2015. február 3., kedd

Ly betű tanítása

Ly betű ismerkedés- rögzítés-gyakorlás Egyetlen szavunk van ami ly -el kezdődik : a lyuk, viszont, hogy melyik szót kell ly -nal vagy j vel írnunk az legalább 3-tanév munkájába kerül a pedagógusnak és diáknak, egyaránt hiszen hangzásra igen nehéz megkülönbeztetni őket. Freinet-s gyakorlatomban 9. At betű megtanítása nem okoz nehézséget, így ehhez párosítottam az y-os kétjegyű mássalhangzókat. Farkas Lászlóné tanító néni.


Ly betű tanítása

A gyorsaságtól, a stressztől szépen előjöttek a betű cseréim is, persze csak én olvasgattam már, így nem volt különösebb jelentősége. Lehet, hogy túlzottan maximalista vagyok, de az összes kivételt össze akarom gyűjteni és ezt a tudást átadni a gyerekeimnek. A hang és betű megfeleltetése - Ennek a hangnak az írott képe a r, R betű.


Mely betűelemeket ismeritek fel benne? Skip trial month free. Az írott kis t betű írása vasz. Van az úgy, hogy az ember unja magát.


A napi rutin, a sok év tanítás bizony néha fásulttá tesz. Biztosan mindenkinek megvan ezekre a helyzetekre a megfelelő stratégiája, de hiszem, ha megosztjuk egymással az ötleteinket még könnyebben át tudunk lendülni ezeken a pillanatokon. A hang- és betűtanításnak meghatározott folyamata van, bármilyen olvasástanítási módszerről.


Rész-egész kapcsolata Minden tanuló Frontális Bemutatás Íráselemek Mivel egészítsük ki a horogvonalat, hogy i,í betű legyen? A tanító bemutatáskor a félkemény íráselemet használja, melyet rajzzal egészít ki a kívánt betűre. Hogyan kezdjük, ha a szó elején vagy magában szerepel? Betűtanulási gyakorlatok LY betű.


Ly betű tanítása

Betűfelismerési gyakorlatok 11. Betű gyakorlók gyerekeknek Te már le tudod írni a nevedet? Képzel az állatok nem tudják leírni a saját nevüket, de még azt sem tudják, hogy milyen betűkből áll. Na, ebből volt először gondja, hiszen kicsi “A” betű szerinte nincs. A betűtévesztés javítása.


Végül valahogy mégis megemészthette, mert ma ezen nem akadt ki, sőt! A két fiú nagyon jól motiválja egymást, bárcsak mindig együtt tanulhatnának az otthonoktatás során! Játék és tanulás magyar órán. A ty, gy, ny, -nél az y helyett használjuk a pont nélküli j jelet és kész.


Olvasás, szövegértés Helyesírás J vagy ly ? Amit ki kéne dobni, az a dz, és a dzs, mert értelmetlen! Minek erre ilyen “betűket” fenntartani! A módszertani ajánlások lépéseinek betartásával a ly betű vázolása és írása. Fogalmak: kisbetű, kétjegyű betű , mássalhangzó, szótag, szó, írott és nyomtatott betű. Szó és betű (olvasási gyakorlatok).


A könyvtárhasználat tanítása osztály- vagy iskolakönyvtárban. Egyéni fejlesztés az olvasás tanításához általános iskolásoknak. Interaktív gyakorló feladatok az olvasás tanulásához első osztályos gyerekeknek. A HALLÁSI FIGYELEM FEJLESZTÉSE HANGZÓ HÁT-TÉRREL 2. HANG A TÉRBEN – TÖBB ZENEDOBOZ Az 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések