2017. augusztus 4., péntek

Kos csillagkép ideje

Részletes bemutatás, általános jellemzés mind a horoszkóp csillagjegynek. Mettől meddig tart egy horoszkóp csillagjegy? Pontos táblázat, hogy mikor kezdődik és mikor végződik a csillagjegy horoszkópja. Nap-Hamal együttállás – a Kos csillagkép legfényesebb, alfa csillagának fényerejében tisztán ráláthatunk saját alacsonyabb szintű működéseinkre, ez által képesek vagyunk hatalmat, önlegyőzést gyakorolni, feláldozni azt, ami nem segít a céljainkhoz, a vágyaink megteremtéséhez!


Kos csillagkép ideje

Cselekvő új kezdet ideje. Ha a teljességet keresi társában, próbálkozzon a Halakkal és Bikával, ha kihívásokat keres, legjobb a Kos és a Bak. Ha ön egy Kossal akar élni… Az ismerkedés és udvarlás ideje alatt, annak ellenére, hogy a Kos lovagias lény, ne várjon heves érzelem-megnyilvánulásokat, ne akarjon órákig sétálni a holdfényben, ne várjon romantikus szavakat, verseket.


Tűrje el viszont, hogy a Kos lerohanja, és gyorsan meg akarja hódítani. Szűz istennő volt, tisztaságot, érintetlenséget jelenít meg, s ezen tiszta erő az, amivel tényleg védelmezni lehet. Az emberek nagy többsége kíváncsian figyeli, hogy mit ír hétről hétre a horoszkópja. Ilyenkor a legelső szempont, hogy ki, melyik csillagjegybe tartozik. Az asztrológia, mint tudjuk, mára már egy komoly tudományággá fejlődött, a horoszkópkészítők igen sok tapasztalattal, gyakorlattal és elég komoly tudással művelik e feladatot.


A Rák csillagkép üzenete – A Teremtés misztériuma. Bár a jelen időszakban a Kos csillagkép üzenete jelentős, hiszen a Nap itt jár most, mégis ideje szót ejtenünk a Rák csillagképről, mert az ő üzenetei olyan alapvető útmutatást adnak, amely most is jelzőfény lehet sokak számára. A két csillag keringési ideje nem ismert pontosan, de 3és 4év közé teszik.


A Castor tulajdonképpen többszörös rendszer, 75” távolságban egy további magnitúdós kísérőt lehet látni, valamint az A és B jelölésű – fényesebb – komponensek is spektroszkópiai kettősök, melyeket optikailag nem lehet felbontani. Ideje nyitni új gondolatokra, ráébredni korlátlan lehetőségekre, új utakat találva. Ez a nap már nyitánya a pénteki tisztázásoknak. A tavaszi nap-éj egyenlőség ideje ebben az évben március 20-a, a csillagászati tavasz kezdete. Ilyenkor Naprendszerünk éltető forrása a Nap belép a Kos csillagkép előterébe (az első jelbe), s ez által az arra jellemző dinamizáló, feltöltő, kiáradó, lendületes energiákkal árasztja el a világot.


Kos csillagkép ideje

Legfőbb üzenete a szellemiség, ami testet ölt. Kulcsszavai, a kezdet, az elindulás, az áldozat. A fény ereje növekszik, amikor a Nap a Kos csillagkép alatt jár. Régebben itt volt a tavaszi napforduló, mely felett Androméda és Perseus látható. Alatta található a Cet és az Eridanus, az alvilág folyója.


A másik oldalon a Kos csillagkép alatt járó, Bika Uránusz a tudatunk tágulása, a tágabb, új nézőpontokra nyitás általi felszabadulást, teherletételeke t, megkönnyebbülés eket üzeni, melyek által új útra lépünk. Ideje van határozottan és cselekvően kimondani, megtenni, meglépni olyan dolgokat, amelyeket talán már. Gemini - Ikrek - Nagy kiterjedésű csillagkép , amelynek tagjait némi gyakorlat után lehet összeszedni, kiválogatni a többi csillag dzsumbujából. Kivételesen az alpha és béta csillagát is megemlítem, hiszen ettől lett iker az iker csillagkép. Alpha csillaga a Castor, amely egy bonyolult csillagrendszer.


A nappalok újra hosszabbak lesznek az éjszakáknál, a hőmérséklet lassan, de biztosan emelkedik, gyorsulnak az életfunkciók. Kos csillagképhez (Aries, Árész, Mars) több mítosz is kapcsolódik. A Kos a kezdet mítosza. Ide kapcsolható az aranygyapjú mondakör (az aranygyapjas kos megmenti Phrixosz-t, argonauták vállalkozása Iászón vezetésével az aranygyapjú megszerzésére), Árész és Athéné szembenállása (mindketten a csillagkép védnökei). Augusztus és szeptember között a Nap az állatöv hatodik jegyén halad át.


Ez a momentum, a nyár utolsó fázisa a nyár végét jelenti. Folytatva az elősző jegyben felsorolt fejlődési szakaszokat, a Szűz zodiákusában a termés beérik, itt a betakarítás, az elraktározás ideje. A Mérleg csillagkép felett található a tudás koronája, a Corona Borealis, mely korona, Ariadné koszorúja segíti Thészeuszt ki a labirintusból Minotaurusz legyőzése után.


Kos csillagkép ideje

A Mérleg csillagképet a Skorpió ollójaként is megjelenítik, hisz a méltatlan dolgok az égi mérlegen át nem juthatnak ki a Tejútra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések