2015. február 27., péntek

Anyának lenni azt jelenti

Anyának lenni számomra azt jelenti , hogy sosem maradok egyedül. Akkor sem, amikor néha nagyon szeretnék, de akkor sem, amikor a legnagyobb szükségem van egy ölelésre. De olyan fáradtság ez, amit egy varázslatos mosoly azonnal elfeledtet. A magánéletében kisebb gondok adódhatnak, de szerencsére komolyabb konfliktusoktól nem kell tartania.


A november tele lehet csalódásokkal a Kos jegyűek számára. Tartsa észben, hogy attól, hogy valami nem a tervei szerint sikerült, még nem jelenti azt , hogy ne lehetne a lehető legtöbbet kihozni az adott helyzetből. Amint megszokod az új napirendet, az új helyzetet, már változik is, már a múlté.


Néha azt érezhete hogy talán lemaradtál. Ha anya vagy, történjék bármi, sosem vagy egyedül. Azt sem mondta senki, milyen közel áll egymáshoz ez a két érzés.


Anyának lenni azt jelenti

Rettenetes fájdalom volt a lelkemben, de mikor azt mondta az orvos, hogy még lombik programmal is -nál kevesebb az esélye, hogy gyermekünk legyen, teljesen összetörtem. Hallgatok rá, és azonnal szaladok akkor is, ha az éjszaka közepén kérlel, de akkor is, ha utasít, olykor dühvel, de annál többször szeretettel van tele. Hányszor, de hányszor megkapjuk a kérdést: mit jelent anyának lenni , mit jelent az anyaság?


Mert a gyermekeim mosolya többet ér a világ minden kincsénél. Feltétel nélkül, őszintén szeretnek! Natalia Sabransky, Argentínában élő grafikusművész a számára leginkább testhezálló módon fejezte ki, mit jelent anyának lenni , miben változott meg az élete ahhoz képest, amikor csak önmagáért kellett felelősséget vállalnia.


Megfelelni a társadalom elvárásainak szinte alapkövetelmény lett. Pedig egy anya nem mindig adhatja meg a gyermekének és önmagának azt , ami szerinte helyes lenne. Hogy nem kérdezik, akarom-e? Persze néha lázad az ember.


Fáradtságból, dacból, miegymásból. Aztán a kicsi egyetlen mosolya, a nagy egyetlen puszija elfeledteti a sérelmeket. Ez azt jelenti , hogy éve vagyok anya. Olyan, mintha csak most lett volna az a bizonyos április 13-a, amikor megismertem Borókát, amikor a kezembe foghattam először, amikor egymás szemébe néztünk.


Reggel pedig egy kávét iszom és megeszem azt amit a gyerekek otthagytak. Miért hiszi azt mindenki, hogy anyának lenni kibírhatatlanul nehéz? Megzavarodott a világ, hogy az a nem normális, aki gyereket akar?


Miért kell tényként kezelni, hogy ez kötelezően azzal jár, hogy fel kell adni a korábbi életedet, és amint anya leszel, azonnal megszűnsz önálló személyiségnek lenni ? Teljesen egyetért ezzel a kétgyermekes édesanya, Giedre Gomes is, de azért azzal is tisztában van, hogy az anyaság nulla-huszonnégyes szolgálat, ami a csodálatos pillanatok mellett tele van fáradtsággal, gyomorgörccsel, szétcsúszottsággal is. Az anyaság a világ legnagyobb csodája. Giedre egyúttal profi fotós is, elhatározta, hogy saját és édesanya-barátnői. Dolgozó anyának lenni azt jelenti , hogy ez a karriered rovására fog menni, nem pörögsz úgy, mint a kollegái akiknek nem elsődleges feladatunk a gyereknevelés. A saját gyakorlatában Byezhanova látja a megkülönböztetést, amikor az ügyfelek előre jelzik, hogy nem szeretnének fiatal nőket alkalmazni, mivel ők nagyobb.


Anyának lenni azt jelenti

Eljött ismét az a nap, amikor megemlékezhetünk azokról a csodálatos dolgokról, amiket az édesanyánktól kaptunk. Ezt a csodát minden anya másképp éli meg, néhány dologban azonban a világ minden pontján egyetértenek. Cikkünkből most megtudhato pontosan mik is ezek.


De azt hiszem, joggal állíthatjuk, hogy Indiában ez ennél még sokkal többet jelent. Ez mindig is így volt, ha visszatekintünk a történelemben. A svájci iskolarendszer minőségéről megoszlanak a vélemények. Az idegen nyelvek tanítását egyértelműen hatékonyabbnak látják válaszadóink az otthoninál, viszont más tantárgyak esetében már alacsonyabbnak ítélik meg a színvonalat.


Azért, mert nem vagyok oda az anyaság minden egyes pillanatáért, még nem jelenti azt , hogy nem is szeretek anya lenni. A kisbaba olyan, mint az instant kávé. Könnyű megcsinálni, és egész éjjel ébren tart. Gyereket nevelni mindenki tu kivéve azokat, akiknek van.


Otthon lévő anyukának lenni nagyjából pont annyira tűnt izgalmasnak, mint ha egy növényt bámulnék, ahogy nő. Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, amikor visszatérnek webhelyünkre, ezzel segítünk csapatunknak megérteni, hogy a webhely melyik része a leghasznosabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések