2015. február 12., csütörtök

Óperencia mesék

Óperencia mesék

Az Óperencia honlapon az alább felsorolt témákban találhatsz történeteket. Bármelyik kategóriára kattintva az összes, abban a témában fellelhető mese (ábécésorrendben felsorolt) címéhez kerülsz. Az öreg párt, aki csak ismerte, mindenki kedvelte a faluban. Terus néni és Imre bácsi szelíd békességben, csendes harmóniában éldegélt kicsi házukban, melynek utcafrontján nyaranta tarka virágok sokasága díszlett, a hátsó kertben pedig számos, különleges gyümölcsöt érlelő fát ápoltak, neveltek. Egyszer volt, hol nem volt, volt egy szer egy ősz szakállú télapó, aki minden télen meglátogatta a gyerekeket.


Egyik alkalommal épphogy felpakolta ajándékokkal teli puttonyát a szánjára, befogta a rénszarvasait, s már indulni készült, mikor egy vékony hangocska megszólalt a feje fölül. Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér Az igazságtevő nyúl A Majom éppen a diófán ült, és diót evett. Vidáman köpködte a dióhéjat, dudorászott is, jókedve volt, mert sütött a nap, egyetlen erősebb állat sem járt arra – s végül: evett, hát azt hitte, övé a világ. Dehogynem - mondta a villám.


De kinek hinnéd el, hogy nem történhet veled semmi baj, ha nem saját magadnak? Ha beleesel az óceánba, akkor eggyé olvadsz a testvéreiddel, és hatalmasabb leszel a leghatalmasabb viharnál is, a leghangosabb villámnál is. A Pincérfrakk utcai cicák és más mesék. Kányádi Sándor versei;.


Mesetár - legújabb esti mesék. Mátyás király és a koldus (népmese) november 22. Firtos (székely népmese) november 21.


Az Operencia : The Stolen Sun magában foglal mindent amit egy belső-nézetes dungeon-crawler-ben szeretni lehet, ragaszkodva az old-school, körökre osztott szerepjátékok élményéhez, mindezt a mai elvárásoknak megfelelően megvalósítva. Tanuljunk a pillangókról és lepkékről! A mesék online, letöltés nélkül megtekinthetők. A hazai gyermekkultúra legnépszerűbb művelőinek a videóit szedtük egy csokorba, hogy mindenki megtalálja gyermeke kedvencét.


A teljesség igénye nélkül, egy kis felsorolás a kínálatunkból: Halász Judit, Alma Együttes, Gryllus Vilmos, Levente Péter, Palya Bea, Szalóki Ági. Tavaszi ünnepekre, nyárra. Tudod-e, hogy a nagy lábujjad miért olyan kövér, és a többi miért olyan sovány? Tordon Ákos: Bolondos mondóka.


Hétfőn egy szem makkot leltem, Kedden délben földbe tettem, Szerdán este vödröt vettem, Csütörtökön megöntöztem, Pénteken csak nézegettem, Szombaton már büszkélkedtem, S akár hiszed akár nem, Vasárnap az én tölgyfámról. Annak mind a tíz ágáról, száz szem makkot. A felnőtt mesék pedig ma már más, új műfajokba sorolhatóak, mint a fantasy, rémtörténetek, stb.


Habár a mesék között rengeteg az olyan, ami közös ősi gyökerekre épül, mégis népenként a hasonló kultúrkörök között is van eltérés a mese felépítésében és stílusában. A MeseKincstár azért jött létre, hogy összegyűjtse és megmutassa kedves látogatói számára a legjobb online nézhető meséket. Fedezd fel borokaMesék , versek nevű tábláját a Pinteresten. További ötletek a következővel kapcsolatban: Versek, Óvoda és Gyerekek.


Az Üveghegyen is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr, az Óperenciás tenger közepén található egy sziget, melynek neve: Óperencia. Mindig szerettem a diákat, filmeket, de azok a mesék , melyeket magam képzelhettem el, nagy hatással voltak a személyiségemre, a fantáziámra, a lelkemre. Ezek a kis ujjbábok az ilyen jellegű fejlesztést segítik. Anya ujjain a szereplők verhetetlenek, ezt garantálom. Lehetnek akár 1évesek.


Óperencia mesék

Akkor más volt az írásmód. Ezeket meghagytuk, így hát ha olyan szóval találkozol, amelyiknek az írása nem felel meg a mainak, akkor ez ezért van. A legnagyobb magyar gyerekoldal!


Játékok, mesék , versek, dalok, családi programok óvodásoknak és iskolásoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések