2015. augusztus 14., péntek

Ájulás lelki okai

Jóna Angelika A syncope rövid ideig tartó, múló eszméletvesztés, amely az agy több mint másodpercig tartó átmeneti vérellátási zavara miatt jön létre. Szédülés és ájulás okai és kezelése. Volt már úgy, hogy forgott önnel a világ? A tengeribetegség gyötrelmei, a részegség és a másnaposság kibillent egyensúlyú világa, valamint mindezek közeli rokona, az ájulás közeli bágyadtság közös jellemzője, hogy aláássák az ember többnyire szilárdnak tűnő világát. Mára már elfogadott, hogy a betegségek kialakulásában jelentős szerepe van a lelki okoknak.


Sokszor előfordul, hogy bizonyos betegségekkel orvostól orvosig járunk, több éven át kezeltetjük magunkat, de az átütő siker elmarad. Testi betegség lelki okai. A depresszió például olyan mentális betegség, amely súlyosan megzavarja az ember érzelmi egyensúlyát, tartósan és lényegesen rontja az életminőséget (a munkaképességet és a személyes kapcsolatokat). A szédülés oka és tünete mindenkinél más és más. Néha hányinger, elsápadás és szédülésérzés társulhat ehhez a gyengeség érzethez.


A presyncope okai közé tartoznak: A vérnyomás leesése (orthostaticus hypotensio). Betegségek lelki okai. Elárulom Neke hogy minden betegségnek, és annak fizikai megnyilvánulására, a Te szervezeted akarata, valamit nem tartasz rendben, valamivel nem törődsz. A lelked figyelmeztet, hogy a tested elhanyagoltad. Minden betegségnek lelki eredetű oka van, ha tetszik, ha nem, vagy hisze vagy nem.


Orvosi kifejezésben azájulásalatt rövid ideig tartó, múló, nyom nélkül gyógyuló eszméletvesztést értünk: amennyiben néhány percnél tovább tart, úgy már tartós eszméletvesztésnek, kómának vagy sokknak kell tekinteni. Fülzúgásról akkor beszélünk, ha a beteg külső inger nélkül hall zajt a fülében vagy a fejében. Aki gyakran elájul, így jelzi a kör­nyezetének, hogy „erőtlennek” és kiszolgáltatottnak érzi magát. Lelki okai :uralkodási hajlam, vacillálás, becsvágy hiánya, szenvedélyfüggőség, partnerrel szembeni elégedetlenség, félelem a testi szerelemtől, túlzott kedvetlenség, tudatalatti félelem az eladósodástól, túlzott ellenséges indulat, kompromittáló tett miatti szorongás, túlzott szánakozás, tudatalatti zsiványság.


Miközben az orvos felírja neked a gyógyszert, érdemes elgondolkodno hátha vannak lelki kiváltó okai is a bajoknak. Például ha környezetedben mindenki influenzás, és te is köhögni kezdesz, nem kell azonnal megijedne hogy akkor valamit biztos nem jól csináltál. Lelki okai : Ennek oka , hogy a magas vérnyomással küzdő személy túlságosan merev, túl sokat görcsöl egy-egy problémán, anélkül, hogy komolyabban próbálná megoldani azt. Ily módon üzen és jelez szervezete, hogy igenis komolyan kell venni ezen lelki , magánéleti dolgokat. A partner kapcsolat szellemi- lelki téren zavart mutat.


Ájulás lelki okai

Az érintett fél lehet a házastárs, barát, gyermekek, munkahelyi főnők vagy munkatárs. Okai megegyeznek az emlőráknál leírtakkal. Az érintés hiánya sokkal súlyosabb lelki zavarokat okoz, mint a szex hiánya Amikor megérintünk valakit, megváltozik a megérintett fizikai érzete - csökken a feszültséget okozó hormonok szintje, csökken az idegrendszer feszültsége, javul az immunrendszer állapota és ez kihatással van a viselkedésünkre, hangulatunkra.


Vagyis megéri egy próbát tenni és szembenézni a felelősséggel. Ha tudjuk az egyes betegségek lelki okát, gondolataink meggyógyításával ismét visszahozhatjuk az egészségünkhöz fontos egyensúlyt. Egyre többen elismerik, hogy az egészség nem csupán testünk helyes működését mutatja, hanem azt, hogy testi, lelki , szellemi összhangban élünk. Ennek érdekessége, hogy az ájulásról mint állapotról sokan úgy számolnak be, hogy kellemes a „semmi állapotában” létezni. Az orrvérzés leggyakoribb oka - Az orrvérzés már önmagában is ijesztő, pláne akkor, ha más tünetekkel is társul.


Vastagbélgyulladás lelki okai … Vastagbélgyulladásra utaló tünetek az emésztőtraktus fájdalma, valamint a véres-nyálkás hasmenés. A vér és a nyálka ősi szubsztanciák, melyek magát az életet, annak eredetét jelképezik. Ha másért nem is, kíváncsiságból azért kikereshete hogy az adott szervnek vagy testrésznek mi a szimbolikus jelentése, és az ott jelentkező fájdalmak mire utalhatnak. Itatni és etetni csak akkor szaba ha már teljesen magához tért. Ha más tünetek is jelentkeznek, vagy az ájulás ismétlődik, akkor feltétlenül orvost kell hívni - írja a Femina.


Az ájulsnak több oka is lehet, a leggyakoribb a nagy meleg, a hosszú állás, az erős stresszhatás, a fájdalom vagy az éhség. Az ájulás , aléltság kifejezés magában hordozza a szó eredeti jelen­tését: élettelenség, erőtlenség. Az ájulás lelki okai : kiszolgáltatottság-érzés, cselekvőképtelen állapot, felelősség elöli menekvés, adott szituáció elkerülésének szándéka, túlzott követelmények.


Az alélt állapot megóvja a beteget attól, hogy képességének és szándékának nem megfelelő feladattal bízzák meg. Vagyis elsődlegesen nem lelki okai vannak a torokfájásnak sem – vonhatjuk le ebből a következtetést –, hanem immunrendszerünk gyengesége felborítja a lelki -immunológiai egyensúlyunkat, ez pedig különböző tünetekhez vezethet a testünkben is. Közvetve tehát a „lelkünk” is szerepet játszhat a jelenségekben. Már jártam háziorvosnál, belgyógyásznál, fül-orr-gégésznél, neurológusnál, de egyértelmű választ senki nem tudott adni, mi lehet az oka a tinnituszomnak.


A fülzúgás lelki okai Kedves Viktória! A lelki egyensúly felborul, ehhez félelemérzet, szomorúság vagy izgatottság társul, súlyos esetben fellép a depresszió. Azonban a kórosan alacsony vérnyomás is kiválthatja a fülcsengést, ekkor fáradékonyság, állandó fázékonyság, gyengeség, akár ájulás is hatalmába keríthet.


A magas vérnyomás könnyen vezethet súlyosabb betegséghez! Orvosod dönti el, hogy gyógyszeres kezelést alkalmaz, vagy elegendő az életmódváltás. Lelki okai : túlzott belső diszharmónia, lelki csőd miatti gátlás, téves megítélés miatti szorongás, túlzott félelem a világtól, tudatalatti felületesség, jelen életbeli sértések miatti szenvedés, tudatalatti embergyűlölet, túlzott félelem a férfiaktól. Bagdy Emőke: testi betegségeink lelki okai lehetnek.


Akár egy rossz munkahelyi vagy otthoni légkör, vagy a szorongás, vagy a kishitűség mind-mind testi tüneteket produkálhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések