2015. január 15., csütörtök

Fundamenta hátránya

Már rég nem a legolcsóbb a Fundamenta Lakáskassza által kínált lakáskölcsön, azonban a kiszámítható törlesztése miatt a biztonságos megoldások közé tartozik. Az azonnali áthidaló kölcsön kamata a futamidő egyes időszakaira rögzített, a törlesztőrészlet viszont nem végig fix, de legalább előre ismert. A Fundamenta hitelek előnye, hogy a futamidő alatt nem változik a kamat, de ezt más hiteltermékek is tudják. Hátránya , hogy nagyon alacsony a felvehető összeg és nagyon rövid a maximális futamidő, amíg vissza kell fizetni.


Lakástakarék buktatói, hátránya - Lakástakaréknak nem csak előnyei, hátrányai is vannak, melyeket szerződés kötés elején ajánlott tisztázni. Lakáskassza ( Fundamenta , OTP) Ez egy kiváló megtakarítási forma, ha valakinek 4-éves távon belül lakáscélú elképzelései vannak, vagy ha legalább éves távon képes havi rendszerességgel megtakarítani. További részletekért, kérjük olvassa el a Cookie kezelési tájékoztatót!


Tipp tuti tipp – Ezekre figyelj panel vásárlás előtt. Tipp - Mint a legtöbb használt ingatlannak, a paneleknek is számos előnye és hátránya van, melyekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt panel vásárlás mellett döntesz. Ha egy ügyfél a leigazolási határidőig nem igazolja le vagy csak egy részét, akkor a Fundamenta fel is ajánlja. A Fundamenta most -os kamatot vállalt egy éves megtakarítás végére, tehát lefixálhattad a hitelkamatot a mainál kedvezőbb szinten.


Extraprofit: álllítólag év alatt a négy szolgáltató összesen 60mrd Ft-ot zsebelt be. Jelenleg a banki kínálatban vannak olyan termékek, melyek kiszámíthatóak és kedvezőbbek, mint a fundamenta termékei. A -ú lejáró megtakarítás után kapható kedvezményes kamatozású hitelnél nyilván nem lehet jobbat ajánlani, viszont ha az áthidaló hitelterméküket ajánlják, annál van jobb.


Tájékoztatjuk, hogy az otthonáról készült fényképek megküldésével önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja, hogy azokat a Fundamenta -Lakáskassza Kft. Pontosan erre írtam azt, hogy a fundamenta előnye és hátránya egyben a lassú reakció. Van olyan szituáció, amikor ez előnyös, hiszen ezért van most -os hozamlesőm. De most épp nem nyitnék újat. Legegyszerűbben, hogy ne is bontsátok fel, és ne is mondjatok le állami támogatásról, áthidaló kölcsönként tudjátok elhozni ezt az összeget, mivel éves megvan a megtakarítás, így kamatkedvezmény is jár rá, az ehelyett megmaradt önerőből pedig egy kis tartalékot is tudtok képezni, az sem hátrány, vagy felújításra a saját pénzeteket használjátok.


A kölcsön rendszeres jövedelmű ügyfeleknek alkalmas. Ezért nyugdíjasok, diákok vagy GYES-en lévő anyukák is felvehetik. Fontos, hogy az illető éven felüli legyen, és magyarországi állandó lakhellyel rendelkezzen.


Hátránya : tulajdonképpen hátrányt alig ha tudnék felsorolni, maximum olyan hátránya lehet, ha nem vagyunk tájékozottak a céggel kapcsolatban, és életünk legrosszabb döntését hozzuk meg, ha úgy csatlakozunk vagy éppen nem, hogy nem ismerjük a működési elvét. Az első, és legfontosabb, hogy megértsük egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hitelt választunk. Sokan azt gondolják, – ezt kutatások és tapasztalataim is bizonyítják – hogy ők nem kaphatnak hitelt. Ebből az következne, hogy a modell egyre jobb. Ugyanakkor a változók növelésével nő a multikollinearitás veszélye, ezzel viszont növekednek a paraméterbecslés hibái és a regresszió értéktelenné válhat.


Ez így nagyon kényelmes, de a hátránya az, hogy a nyitási díjat (amiből egyébként az ügynökeiket fizetik) így is ki kellett fiztenem. A Fundamentánál sajnos mindig van nyitási díj, de a rövid (év hónap) futamidő ezt valamennyire tudja ellensúlyozni. Mi csak fizettük és majd felvettük a befizetett összeget, nekünk csak addig volt rossz amíg fizettük,mivel ment egyszerre, de lejárta után meg lett a házunk, igaz egy-két dolgot fel kell rajta újítani, és egy közepes panellakás (56nm) méret,de legalább a miénk. A Fundamenta továbbra is a hitelezésben akar erős maradni és nem fektet nagy hangsúlyt a megtakarításra, viszont az OTP Lakástakarék fókusza a megtakarításon van és továbbra is az OTP Bankos hitelfelvételek ösztönzésére használják a terméket.


A fundamenta esetén minden esetben számolni kell egy nyitási költséggel. Nem volt és nem is lesz olyan akció, hogy elengedik a költséget. Bizonyos bónusz van régi ügyfeleknek, illetve kamat bónusz. Ez a kamat bónusz is megér egy misét.


Ilyet sokáig csak a Fundamenta Lakáskassza nyújtott, de ma már az OTP Lakástakarék is belépett a sorba, és az Erste Lakástakarék is tervezi bevezetni. A lakástakarék elsősorban a kiemelkedő hozamot biztosító megtakarítási lehetőség miatt érdekes. December közepétől a Fundamenta több fontos változtatást is eszközölt a termékein.


A következőkben ebből szemezgetünk. A hagyományos technológiával szemben hátránya az, hogy az in vitro fejlődött hagymák kisebbek, mint a kereskedelmi szaporításban használatosak és előállításuk drágább. Ezért üzemi felhasználásuk a következő években nem várható.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít portfóliónk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések