2019. július 3., szerda

Nem megcsalás

Ilyen az, amikor a partnerek félbeszakítják egymás mondanivalóját, nem figyelnek oda a másikra, sőt, lenézően, lekezelően viselkednek, nevetségessé teszik párjukat. Testi kontaktus mellőzése. Bizonyos felmérések szerint a házastársak mint egy negyedének életébe jelen van a megcsalás és a megcsalás okozta kapcsolati krízis, amit sok esetben nem sikerül azt a mérhetetlen csalódást feldolgozva túltenni magukat a kapcsolat válságán.


Szerinte, ha kicsit külön mennénk egymástól, akkor lehet, hogy évek múlva jobban működne minden közösen. A külső kapcsolatot azonnal le kell zárni. Aki nem képes szakítani a „harmadikkal”, az még nem döntött meglévő kapcsolata mellett. Nem lehet úgy párkapcsolatot építeni, hogy fél lábbal az ajtón kívül vagy.


A féltékenység egy elég bosszantó érzés, nem élhetjük úgy le az életünk, hogy állandóan nyomozunk a párunk után. Próbáljunk teljes mértékben megbízni benne, viszont, ha az alábbi jeleket tapasztaljuk, akkor nem árt tudni, minden bizonnyal megcsalás áldozatai vagyunk. A megbocsátás azért nehéz sokszor megcsalás után, és azért nem tud egy megcsalt fél megbocsátani, mert nem kap megfelelő bocsánatkérést illetve a hűtlen fél viselkedéséből nem jön át, hogy komolyan venné a történteket, és igazán helyre akarná hozni a kapcsolatot. Nem megcsalás , de hűtlenség.


Megbocsátható szerintetek, ha a volt barátom nappal a szakítás után egy csajjal összebújva aludt el? Csak alvás volt, ebbe ne menjünk bele. Utána pedig találkoztak és smseztek?


Valamint amikor hét múlva mégis hozzám akart visszajönni, az egészet letagadta, a szemembe, többször is. Meg lehet menteni a kapcsolatot a megcsalás után? Közösen döntöttek úgy a párjukkal, hogy a hűtlenség kiderülése után is megpróbálják helyrehozni a kapcsolatot: elárulták, mi történt. A megcsalás okait keresi mindenki.


Naponta beszélgetek nőkkel az egyéni konzultációkon, akik megcsalás áldozati lettek. A legtöbbjük nem érti miért és hogyan is történhetett, és jön az önmaguk leértékelés. Egy megcsalás nagyon tud fájni a másiknak és az egy bocsánatkéréssel maximálisan soha nem orvosolható, csak akkor, hogy ha visszadolgozzuk magunkat a kapcsolatba.


Ne akarjuk túl gyorsan feldolgoztatni a másikkal a történteket! Gondoljunk csak bele, mi van akkor, ha nem történt megcsalás , de mi szuper nyomozóként szépen összerakjuk az „árulkodó jeleket”. Gyakorlatilag ha már felmerült a gyanú, és kellőképpen rákattanunk a dologra, a párunk nem tud olyat tenni, vagy mondani, ami ne lenne gyanús. Nem ritkán az vezet idáig, hogy a házastárs nem elégít ki bizonyos fontos érzelmi szükségleteket, még ha a szex működik is vele. Soha nem történt köztetek semmi, se fizikai, se érzelmi szinten, de rajongó kiskamasz módjára habarodsz bele, és titokban álmodozol róla, miközben a pároddal vagy.


Nagyon sok kapcsolat azért kerül válságba, mert a megcsalt fél nem megfelelően dolgozza fel a történteket, és a kapcsolatát ezzel ellehetetleníti. Nem lehet vele kapcsolatot teremteni, nem mesél semmit, nem érdeklődik felőlünk. Megcsalás jelei – távolságtartás.


A terapeuta azonban figyelmeztet arra, hogy attól, hogy nem volt tervezett és tudatos a megcsalás , még komoly következményekkel jár. A hűtlenség ugyanis nem pusztán a megcsalt személy bizalmát semmisíti meg, hanem a félrelépő saját értékrendjét is a sárba tiporja. Azt, hogy mi számít megcsalásnak, nem lehet teljesen konkrétan és objektíven meghatározni - mondja dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus a Hűtlenség - és ami mögötte van című könyv írója.


Nem megcsalás

Sajnos annak ellenére, hogy a kedvesünk nem bújik ágyba mással, még nem lesz megnyugtatóbb a helyzet. Az érzelmi megcsalás lényege az, hogy a páros egyik tagja érzelmileg intimebb viszonyba kerül egy harmadik személlyel. Sokan nem értik a különbséget a szeretet és a szerelem között. A szeretet az, amikor szeretné ha a másik boldog lenne. A szerelem meg az, amikor csak akkor szeretné hogy boldog legyen, ha TE teszed azzá.


Az ember nem válik lustává egyik pillanatról a másikra. A hűtlenség jeleként tekinthetünk arra is, ha az egyik fél feltűnően sokkal kevesebb energiát tesz bele a kapcsolatba, mint korábban. Kevesebbet dicsér, nem vasalja ki azt, amit korábban, nem segít úgy, mint korábban. Sokan vélik úgy, hogy amíg nem történt meg a konkrét testi kapcsolat, addig nem történt megcsalás és még helyrehozható a dolog… Csak dolgozni kell egy kicsit a kapcsolaton, és újra lehet éleszteni a szerelmet, hiszen még nem tett a másik semmi megbocsáthatatlant. A mai világban az a szó, hogy „ megcsalás ”, már-már olyan gyakori és hétköznapi, hogy nem is tulajdonítunk neki különös jelentőséget.


Nem megcsalás

A kapcsolatok többsége pedig a megcsalás miatt ér véget. A rohanó világunkban sokan az alkalmi kapcsolatokat keresik, mert nincs idejük fenntartani egy párkapcsolatot. A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.


Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések