2015. augusztus 31., hétfő

Évelő virágok ültetése

Évelő virágok ültetése

Tavaszi megújulás, éledező ker. Kora tavasszal, amikor feléled a természet és maga a kert is, nagyon örülünk. Az évelő virágok hajlamosak télen lombjukat veszíteni és tavasszal hajtanak ki újra.


A szárazságot és a hideget egyaránt jól bírja. Jó választás lehet akár magról is ültetni, mert már az első évben ontani fogja virágait. Amikor a virágok elszáradnak, a virág közepén magok fejlődnek. Ezeket a magokat eltehetjük a következő szezonra.


A legszebb évelő növények a kertben - geránium,. Az évelő növényeket akár egész évben kiültethetjük, ha fagymentes az idő, és nem nagyon nedves a föld. Legfőképpen márciustól májusig és szeptember, októberben. A kellően gyomtalanított talajt mélyen fellazítjuk (elég ásóvillával, nem szükséges felásni), esetleg komposzttal feljavítjuk.


Nagyobb darabszámban, lehetőleg fajtánként is változtatva, többszörös ismétlésben alkalmazzuk őket. csatornán jár, ahol Megyeri Szabolcs kertészmérnök előadásában ismerkedhet a hazai klímán alkalmazható. A virágok nagy bugavirágzatban állnak a szárakon. Jellegzetes -phlox illatúak. Félárnyékban a legszebbek.


Talaj: üde, jó szerkezetű, tápdús talajban dús virágzásra számíthatunk. A tavaszi virágzású évelők választásával Ön hosszú évekre biztosíthatja kertjének tavaszi színpompáját és dekoratív látványát! A kertészetemből megrendelhető előnevelt, őszi virágzású évelő növények már akkor is virágoznak ősszel, ha az adott év tavaszán, vagy nyarának elején elülteti őket, ezért választásukkal rövid időn belül elérheti, hogy kertjének őszi látképe sokkal színesebb, izgalmasabb legyen! Az árnyékot kedvelő virágok nem mumusok.


Évelő virágok ültetése

Tudjuk, hogy a páfrányok kitűnően boldogulnak a fák alatt, így sok másik növény is virágozhat és ragyoghat ugyanúgy árnyékos helyeken. Az évelő len virágzása késő tavasszal kezdődik, s ideális körülmények között akár 7-héten keresztül is kitarthat. Hamvas bevonatú, rövi lándzsa alakú levelek borítják a növény hosszú, vékony, feltörő szárait, melyek a látszat ellenére rendkívül erősek, s így egykor kötélfonásra is használták. A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére szolgál.


Némelyek azonosak a vadon is található fajokkal, de sok fajuk távoli tájakról származik. Virágok ültetése és gondozása. A talajt jól fel kell lazítani, az évelő gyomokat el kell távolítani.


A különböző növénycsoportok eltérő talaj előkészítést igényelnek. Azokat a lágyszárú növényeket nevezzük általában évelőknek, melyek több mint két évig élnek. Ha ebben a cipőben jársz, olvass tovább. Ezért a virágok ültetéséhez olyan területeket kell választani, amelyek termékeny, laza, lélegző talajjal rendelkeznek, 5-Ph.


Az évelő krizantémok ültetéséhez a talaj előkészítésekor ásáskor adjunk hozzá egy vödör komposztot vagy rothadt trágyát a talajhoz. Több szerves trágya színe nem szükséges. A megerősödött levendula áttelel a szabadban is. Télre ugyan megáll a növekedésben, de tavasszal új, zöld hajtásokat hoz. A meszes, lúgos, tápanyagokban szegény földet szereti.


A levendula földje legyen jól vízáteresztő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések