2015. június 30., kedd

Irigység jelei

Meglepő, de igaz: a depressziós ember nem mindig leszegett fővel, bánatosan, sírdogálva mászkál. A depressziónak vannak olyan rejtett jelei , amikről azt gondolhato hogy teljesen normális viselkedési formák, pedig nem azok – egy sokkal mélyebb problémáról árulkodhatnak. Ezáltal talán sokan merítenek belőle bátorságot a változtatáshoz. Sokat köszönhetek tanító mesteremnek Dr Csernus Imrének, akinek a könyvei,előadásai nagyban hozzájárultak a fejlődésemhez Az én életem erről az egy napról szól mindig. Az irigység bűn, mondja a kereszténység, az iszlám, és a buddhizmus szerint is a megszabaduláshoz vezető út legnagyobb akadálya.


Alapja hasonló: a földi javakhoz való görcsös ragaszkodásról szól, az evilági boldogság mindenek fölé helyezését, ami eleve tévút lehet, hisz ruháinkat, otthonunkat, autónkat nem vihetjük magunkkal a túlvilágra. Az irigység soha nem pozitív dolog, főleg, ha egy barátnak hitt ismerősünk kezd el velünk kapcsolatban furcsán viselkedni. Milyen jelei vannak ha egy vagy több ember irigy egy adott személyre?


Tehát lényegében nem írnák le magamról bövebb lent. Mik lehetnek a jelei az irigységnek? Ha fiú barát,akkor egy tahó,de nyilván csaj. Szeretne ő úgy kinézni,ahogy Te. Az ilyenek másokon vezetik le a frusztrációikat,és így próbálják elterelni a figyelmet a saját hibáikról.


Nem is érdemes foglalkozni vele,kérdezd meg máskor,nézett-e már tükörbe,vagy mert-e belenézni. Néha mindannyiunkat elfog az irigység , ám ezt senki nem meri bevallani. Szakemberek véleménye szerint az irigység korunk egyik utolsó tabuja. Pedig mára csaknem mindenről meg tanultunk őszintén beszélni: a szexuális problémákról, sőt még a titkolt perverziókról is. Amíg az irigység egyes esetekben kimondottan gyümölcsöző, az egészséges versengést ösztönző lehet – például ha a padtársammal vetem össze magam, akit velem ellentétben felvettek az egyetemre, noha az IQ-ja meg sem közelíti az enyémet –, addig dúskeblű, erős csontozatú, telt tomporú nőként tehetetlen dühöt is.


Mind tudjuk milyen, amikor egy kicsit hatalmába kerít az irigység : a kollégád tetszetős jutalmat kap, a lakótársad a pasijával egzotikus nyaralásra megy, a húgod pedig megint olyan ruhát talál magának a leértékelésen, ami fantasztikusan áll rajta. Persze vannak más jelei is annak, ha nem vagyunk jóban magunkkal: irigység , bűntudat, a dicséret adásának és elfogadásának képtelensége. Amíg önmagunkat nem kedveljük, addig a világ sem fog szeretni bennünket. Senkinek nem kötelessége, hogy téged szeressen.


A féltékenység, az irigység , és a vetélkedés nemcsak szerelmi kapcsolatainkat teheti tönkre, a barátnők is jól ismerik, milyen pusztításra képes az irigység démona. Nemcsak barátnőnkre lehetünk féltékenyek, hanem barátnőnk többi barátnőjére, párunk barátairól nem is beszélve. Az emberi test egyfajta kommunikációs csatornaként működik. Ha valami nincs rendben bent, az megjelenik kint.


A kivizsgálást mindig az általános tünetek, a viszkető bőrpanaszok és a felszívódási zavarok jelei alapján indítják meg. Ugyan a vándorló kórokozók jelenlétére már a minőségi vérkép változásai is utalhatnak, általában szükség van a széklet szemrevételezésére, esetleg mikroszkópos laborvizsgálatára is. Mik a túlzott munkahelyi stressz figyelmeztető jelei ? Amikor az ember túlterheltnek érzi magát, bizalmatlanná, ingerlékennyé, vagy visszahúzódóvá válik, munkája veszít hatékonyságából, ezáltal kevésbé lesz kifizetődő.


Ha a stressz jeleit figyelmen kívül hagyjuk, a feszültség nagyobb problémákhoz vezethet. Talán ezt a legnehezebb bevallani, hogy egy nő ránéz egy másik nőre, és begerjed tőle, mert olyan formás a popsija vagy a cicije, gyönyörű az arca és csókolni való az ajka. Azzal magyarázhatná hogy csak irigységből nézed meg, csakhogy az irigység és a vonzalom két különböző érzés. Vannak olyan emberek, akik észrevétlenül csapolják mások energiáját.


Hárdi István: A lélek egészségvédelme, A lelki egészségvédelem jelene és távlatai, Az agresszió jelentkezési formái, Springer Tudományos Kiadó Kft. A legharmonikusabb állócsillag. Hatása szelí jóságos, felemelő, szerencsés és művészi képességeket is ad.


A mérgező kapcsolat kialakulása adódhat hibás, téves test-, illetve énkép hatásából, vagy rossz életmódbeli döntésekből. A szakemberek szerint ha úgy érezzük, hogy a barátunk inkább kihasznál bennünket, mintsem a segítségünkre lenne, érdemes átgondolni a kapcsolatot, vagy szükség esetén akár meg is szüntetni. A buddhizmusban a narancssárga színhez a földi javakról való lemondás aktusát is társítják, maga Buddha is narancsszín köpenyt húzott, mikor maga mögött hagyta királyi címét és palotáját. Az európai kultúrában a sárgának további két jelentését ismerjük még: a sárga az irigység színe is egyben, valamint, ha.


A kiváló személyiséget vékony bőre, közepes testalkata, ragyogó kék szemei, világos arcbőre, egyenes és elég eros haja, az egymáshoz közel lévő, de nem érintkező szemöldökök, a viccelődésben való mértéktartás, a nyílt, vidám tekintet, és az enyhén behorpadó halántékok különböztetik meg embertársaitól. Mások szerint a féltékenység és az irigység különbségének lényege a harmadik fél részvételében van: a féltékeny személy nem egyszerűen csak magáénak akarja a figyelmet, és nem is azt szeretné, hogy a harmadik fél egyáltalán ne kapjon - hanem hogy az, akire féltékeny, ne adjon a harmadik félnek. Please try again later.


Azt mondod igen, mégis. Ellenkezőleg, alázatosak legyetek, és adjatok a másiknak több tiszteletet, mint amit magatoknak kívántok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések