2015. június 23., kedd

Internetes eladás adózás

Tudja meg, milyen adózási szabályok vonatkoznak az internetes értékesítésre. Csakhogy - mint korábban is írtuk - az internetes értékesítés, mint kereskedelmi tevékenység, gazdasági tevékenységnek minősül. Egyre nagyobb figyelmet fordít az adóhatóság az internetes ingó értékesítések vizsgálatára. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idei évre vonatkozó ellenőrzési irányelvében is szerepel egyebek között az, hogy a csomagküldő, internetes kereskedelem területén a következő évek adóellenőrzéseit előkészítő adatgyűjtéseket kíván folytatni.


Magánszemélyként internetes szolgáltatást nyújtok, az ebből származó bevételemet online fizetési rendszerben (pl. PayPal) tárolom, és csak internetes vásárlásra használom, vagyis a pénz nem kerül bankszámlára. A ma­gánszemélyek által végzett internetes szolgáltatások világa ugyanakkor nagyon változatos, színes képet mutat.


Alap­vetően eltér az internetes termékértékesítéstől, mivel itt nem csak a megrendelés, hanem a szolgáltatás nyújtás és a fizetés is elektronikus úton zajlik. A visszamenőleg, de önként bevallott és befizetett adó még a pótlékkal együtt is sokkal kevesebb, mint egy utólagos adóellenőrzéskor megállapított adóhiány miatt kiszabott bírság. Az internetes értékesítéseket pedig évekre visszamenőleg ellenőrzik. Erre a linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal.


A tanács szerint már az Szja. Az első és talán legfontosabb tudnivaló az – hívja fel a figyelmet a vezérigazgató –, hogy a gyerekek kinőtt ruháit, megunt játékait az interneten áruba bocsátó átlagos családanyát vagy családapát, bakelitlemez-gyűjteményét meghirdető zenerajongót e tevékenysége kapcsán nagy valószínűséggel nem fenyegeti sem adóbevallási, sem szja-fizetési kötelezettség. Internetes eladás Ebay-en. Szeretném megkérdezni, milyen adózási formát javasolnak a következő tevékenységhez: Ebay-en szeretnék árulni termékeket csak amerikai vevőknek, amit Amerikában, illetve Kínában vennék meg olcsóbban.


A mai rohanó világban egyre népszerűbb az internetes rendelés, melyre egyre szélesebb körben lehetőség is nyílik, hiszen számos ingyenes hirdetési felület áll rendelkezésre, illetve azon vállalkozások, amelyek nem akarnak lemaradni, webáruházat üzemeltetnek. A Cosmopolitan hivatalos blogja, melynek szerzője a Samsunggal közös pályázatunk nyertese, Babják Réka. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója vagyok, és még Dr. Szöszinél is szenvedélyesebben imádom a jogi ügyeket.


Számos esetben szálltunk mi is „vitába” az internetes ingóértékesítés üzletszerűségének megítélése kapcsán, hiszen a törvényi szabályozások, a bírósági ítéletek, és a gyakorlat között jelentős ellentétek feszültek, egyértelmű állásfoglalást nehéz volt tenni. Vatera és adózás potnban: – Még üzletszerű értékesítésnél sem kell szja-t fizetnie a piactéren értékesítő magányszemélynek, ha bevétele évi 6ezer forint alatti. Szintén adómentes, ha a felhasználó bevétele ennél több, de jövedelme nem haladja meg a 2ezer forintot. A cikk megjelenése után sok kérdést kaptunk az adózással, illetve általában a legális eladás körülményeivel kapcsolatban. Nekem olyan kérdésem lenne ha internetes egyéb jövedelmen van!


Amit be is szeretnék vallani, de viszont heti órát meghaladok mint alkalmazott jelenleg ilyen munkám van. De viszont rendszeresen meg keresem ezzel az internetes munkával a havi netto 2ezret viszont a rendes munkámmal nem, ha ott felmondok akkor ez lehet a főmunkám? Nem kell megijedni, ebből nem lesz semmilyen hátrányunk, ezt mi is megtettük és napokon belül pozitívan elbírálták a regisztrációnkat.


Egyre több internetes , online piactérrel találkozunk, az internet a használtcikkek kereskedelmében is új távlatokat nyitott – és valóban, miért is őrizgetnénk ezen kisebb-nagyobb értékű vagyontárgyainkat, ha gyorsan és kedvező áron megszabadulhatunk tőlük? Az új értékesítési csatornák mellett változatlanul. Arra gondoltam, hogy az szabályos lenne e, ha magánszemélyként árulnám vaterán, facebookon az ebayen megrendelt termékeket egy kis profittal.


Ez legális, vagy illegális lenne, ha magánszemélyként űzném? Természetesen senkit nem vernék át. Ha eladok valamit egy internetes apróhirdetési oldalon, akkor nem büntethetnek meg, hogy nem adtam számlát stb, ugye? Konkrétan arra gondolok, hogy ha felrakok egy eladni kívánt terméket pl. A fordított adózás abban az esetben valósul meg, ha a 142.


Thank you for rating this article. Egy autó megvásárlása nagy esemény az ember életében. Nem feltétlenül az ára miatt, bár hozzá kell tenni, hogy jellemzően komoly kiadást jelent a vásárló részére.


Mitől függ, hogy kell-e vagy sem? Mi számíthat jövedelemnek? Alapvetően akkor beszélünk ingatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések