2017. augusztus 10., csütörtök

Ceruza mese

Boldogan nézett körbe a zöl a kék, a sárga és a fekete ceruzán: Igaz, hogy minden ceruza gazdára talál, de mi jó gazdára is találtunk! Ez a kisfiú nagyon ügyesen rajzol, és a ceruzáira is. A(z) Varázsceruza - Váratlan. Unsubscribe from Vaci8? Bogyó és Babóca Mese - Duration: 1:05:01.


Lent, a 27-es számú ház első emeletén lakott Peti, aki második osztályos volt. Amint egy napon hazafelé tartott az iskolából, talált a járdaszegély melletti fűben egy ceruzát. Első látásra teljesen hétköznapi ceruza benyomását keltette, olyanét, amilyet fillérekért lehet kapni bármelyik papír- és írószerboltban.


Szinezte, színezte, színezte az autó oldalát, és egyszer csak elkopott a piros ceruza hegye. Jaj, most mi lesz, siránkozott a piros ceruza – biztos más színnel fogja befejezni a rajzot. Egyszer volt, hol nem volt, volt Vova asztalán egy ceruza. Vova gyakran rajzolt vele képeket, és a Ceruza engedelmesen lerajzolt mindent, amit Vova akart. Egyszer, amikor Vova aludt, egy egérke mászott az asztalra.


Ceruza mese

Meglátta a ceruzát, felkapta, és vonszolni lezdte az egérlyuk felé. Te is próbálj ceruzáddal ilyen macskát rajzolni, hadd féljenek az egerek. Aztán következett a mese , ami mindig valamilyen tanulsággal is szolgált. A ceruza azonban már bajuszt is rajzolt. Ezúttal sok más mellett arról szólt, hogy miként találták fel a szánkót.


Ebbe a füzetbe akkor jegyeztem le az első történetet, amikor olyan kicsi voltam, mint most ti - mutatott egy megsárgult irkát, majd sejtelmes, suttogó hangon olvasni kezdte a. Véletlenül ugyanis a zoknik mellé tették őket, és nem a többi írószer közé. Rövid mesék elfoglalt szülőknek bejegyzései ceruza témában. Bevallom, az esti mesélésen igyekszem minél hamarabb túlesni - főleg azért, hogy én magam el ne aludjak, hiszen vár még rám a munka, amit többnyire éjszaka a gépem előtt szoktam befejezni. Kedvenc népmesém rajzpályázat eredménye Népmese rajzpályázat felhívás Diafilmek Farkas L. Elindult a Hobby Rajz csatorna!


Kezdésnek itt egy Karácsonyi Illusztrációs rövid kis oktatóvideó. Továbbá le is töltheted a sablont hozzá, így még könnyebb és már színezhetsz is. A letöltési link a videó alatti leírásban található a -on. SZALAI BORBÁLA BOGÁRBÁL Hol volt egyszer, réges-régen – bogárbál volt kint a réten.


Ismerjük meg a legszebb gyerekdalokat a kedvenc ducktv-s karaktereink segítségével. Weblapom megjelenését a szolgáltatásának köszönhetem. A fogorvosi eszközök nyele is sok esetben ilyen, még az átmérője is megegyezik a ceruzáéval.


Ceruza mese

Azóta sokféle keresztmetszetű ceruza készült, de ez az otthonos érzést csak a hatszőgűnél érzem, a pontos irányíthatóság, a grafit súrlódása a papíron mind felidézik ezt az érzetet. Nagy-Küküllő partján van egy szász falu: Alsó-Bajom a neve. Ennek a falunak a határán, szőlőhegyek tövében, egy szép völgy terül el.


Völgy közepén patak folydogál, úgy hívják, hogy Ördög pataka. Egy hegyezhetetlen ceruza meg nekünk okozhat otthon kellemetlen perceket. Elsősöknek általában kell postairon (egyik vége kék, másik vége piros), ne feledkezzünk meg arról, hogy hegyezőt is szerezzünk be hozzá, hiszen gyakran fogják használni. Ceruza minden alkalommal felrajzolna egy pontokból álló formát, majd ezután Cica kitalálná, hogy milyen formáról van szó, és megrajzolná ecsettel. Mátyás mellett élt a legmegbízhatóbb belső embere, aki nélkül a király soha nem ment messzire.


A fehér masszából készíts golyót és nyomd rá a ceruza végére. A sárga masszából gyúrj kisebb golyókat, lapítsd össze és illeszd össze a fehér golyóhoz! A fehér golyóra illeszd rá az orrot, a szájat, a szemeket úgy, ahogy ez a képen látható!


A karokhoz hajlíts meg egy drótot jobbra, egy másikat balra és fűzz a végekre egy-egy kisebb gyöngyöt! Csavard meg néhányszor! Illeszd fel a babát a ceruza tetejére, a maradék drótot ragaszd hozzá a cellux-al!


Ceruza mese

Vágj ki egy 3xcm-es filcdarabot, s ragaszd a drót és a ceruza köré! Kiadónk generációkat ajándékozott és ajándékoz meg az olvasás örömével, olvasni szerető gyerekekből olvasni szerető felnőttek lettek, akik mindezt továbbadták a következő nemzedéknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések