2015. június 10., szerda

Aqb kiállítás

The public transport system is comfortable and efficient, with several bus lines (including night bus service) and a train line running close to aqb. Currently accepting applications for our artist-in-residency program. Project Space for cultural shows, corporate events and other private functions. Gyertek el, ígérem, hogy megéri! AQB Sound Studio terme, a bejutást megkönnyítő on- és offline segítségek és az elmaradhatatlan megnyitós hummuszom elkészítése folyamatban van.


Kiállítás helyszíne: Künstlerforum Bonn. Budapest legfrissebb fejlesztéseivel foglalkozik az V. Makett Fesztivál, Nyílik a 19. ARC kiállítás , megvannak az idei díjazottak! Az Acéphale című tárlat anyagát a „fejetlenség” vizuális vagy éppen konceptuális megjelenítései kötik össze. A tárlat résztvevőit az aqb egy évtizeddel ezelőtti születésénél bábáskodó Klimó Károly kérte fel, hogy osztozzanak a kiállítótéren.


A csoportos kiállítás olyan műveket és helyspecifikus installációkat állít egymással párbeszédbe, amelyek kifejezetten a Stirrings Still alapszólamára, az önmegfigyelésre, a. Magyarországot két művész, az Esterházy-díjas Keresztes Zsófia és Tóth Márton Emil képviseli, akik egyben az aqb házi művészei is. With presenting the works of Hungarian contemporary artists, we are examining questions like how the medium of the screen is becoming our primary source of producing and consuming content, what tools are used to manipulate the created content pieces, how we seemingly never stop being enthusiastic about scrolling through the never-ending newsfeeds, and how our perception of reality becomes. A kiállítás megtekinthető: Jump to. A Csobbanás című nyárvégi csoportos kiállítás hazai és külföldi kortárs művészek olyan munkáit kívánja bemutatni, amelyeken szerepet kap a víz vagy más. A nyár zárásaként az aqb Open House mini fesztivál keretében a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál ideje alatt ismét megnyílik az aqb a látogatók számára, képzőművészeti, zenei, filmművészeti és gasztro programokkal augusztus 31-én szombaton.


Aqb kiállítás

Baw – Szabó Klára Petra: Walking on The Edge. Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászóláso írd. Először a kiállító művészek és a kurátor közötti beszélgetéssel egybekötött tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők, majd a Performing ZOMIA fesztivál keretében egy nemzetközi művészcsapat performanszát mutatják be két kínai. Toulouse-Lautrec, határozottan modern címmel nyílt október 9-én huszonhét év után életmű- kiállítás Párizsban a francia művész alkotásaiból. Pincerendszerre adaptált audiovizuális táncelőadás, tetőteraszra installált, emberi érintésre reagáló anyagok, térkísérletek és emberen túli világokba kalauzoló kiállítás az udvaron felállított Trafó Bálnában.


Vékony Dorottya munkáiban visszatérően foglalkozik a test tematikájával, legyen szó a sajátunkról, mások testéről vagy a kollektív testtudatról. Az aqb project space-ben január 27. Mitől minősül késznek egy mű?


Aqb kiállítás

A Még mindig már nem című tárlat alkotóit az aqb egy évtizeddel ezelőtti születésénél bábáskodó Klimó Károly kérte fel, hogy osztozzanak a kiállítótéren. Az AQB -ben rendezett kiállítás lesz a művész első nagyobb léptékű bemutatkozása, ahol e változások nyomon követhetőek. Ugyan új művein néhol még „egyensúlyozásra” használ absztrakt geometrikus háttereket, de aztán azokat is zárójelbe vagy idézőjelbe teszi, ahogyan mutálódó önarcképeit is. A titokzatos cím három kortárs művész nevét rejti, akik miatt szombat este megtelt a volt sörgyár épületében nyílt kiállítótér. A napokban mi is kilátogattunk az AQB -ba, ahol Magyar Dorottya mesélt nekünk erről a nem mindennapi művészeti központról, a két kurátor Gadó Flóra és Heszky András pedig a kiállítás mögötti koncepcióról.


Dóri, te hogy jellemeznéd? Aki viszont hozzám hasonlóan szerencsés volt, az a kiállítás idejére a szarvasgedei „luxusputriból” az épületben lévő lakásba átköltöző Omara szeretetteljes fogadtatását és performansz-tárlatvezetését is élvezhette. Ezekről már Kukla Krisztián mesél, aki február óta az aqb művészeti vezetője. Az AQB Open House összművészeti minifesztiválon nyílik, majd május 18. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál i deje alatt ismét megnyílik az aqb a látogatók számára, ingyenes képzőművészeti, zenei, filmművészeti és gasztro programokkal augusztus 31-én szombaton.


Aqb kiállítás

Great Globe című kiállítás. A víz mint a klímaváltozás hatásainak mutatója, egy komoly téma, ez volt az egyik ok, amiért a kurátori koncepció vezérfonalául választottuk. Május 17-én és 18-án az AQB Open House minifesztiválon az egész épület szabadon bejárható lesz, így bárki benézhet a ház művészeinek műtermeibe és a kreatív cégek bázisára, emellett egy rendhagyó táncelőadás keretében az épület pincerendszere is megnyílik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések