2017. április 26., szerda

Görög katolikus parókia

A görög és magyar nyelven végzett szertartás nagy ajándék volt a közösség számára. Manel Nin Katalániából származik. A magyar görögkatolikus egyház a római katolikus egyház része, az úgynevezett keleti katolikus egyházak egyike.


Görög katolikus parókia

Zöldítsük vissza Földünket! Korai tanulmányainak befejezése után a Monserrati kolostor noviciátusaként kezdte meg egyetemi tanulmányait, doktorátusát Rómában szerezte meg. Csapókert és Érmellék a nagyobb családokért” nyertes projekt.


A szertartáson a zsolcaTv kamerája. See actions taken by the people who manage and post content. A hajó Szűz Mária stilizáltan ábrázolt kezébe simul, amelyen egy aranyozott kereszt buzdítja a thaiföldi katolikus egyházat arra, hogy tanúskodjon az örömhírről. Orosz Atanáz püspök exacha áldotta meg.


Ismerkedjen meg velünk! Szervezőlelkészségünk az Eger városában és környékén élő görög katolikus hívek egyházi közössége. Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan a Magyar Katolikus Karitász javára tartunk gyűjtést a jövő vasárnapon. A menük segítségével tájékozódhat hitéleti programjainkról, a közeljövő eseményeiről, valamint megtekintheti képgalériánkat is.


Alul egy vitorlás az evangelizáció szimbólumaként, melynek az árbócán három keresztvitorla feszül, a Szentháromságot jelképezve. Tartalmas időtöltés kívánok! Görög Katolikus kereszt. A bál helyszíne Gö Jósika út 14.


Görög katolikus parókia

November 9-én Szüreti bált rendezünk. Az arnóti katolikus templom. Parókia lett a nevünk, és Onga filiaként tartozik hozzánk. A sajópálfalai könnyezo kegykép rövid története. Húsvéti Szertartási rend.


Mindemellett még egy Szeretetotthon is felépült, ami több, mint idősnek ad otthont. Azóta új parókia épült, a templom bővítésére is sor került, hiszen a befogadó teret duplájára növelték és a templom tornyot is kapott. Egyházközségünk elérhetőségei.


Görög katolikus parókia

Debrecen Szent Anna utca 53. Elkészült az ikonosztázion is és a templom kifejtésére is sor került. A délelőtti szertartások október 27-én Sopronban a családi nap miatt elmarad! Az idén Sátoraljaújhelyre és Sárospatakra látogattak. A kápolna felújítása alatt a kórházkápolna melletti épületben végezzük a szertartásokat a római katolikus hívekhez hasonlóan.


A kalandos utazás részleteiről Szkoropádszky Péter atya mesélt. Itt működött a parókia , mellette pedig a kápolna. Az első században mindenütt a görög nyelvet beszélték, ezen a nyelven írták az újszövetségi szentírás könyveit, ezt használta először istentiszteletein az Anyaszentegyház. Másfél évszázados próbálkozás és küzdelem tárult fel a néhol megsárgult, porral átitatott iratokból. Ne merüljön feledésbe e görög katolikus hősök munkáinak és neveinek a sora, hiszen ők teremtették meg a ma lehetőségeit és feladatait.


Megnézheted az oldalt kezelők és ott tartalmat közzétevők által tett lépéseket is. Urunk színeváltozása : 15. Az Istenszülő elhunyta és mennybevitele : 20. Szent István, Magyarország első apostoli királya : 29. Budapest, Zrínyi utca 82.


A Miskolc-Diósgyőrben élő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések