint vízzel kapcsolatos verseket, közmondásokat olvastunk, és beszélgettünk ezekről. Földrajzi nevek helyesírása írta: Aranygyapjú.


Az egyelemű nevek (pl. Szeged stb.) mellett igen nagy a többelemű nevek száma. A kötőjellel összekapcsolt elemekből álló földrajzi nevek. A különírt elemekből álló földrajzi nevek.


A csillagászati elnevezések. A földrajzi nevek nyelvi fölépítése rendkívül változatos. A kitüntetések és a díjak neve. Szavaink helyesírása a szabályzathoz igazodik. Határozd meg, hogy hol laksz!


Kezd a legközelebbi hellyel! Majd egyre távolabbi helyeket sorolj fel! Nem kell megtanulni minden földrajzi név helyes írásmódját, elég. A fônév a tulajdonnevek helyesírása Személynevek, állatnevek, földrajzi nevek Olvasd el a mondatokat!


Húzd alá és írd ki a tulajdonneveket a füzetbe! Jelöld be a helyesen írt alakot! Előtte nézd át, amit a földrajzi nevek helyesírásáról tanultunk! Lássuk, tudjátok-e, hogy a következő tulajdonneveket.


Földrajzi nevek helyesírása 2018

Teszteljétek magatokat a következő kvízzel. A legnehezebb helyesírási szabályok sem fognak ki rajtatok? Az eduline nemrégiben magyartanárok segítségével összeállított a leggyakoribb helyesírási hibák tízes listáját. Az általuk megkérdezett középiskolai tanárok szerint az összetett szavak, a dátumok és a földrajzi nevek helyesírása tartozik a legnehezebbek közé, a listában azonban nemcsak ezekhez a típusokhoz tartozó alakok vannak, hanem magánhangzó-hosszúság.


Start studying Találmányok a 19. Keleti nevek magyar helyesírása és az OH. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.


Itt van az ősz, itt van ujra, S szép, mint mindig, énnekem. Melléknevek helyesírása - a földrajzi nevekből képzett melléknevek helyesírása - 1. Nézzétek meg a következő videót! Jegyezzétek meg a következő jeleket! Gyakorolj, amíg nem lesz hibátlan a megoldásod! Csörsz-árok – Csörszárok utca, Ferenc-hegy – Ferenchegyi út.


Ez a szabály a szaknyelvi szabályozásba, illetve a szabályzati pél-daanyagba már korábban bekerült. A tulajdonnevek helyesírása , Az Anyanyelvi Kompetenciafejlesztő Munkafüzetek című sorozat 9. A cirill betűs szláv nyelvek neveinek magyar helyesírása című kézikönyv a. Egy nyelv írott változatának szabályait rögzítő normát helyesírásnak nevezzük. The zoomable canvas makes it fun to explore ideas and the connections between them.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések