2018. október 5., péntek

Hajdúdorog görögkatolikus székesegyház miserend

Church Catholic Church. Bejelentkezett felhasználóink megjelelölhetnek templomokat kedvencként. Szent Anna Székesegyház miserend. Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház miserend.


Nyíregyháza templomai nyiregyhaza. Hírek, liturgia, szertartások, egyháztörténet, képtár, körpanorámaképek a templomokról, parochiák adatai, kiadványok, linkek. Zöldítsük vissza földünket! Ma már kétségtelen jelei mutatkoznak annak, hogy nem csak hogy nem őriztük meg a ránk bízott földet, de műveletlenül is bántunk vele, s ahelyett, hogy műveltük volna, kizsákmányoltuk.


Görögkatolikus Metropólia Isten a kert közepébe helyezte az embert, hogy művelje és őrizze azt. Sajnos mire mentünk, már pont kicserélték Gombos Miklós vezetésével a jármokat, de még a. Magyarország és a Kárpát-medence katolikus templomainak miserendjei. A miskolci Nagyboldogasszony- székesegyház (gyakran Búza téri templom) a görögkatolikus rítust követő Miskolci egyházmegye főtemploma. Az épület stílusa premodern, neogótikus elemekkel.


Hajdúdorog görögkatolikus székesegyház miserend

A kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyház a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye széktemploma a Főszékesegyházi főesperesség Kalocsai esperesi kerületében. Területe ősi templomos hely: az első kalocsai székesegyház építését a rendelkezésre álló adatok szerint még I. You can follow any responses to this entry through the RSS 2. You can leave a response, or trackback from your own site. A székesegyház északi falában kívül befalazott római kori kövek találhatók, az északi bejárattól keletre lévő pillérbe építették be a híres Victoria-oltárt. Ha észrevételed van a templommal vagy a miserenddel kapcsolatban, írd meg nekünk! A nyári időszámítás szerint megtartott miserend április első hétvégéjétől szeptember utolsó vasárnapjáig érvényes!


Adventi időben hétfőtől péntekig csak reggel 6-kor tartunk misét (roráté). Iglesia Iglesia católica. Részletek a hirdetőtáblán.


Hajdúdorog görögkatolikus székesegyház miserend

Jövő vasárnap kötelező gyűjtésünk lesz a Karitász javára. A tíz évvel ezelőtti népszámlálás adataihoz viszonyítva ez az arány mégis jelentős, közel százalékpontos visszaesést jelent. A templomi közvetítés mobil applikációja IDE KATTINTVA letölthető a Play Áruházból. Parókus atya a görögkatolikusság bemutatása mellett a város fölé emelkedő templom tornyába is felvezette a műsorvezetőt, ahol a nemrégiben felújított haranglábakat csodálhatták meg a stábtagok.


Hangzik egymás köszöntése húsvét vasárnapján Hajdúdorogon. Közel ezer görögkatolikus vallású család zarándokol el ekkor a Székesegyház templomkertjébe pászkát szenteltetni, hiszen ,,aki nem szentel pászkát, nem szenteli életét az Istennek - vallják a város lakói. A templomi élő közvetítés mobil applikációja IDE KATTINTVA letölthető a Play Áruházból. Nagyhét csütörtökén az utolsó vacsorára emlékeznek, pénteken Krisztus kereszthalálát idézik fel, nagyszombaton pedig Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkednek a hívek Debrecenben is. A nagyváradi római katolikus székesegyház és a görögkatolikus ferences kolostor búcsújának ünnepére.


Kenyere Közösség nagyváradi tagjai ünnepi szentmise keretében tesznek. In hac suprema kezdetű bullájával. A Harmadrend tagjai a napi magánimák mellett közösségi imákat is imádkoznak. Református gyülekezetek.


Feltétel, hogy a jelentkező tagja legyen a Római Katolikus Egyháznak, liturgikus alapismeretekkel rendelkezzen, és érezzen elhivatottságot a templomi szolgálatra, mellyel elősegíti a liturgiák méltó végzését….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések