2017. április 7., péntek

Erős paprika atka ellen

Korábban már foglalkoztam az atkák, különösen a takácsatkák kártételével. Most az atkák elleni védekezésről szeretnék néhány gondolatot megosztani, ugyanis az idei évben több helyen is láttam, hogy a takácsatkák gondot okoztak. Az összehasonlítás kedvéért előkerestem két régebbi fényképet, ami jól mutatja a takácsatka károsításának a levél színén mutatkozó tüneteit, illetve a nagyon erős fertőzést.


Hasznos információk, tuti tippek paprikatermelőknek. Iratkozzon fel hírlevelünkre és már küldjük is ajándékba e-mailben az sok gondot okozó hibát, melyet a paprikatermelők közül sokan elkövetnek. Atkák elleni helyes védekezés - Gazdaboltunkban megtalálja a kert körüli munkák legfontosabb eszközeit. Kínálatunkban vetőmag, fólia, márkás Fiskars és Gardena termékekkel várjuk!


Ennek csak az szab határt, hogy mennyire bírod az erőset. Minél erősebb a chili paprika , annál több kapszaicint tartalmaz. Ha nem szoktál enni, akkor kezdetben kevesebbet egyél így növelve a tolerancia szintedet. Felhívnám a figyelmet, hogy mind az atka , mind a tripsz ellen egy megemelt lémennyiséggel, magyarán áztató módon kell permeteznünk, hogy a megfelelő hatásfokot elérjük.


Ezenkívül a tripsz esetében ajánlatos két permetezés közé beiktatni egy Unifoszos kezelést, amelynek gázosító hatása is van, miáltal az éppen. Ebben a termékcsaládban a világ legerősebb csípős paprikáit találhatjuk meg. Azonban ezek a népszerű fajták nem csak erejükről híresek, de sokan egyéb gasztronómiai értékeik miatt is termesztik őket.


Nekem nagyon bevált én egy literes permetezővel dolgozom és ez visz mindent,hát jó most egy kicsit túloztam mert a tűzhalál ellen biztos nem jó,de én ezzel gondoztam utána a meggyfám és szépen helyre jött a paradicsomot,epret mindent ezzel nyomatok. Szerintem egy próbát megér neked is,hát az arányokat döntsd el te,de. A tegnapi napon láttam egy kertben egy egyszerűen és olcsón megvalósítható, kipróbálható ötletet. A paprika közismerten igen magas C-vitamin-tartalmú zöldség.


Számos más vitamint és fontos növényi hatóanyagokat - karotinoidokat, luteint, likopint, zeaxantint - tartalmaz, így fogyasztása mindenképpen egészséges. Szerencsére a magyar konyhában is közkedvelt. Unsubscribe from PééteR? Amerikai Erős Csipsz KIHÍVÁS!


TOP ERŐS PAPRIKÁK KÓSTOLÁSA! TRICHOPLUS (Trichogamma sp.) Paradicsomban: gyapottok bagolylepke ellen - Káposztában: káposztamoly ill. Az olajos készítmények bevonják és megfullasztják az atkákat ( VEGAREP, VEGESOL eReS, OLAJOS RÉZKÉN). Enyhébb esetekben a kénes, olajos kénes lemosás is elegendő lehet (AGROKÉN, VEKTAFID S) az atka ellen.


Erős paprika atka ellen

A kora tavaszi kezeléssel egyben a kéregrepedésekben, ágvillákban áttelelő egyéb atkafajok ellen is védekezhet. Egyes növények meg is álltak a fejlődésben, picik és bokrosak maradtak. Atka , tripsz, tetvek és gombás betegség ellen többször lepermeteztem a növényeket különböző rovarölő (vertimec, actara, mospilan, karate) és gombaölő (mister, champion, cuproxat) szerrel. Eddig kezelést kaptak. A spanyolok pimienténak hívták.


A magyar „ paprika ” elnevezés a 18. A levéltetvek, legfőképpen a fekete fajták ellen a zuhanyozást követően hatásos fegyver a szalmiákszesz is. Ebből két evőkanálnyit oldj fel egy liter vízben, és ezzel az oldattal öntözd meg a növényt. Ha már megjelentek a paprika állományunkban a takácsatkák, akkor az alábbi növényvédőszerek váltakozva történő, és a munkaegészségügyi, valamint élelmezés egészségügyi várakozási idők betartásával történő kijuttatásával tudjuk az atkákat elpusztítani.


Egy kezelés sohasem eredményez atkamentességet! Mi, magyarok, jó esélyekkel indulunk, hiszen néhány „nemzeti” eledelünk, a halászlé, a gulyás, a lecsó, sőt, a hagyományos pörkölt is az erős paprika után kiált. Azokban az országokban, ahol magas a kapszaicin bevitele az étkezési normáknak köszönhetően, ott a daganatos halálozási arány a férfiak és nők körében jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb az erős paprika fogyasztás, állapitotta meg a World Health Organization.


A kapszaicin főként a termés ereiben és a magokban halmozódik fel égető érzést, könnyezést okozva a paprika fogyasztásakor. Fájdalom ellen felpaprikázva. Az erős paprika legnagyobb erénye, a kapszaicin révén, fájdalomcsillapító hatásában rejlik. A fájdalomingereket az agyba az úgynevezett P vegyület továbbítja. A fentiek alapján látható, hogy a hajtatott paprika biológiai növényvédelmére számtalan hasznos szervezet elérhető hazánkban is.


Erős paprika atka ellen

Természetesen nincsen szükség mindegyikre, általában 2-készítmény használatával és az alternatív védekezési módszerek segítségével sikeresen védekezhetünk a paprika károsítói ellen. A vitaminháztartás kiegyenlítésével, valamint bélflórád helyreállításával sokat tehetsz a fertőzés ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések