2015. február 20., péntek

Bika csillagkép

A Bika (latin: Taurus,) csillagkép egyike a állatövi csillagképnek. A téli égbolt egyik meghatározó csillagképe. Nyugaton a Kos, keleten az Ikrek, északon a Perseus és a Szekeres, délkeleten az Orion, délnyugaton pedig a Cet és az Eridanus csillagképek határolják. A Bika novemberben óra után a keleti égbolton látszik - kevéssel a kelése után.


Az Orion és a Perseus között, a Tejút sávjához közel terül el. Benne található az égbolt két legfényesebb csillaghalmaza több halvány társukkal együtt, és egy szupernóva-maradvány is. A Bika csillagkép története régebbi időkre nyúlik vissza a görögökénél. A legismertebb történet szerint a bika Zeuszt jelképezi, aki Európát akarta elrabolni, de egy másik történet szerint a bika a vadász, Orion elől menekül, aki kutyáival üldözi.


Ha más területeken kevesebb a gond vele, a szülőnek nevelőnek itt ügyelnie kell, mert a legkisebb igazságtalanságot, jogsértést is az átlagosnál jobban a szívére veszi. A Bika előre tekint, a jövőbe irányítja figyelmünket, a kiemelkedés lehetőségére, a szintemelkedésre ösztönöz. A Bika feje szimbolizálja a termékeny gondolkodást. A sámánok is például Bika csillagkép analógia, szarvakat és. KOS csillagkép – Bika jegy fok perctől Bika jegy fok 12-ig.


Bika csillagkép

BIKA csillagkép – Bika jegy fok perctől Ikrek jegy fok 11-ig. NIMRÓD csillagkép (Orion) – Ikrek jegy fok perctől Rák jegy fok 30-ig. IKREK csillagkép – Rák jegy fok perctől – Rák jegy fok 48-ig. RÁK csillagkép – Rák jegy 26. Files are available under licenses specified on their description page.


A(z) „Csillagképek” kategóriába tartozó lapok. A következő lap található a kategóriában, összesen lapból. A Bika szülötteinek fontosak az élvezetek, az életöröm minden fajtája.


Bika csillagkép

Nehezen fogad be új információkat, de amit egyszer megtanult, azt soha többet nem felejti el. A Bika termékeny típus, gyermek- és családszerető. Kifelé forduló, mozgékony és intellektuális, életét kettősség jellemzi, szerteágazó érdeklődésű, ezért egy kicsit felületes is, kiváló szónok, jártas a művészetekben, szellemes, tapintatos, de kissé különc és lobbanékony, szívesen ígérget, hogy hamar elfeledkezzen az ígéreteiről.


Anyagiakban beosztó és rendkívüli pénzügyi érzékkel rendelkezik. Bika translation in Hungarian-English dictionary. Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Szeptember – Október 23.


Bika csillagkép

A Mérleg jellemző tulajdonságai:A Mérleg típusú ember igényli a kapcsolatot, de alapvetően meghatározza őt az a szituáció, az a környezet, amelyben van. A Bika ékes csillagaival, köztük a két híres csillaghalmazzal, a Pleiadokkal és Hyadokkal, a második állatövi csillagkép az északi égbolt egyik leglátványosabb csillagalakzata. Asztrológia bak betegség bika bolygók cet család csikó csillagkép csillagképek csillagképek - állatövi jegy - csillagok Csillagászat cél daru delfin déli hal déli háromszög déli korona Egy kis gyorstalpaló Ezotéria farkas felhő föld galamb hajófarr hajógerinc. A “ Bika szemének” is nevezik, amellyel a Tejútra néz.


Az éggömb teljes felületét részre, csillagképre osztották fel. Nem szabad összekevernünk az ekliptikai (állatövi) csillagképeket az állatövi jegyekkel! Bika fordítása a magyar - portugál szótárban, a Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában. Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden nyelvén.


A Bika egészsége: Érzékeny lehet a pajzsmirigye illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. Taurus (Ταῦρος in Greek) is a distinctive constellation, with star-tipped horns and a head defined by a V-shaped group of stars. Two Greek bull-myths were associated with Taurus. Nicolas Louis de Lacaille francia csillagász alkotása. Ingaóra, Szögmérő, Oktáns, Légsziva yú.


Hold a Bika csillagkép alatt jár ma, itt teljesedik ki a telihold is. A Bika a termékenység, a létrehozás, a gyarapodás és növekedés fázisa. Közvetlen kapcsolata az Istenek Útjával mutatja, hogy a termékeny erők használata is felemel egy magasabb minőségi szintre. Részletes bemutatás, általános jellemzés mind a horoszkóp csillagjegynek. Mettől meddig tart egy horoszkóp csillagjegy?


Pontos táblázat, hogy mikor kezdődik és mikor végződik a csillagjegy horoszkópja. A Bika (Taurus) csillagkép legfényesebb csillagát, az Aldebarant halvány csillagok alkotta laza csillagcsoport, övezi: a Hyadok (antik nevén Hüaszok). Amikor a Hyadok az esti szürkületben felbukkan az égen, a Balkánon akkor kezdődik az őszi esőzés.


Az antik görögségben a ´Hüasz´-ok Esőhozó-t jelentenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések