2018. január 10., szerda

Családi adókedvezmény meddig jár 2019

Családi adókedvezmény meddig jár 2019

A családi adókedvezmény az után a gyermek után jár , aki után a szülő családi pótlékra jogosult. A szülő addig jogosult családi pótlékra a gyermeke után, ameddig az köznevelési intézményben tanul, de legkésőbb annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a gyermek a huszadik életévét, sajátos nevelési igényű tanuló esetén, amíg a huszonharmadik életévét. A családi pótlék, így a családi adókedvezmény is a tankötelezett kor végéig jár : amennyiben viszont a gyerek továbbra is közoktatásban tanul, éves koráig, sajátos nevelési igényű gyermek esetében pedig éves koráig folyósítják a családi pótlékot, így eddig érvényesíthető a kedvezmény is. Hatalmas lyuk keletkezik a családi kasszában, amikor leérettségizik a gyerek, és továbbtanul.


Családi adókedvezmény meddig jár 2019

A kiadások ugyanis drasztikusan megnőnek (itt a legújabb felmérés a tanévkezdés kiadásairól), miközben a bevételek nagyot zuhannak. A középiskola befejezésével már nem jár a családi pótlék, és a családi adókedvezmény akkor sem, ha továbbtanul a gyerek. Ugyanakkor, ha van kisebb testvér, az egyetemistát is figyelembe lehet venni, így magasabb családi pótlék és családi adókedvezmény jár a kisebb után. Ehhez viszont a szülőknek kell lépniük. Tehát érettségiző gyermekünk esetén júliustól nem jár családi pótlék, sőt a családi pótlék összegének a meghatározásánál a gyermekszámba sem számít be.


Ami közös: mindenkinek nyilatkoznia kell. De vannak olyan részletek, amelyek nem mindenkit érintenek, viszont érdemes tisztában lenni velük, például, ha egyetemista gyerek van egy családban, a. Szeretném megtudni, hogy jár -e családi pótlék júniusban a lányom után, aki most érettségizik és amennyiben jár , akkor azt megkapom-e júliusban? Ezenkívül azt is szeretném tudni, hogy a családi adókedvezmény meddig vehető figyelembe. A családi pótlékra való jogosultság megszűnésével a családi adókedvezmény jogosultság is megszűnik, hiszen főszabályként a családi kedvezmény egy-egy gyerek után addig jár a szülőnek, ameddig a gyermeke után családi pótlékra jogosult.


Ez azt jelenti, hogy családi adókedvezmény és családi pótlék nem jár utána, de a gyerekszámba beletartozik, így ha vannak kisebb testvérei, azok után magasabb összegű a családi pótlék (a családi pótlék különbözetet a szülőnek kell igényelnie júliustól visszamenőlegesen), illetve a testvérek után magasabb. Diákmunka és családi kedvezmény. Családikedvezmény-kalkulátor. Egy családban két iskoláskorú gyermek mellett a harmadik már elmúlt 18. Kérdés, hogy ebben az esetben milyen összegű családi kedvezmény jár a családnak.


Meddig jár a családi pótlék? Jár -e a családi pótlék? Kell-e bármit tenni a folyósítás folyamatosságáért? Aktuális cikkünket a témában ITT találod! Tekintve, hogy ez alapján kevesebb adót vonnak le tőlünk, így több pénz marad a zsebünkben.


Családi adókedvezmény meddig jár 2019

Ha viszont a gyermek elmúlt éves, akkor a helyzet ugyanaz, mintha egyetemen tanulna tovább, vagyis nem jár a családi pótlék, de az eltartottak számába beleszámít, ha kéri a szülő. Mindez vonatkozik a családi kedvezményre is, vagyis a továbbtanuló a gyerekszámba ugyanúgy beleszámít, mint a családi pótlék esetében. A családi pótlék és az adókedvezmény nem jár automatikusan, azt ismételten igényelni kell az érintett gyermekre vonatkozóan! A családi pótlék a Kormányhivataltól igényelhető, az igénylő laphoz csatolni kell a Kormányhivatal által előírt formanyomtatványt (iskolalátogatási igazolást) minden év szeptember 30-ig. Az állam havi rendszerességgel hozzájárul a gyermek nevelésével, iskoláztatásával járó költségekhez nevelési ellátás vagy iskoláztatási támogatás (együtt: családi pótlék) formájában.


A nevelési ellátás (Cst. 7. §) a gyermek születésétől a tankötelezetté válása évének október 31-ig jár az ügyfél részére. Figyelni kell: évközben is megszűnhet a családi adókedvezmény Cikk. Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.


A családi kedvezmény továbbra is az összevont adóalapot csökkentő kedvezmény, amelyet a jogosult – jogosultsági hónaponként – az eltartottak számától függően a kedvezményezett eltartottak után érvényesíthet. Ki után jár a családi adókedvezmény ? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre szeretnék megnyugtató válaszokat adni. A családi kedvezmény addig a hónapig jár , amíg a gyereked után családi pótlékot (új nevén nevelési ellátás vagy iskoláztatási támogatás) kapsz.


Azaz, amíg a gyermeked középiskolában tanul, de legfeljebb éves koráig (SNI esetén éves koráig).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések