2019. július 26., péntek

Római katolikus hirek

Római katolikus hirek

Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök és Nemes György piarista szerzetestanár vehette át november 22-én a Migazzi Kristóf bíboros, püspök szellemi és építészeti hagyatékának méltó gondozása céljával életre hívott váci Migazzi Alapítvány díját. Kövesd a híreket az olasz helyi egyház és a világegyház tevékenységéről a vallásközi párbeszé az aktualitások és a szociális témák terén. Szent Erzsébet ünnepe lesz november 19-én, kedden, amikor az egyházmegye három pontján is búcsút ünnepelnek.


A szegények nem csalatkoznak reményükben” (Zsolt 19). A zsoltár szavai hihetetlenül időszerűek. Mély igazságot fejeznek ki, amelyet a hit mindenekelőtt a legszegényebbek szívébe tud belevésni, mégpedig azt, hogy visszakapják a reményt, amelyet az igazságtalanságok, szenvedések és az élet bizonytalansága miatt elveszítettek.


Budapesten, a kongresszus nyitó szentmiséjén. Ha egyetemista, főiskolás vagy, akkor hozzánk tartozol. Ugyanígy az egyetemi oktatók is, akiket tisztelettel köszöntünk!


De tágabb körünkben üdvözöljük mindazokat, akik szimpatizálnak velünk, adakozóinkat, jótevőinket, a volt egyetemistákat, a volt kollégistákat, s mindazokat, akik erre az oldalra tévednek. A marosvásárhelyi római katolikus iskolai oktatás több évszázados múltra tekint vissza. Ezentúl ingyenes mobiltelefonos alkalmazással is elérhető a Magyar Katolikus Rádió műsora. Az applikáció segítségével nem csak a rádió élő műsorát lehet meghallgatni, sok érdekes funkció segíti a tájékozódást vagy a tartalmas szórakozást.


Munkácsi Szent István Katolikus Líceum. Római Katolikus Egyházközség Tiszaföldvár-Martfű-Homok, Tiszaföldvár. Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány Kezünkben a Jövő Alapítvány. Az Isten és a szentlelkesek háza Addig áll fenn ez a templom, amíg otthonotoknak érzitek és behozzátok ide a ti gyermekeiteket is - mondta Hársfalvi Ottó a szatmárnémeti Szentlélek templomban. Alistál papjai a régmúltban.


Az alistáli plébánia ősrégi. A Szlovák Állam ezt elkobozta és a levéltáraiban,archívumaiban valószínűleg Vágsellyén őrzi. Címét a Nápolyi főegyházmegyében töltötte be, ami a római katolikus egyház egyik olaszországi főegyházmegyéje.


A keresztény közösség vezetője volt, lelki és tanításbeli támogatás mellett kormányzati feladatokat látott el. Boldoggá avatott a római katolikus egyház tizenkilenc vértanút Algériában - A szerzetesek, valamint Pierre Claverie, egy merényletben meggyilkolt volt oráni püspök és tizenegy további katolikus hitvalló vértanúságát januárban ismerte el az egyház. Az osztály másfél órás idegenvezetést vett igénybe a Fiumei úti sírkertben, ahol megtekintették gróf Batthyány Lajos, Deák Ferenc, és Kossuth Lajos mauzóleumait. Erzsébet liturgikus ünnepén, Makrancon ünnepi szentmisét mutatott be két budapesti atya – Szőcs László, jezsuita és Dr. Gábor Elemér, plébániai kormányzó, esperes helyettes, akik tiszteletüket kívánták tenni az első szent magyar család ereklyéi előtt.


Ez a lexikon római katolikus. Tengelye Jézus Krisztus, az emberiség Megváltója, aki számunkra az egy, szent, katolikus és apostoli Anyaszentegyházban mutatkozik meg. Az adatok gyűjtésénél és címszavakba foglalásánál katolikusan gondolkodunk: tudjuk, hogy már a józan ésszel elérhető megismerésünknek is minden részlete a. A lista nem teljes, időpont-változtatások lehetségesek. A legfrissebb és legpontosabb információkért látogassák plébániájuk szentmiséit! Szatmári Esperesi Kerület.


A misék perselyadományát erre a célra továbbítjuk a Főegyházmegyének. Hálásan köszönjük, hogy anyagi hozzájárulásunkkal is támogatták katolikus iskoláink misszióját. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez országos szinten. Csáky Károly Emmánuel és Hanauer Árpád István püspökök 1éves jubileumát ünnepli. Szeretnénk, ha igazi örömet és vigaszt találnál, amikor egyházközségeink életének eseményeibe betekintést nyersz.


Római katolikus hirek

Kívánjuk, hogy honlapunk sorainak böngészése közben felismerd Isten közelségét és az Ő szeretetének nagyságát. Millenniumi templomban a katolikus Egyház társadalmi tanításáról a DoCat című kötet kapcsán. November 1-je Mindenszentek ünnepe, kötelező főünnep. Ezen a napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg.


Kirche in Not” pápai alapítvány kezdeményezéséhez, amelynek címe „Egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért”. Kapnának a római katolikusok, a zsidók, a szaléziak és az állami iskolákra is pályázó Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus is, utóbbi egy műemlék épület boldog birtokosa lehet. Az Egri Főegyházmegye főpásztora, dr.


Pünkösdhétfőre, a Boldogságos Szűz Mária, az egyház anyja emléknapja, és Szent Erzsébet szentté avatásának 783.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések