2015. január 6., kedd

Ksh inflációs ráta 2018

Annak érdekében, hogy a közvélemény számára érthető, és világosan nyomon követhető legyen a jegybank politikája, az MNB az Inflációs jelentés című kiadványában számol be az infláció korábbi és várható alakulásáról, és értékeli az inflációt meghatározó makrogazdasági folyamatokat. Magyar Nemzeti Bank évente négyszer. A KSH legújabb gyorstájékoztatója szerint, a fogyasztói árak.


Elemzők szerint az üzemanyagok drágulása húzta az. Rövid távon (egy-másfél év) azonban igaz, hogy a megnövekedett infláció csökkenti a munkanélküliséget, míg az egyre alacsonyabb inflációs ráta növeli az állástalanok számát. A vásárló az áruért különböző módszerekkel (borravaló, kenőpénz) többet fizet, mint. Rejtett inflációt a statisztika nem mutatja. Idén harmadával kerül többe a krumpli, mint tavaly - itt vannak az inflációs adatok.


Tavaly összesen százalékkal emelkedtek az árak – tette közzé a KSH. Az ebben a hónapban a nyugdíjasoknak járó százalékos inflációs kompenzáció tehát az idén novemberben mindössze százalékkal egészülhet majd ki. Várakozása szerint márciusban érheti el az idei csúcsát az inflációs ráta , majd áprilistól.


A maginfláció azt jelzi, hogy elsősorban az üzemanyagárak bázishatásának köszönhetően emelkedett az inflációs főmutató - kommentálta a KSH friss adatait Ürmössy Gergely, az Erste Bank Zrt. A hányadost inflációs rátának is nevezzük. Szép lassan elkezdett ismét felkelé kapaszkodni a magyarországi inflációs ráta.


Pontosabban, nem is olyan lassan. Az árszínvonal-változás szektoronként, árucikkenként, termék- vagy fogyasztói csoportonként is meghatározható A KSH rendszeresen közli pl. Minden, amit ksh témában tudni érdemes.


Központi Statisztikai Hivatal ( KSH ). Azonban a bérleti díjak alacsony mértéke, valamint a lakásokban történt értéknövel ő beruházások indokolttá teszik az -os vagy akár a -os emelést is. Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző : A KSH közleménye szerint a fogyasztói árak decemberben havi szinten nem változtak, az éves inflációs ráta ezzel -ra lassult a novemberi -ról. Egy év alatt a munkanélküliek száma ezerrel, a ráta százalékponttal csökkent. Az adat kissé alacsonyabb lett a várt 2--nál. A KSH adatai szerint egy év alatt ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.


A munkanélküliségi rátának még az idén kellene nagyot esnie, a tavalyi 6. A KSH januári éves inflációs adata az előző havinál százalékponttal, a maginfláció esetében százalékponttal alacsonyabb az előző havinál. Böngészés az EU statisztikai adatai között az egy főre jutó GDP, teljes népesség, munkanélküliségi ráta stb. A KSH ma reggel tette közzé a júliusi fogyasztói inflációs adatokat. Az árak havi szinten -kal emelkedtek, s az éves inflációs ráta ezzel -ra nőtt a júniusi -ról. Forint- és devizaszámla nyitása díjmentes 2. Az üzemanyagok ára az idén januárban százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, alapvetően ez okozta az inflációs ráta csökkenését.


Nyugat-Dunántúlt jellemezte a legkedvezőbb foglalkoztatási helyzet, ahol a foglalkoztatási ráta 7százalék volt, de a legjelentősebben, százalékponttal, 7százalékra Pest régióban nőtt az értéke. Eurobarométer-felmérések eredményébe. A tavaly október-decemberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma millió 4ezer volt, ezerrel több, mint egy évvel korábban. Mivel az üzemanyagok ára tovább esett decemberben, a decemberi éves inflációs mutató minden bizonnyal ismét százalék alatt lesz - állapította meg Nyeste Orsolya, az Erste Bank Zrt. A KSH Könyvtár weblapja a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.


További információért kérjük, kattintson ide. A könyvtár adatvédelmi szabályzatának megtekintéséhez kérjük, kattintson ide. A legfrissebb KSH adatok alapján lett az elmúlt egy éves infláció értéke. A magyar gyorsnaszád egyetlen eredménye eddig a gyorsuló infláció. A beíratott gyerekek száma 32ezer volt, ezerrel több az egy évvel korábbinál.


Az óvodai férőhelyek száma közel azonos volt (37ezer) az előző évivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések