2015. január 27., kedd

Porcelán fog színskála

Porcelán fog színskála

Meghatározható a fog transzlucenciája, azaz tömörsége, így a fogtechnikus utánozni tudja maj mennyire engedje át a készülő porcelán restauráció a fényt. A cirkon porcelán egyáltalán nem tartalmaz fémet, így sokkal esztétikusabb megjelenésű, mint a fémkerámia fogpótlások, A CAD-CAM technológia segítségével ráadásul sokkal pontosabb fogpótlások is készíthetőek ezzel a módszerrel, így a tartósságuk is kedvezőbb értékeket mutat. Színskála : (A képre klikkelve meg fog jelenni nagyban.) Tekasil neutrál Üvegek fa- és aluminíum keretekbe vagy PVC keretekbe való beépítésre, valamint dilatációs fugák tömítésére homlokzatokon. A Provence stílusú konyhája jó, mivel bármely költségvetéshez rendelkezésre áll, kis- és nagyméretű helyiségekben egyaránt, egy vidéki ház és egy városi lakás számára.


Porcelán fog színskála

Ha a páciensnek az összes foga hiányzik, legegyszerűbben teljes kivehető fogsorral, protézissel pótolható. Ha az egyik, vagy mindkét oldali hátsó foghiánya van az illetőnek, így nincs mihez kötni a rögzített pótlást (hidat), s nem alkalmas implantátum beültetésre sem, akkor logikusan csak részlegesen kivehető pótlás készíthető. A1-es korona megegyezik a szájban lévő fogak színével a beragasztás után?


Az én tapasztalataim szerint legtöbbször nem. Vegyen egy mm-es kompozitból készült színmintát, tegyen mellé egy glazúrozott kerámiakoronát, a kettő nem fog egyezni színben. A porcelán korona megvédi a fogát az esetleges törésektől, helyreállítja a fogat, ha abból nagyobb darab hiányzik, vagy már túl nagy a tömés. Sapkaszerűen beborítja az előkészített fogat, ami ez által teljesen megújul és restaurálja a fog eredeti formáját. Valaki azt mondja,hogy az sárgás,de az a1-es természet ellenes.


Nemtudom mit válasszak. Az alsók aránylag szépek. Nem hófehérek,de nem is csúnyák. Mégis csak sokáig hordom majd. Felső teljes korona híd van készülőben nálam,tegnap csiszolták le a fogaimat.


Porcelán korona színt hogy válasszak? Kedden megyek váz próbára,szín választásra. Arra lennék kíváncsi,hogy kérhetek-e nagyon szép fehér fogakat felülre,és utána az alsókat hozzá fehéríteni? Tehát csak az esetleges szuvasodás, gyökérkezelés és fogágybetegség gyógyítása után szabad fogpótlásba kezdeni.


Tömés: fogmegtartó (konzervatív) kezelés, amelynek célja a fog koronai illetve gyökéri destrukciójának (leggyakrabban caries és trauma következtében) helyreállítása. A technológia folyamatos fejlődésével a régebben gyakran használt amalgám töméseket napjainkban már leginkább az esztétikus tömések helyettesítik. VINTAGE HALO Új porcelán koncepció A Vintage HALO egy továbbfejlesztett porcelán rendszer, mely a sikeres SHOFU VINTAGE rendszerre épül. Ilyenkor is meg lehet próbálni a porcelán kiegészítését, de ez nem feltétlen fog hosszú távú sikerrel járni.


Az esztétikai fogászat egyre kevesebb fémet használ. A tömések anyaga ma már porcelán vagy műgyanta bázisú anyag, melyekből a fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömés készíthető. A szürkésfekete amalgám már a múlté. A porcelán héj elkészítése összehangolt csapatmunka az orvos és a fogtechnikus között. Sokan nem tudják, de a fogtechnika egy csodálatos kézműves szakma, ahol rendkívül fontos a szépérzék és a kézügyesség.


Mivel azonban a fog a ragasztó miatt még tartja a héjat, így idő lehet, míg annyira elgyengül a ragasztás, hogy teljesen szétváljon a megrepedt héj két darabja. Törésről akkor beszélünk, amikor a porcelán héj egy darabja teljesen letörik, azonban a többi része a fogon marad. Olvasóm több fogfehérítési módszerről is hallott már. Szeretné tudni, hogy mi a különbség a Beyon a Zoom a tömbös LED-es eljárás és az otthoni fehérítés között, de más kérdései is felmerültek a témával kapcsolatban.


Hátránya, a szakítószilárdsága alacsony, ezért csak rövid pótlások készítésére alkalmas, valamint nem polírozható annyira simára, mint a porcelán , ezért jobban plkakk retentív Viszont pozitív tulajdonsága, hogy nem olyan rigi mint a porcelán Gradia: műanyag, kerámiával megerősítve. Indikációs területe ugyanaz. Betétekkel a hiányzó fog pótlását is rögzíthetjük, ilyenkor a fogorvos nem csiszolja le a foghiányt határoló fogakat. Abban az esetben, ha a fog nagy része hiányzik, és a fog csücskeit is pótolnia kell a fogorvosnak, akkor olyan betétet készít, ami a fog csücskeit is beborítja. Járt már egy német háziasszony konyhájában?


Mert én igen, és mondhatom Önnek a német precizitás nem ismer határokat és nem csak a gyáraikban és az intézményeiken létezik, hanem tényleg átszövi az életüket. A felső sávban adható meg a két szélső értékhez tartozó szín (Color és Color 2), valamint a színskála típusa. Ha a Type értéke az alapértelmezett Continous mara akkor fog a színskála a korábban leírt módon viselkedni (interpolál az értékek között, tetszőleges számú kategóriára alkalmazható).


Először is olyan ütemben tisztítsd a hajkoronát, amilyen esetben azok megkívánják az ápolást! Azt az aranyszabályt érdemes észben tartano hogy minél gyakrabban moso annál több zsiradékot fog termelni a fejbőrö tehát inkább kevesebbszer, mint minden nap, különben bele kerülhetsz ebbe az ördögi körbe. Az általános fogászati konzultáció és állapotfelmérés alkalmával minden páciensünk részére személyre szabott kezelési tervet javaslunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések