2018. október 18., csütörtök

Egészséges táplálkozás sulinet

Az igazság az, hogy amennyiben van rá mó már gyerekkorban figyeljünk oda a táplálkozásunkra. Ha a szülő ezt komolyan veszi, akkor a gyermekének akár a felnőttkorára is nagy hatással lehet, hiszen a gyermekkori táplálkozás a felnőttkori egészségért is felelős. A gyerekek -a mindössze heti 1-alkalommal iszik tejet, -uk pedig egyáltalán nem fogyasztja a számukra alapvető fontosságú tápanyagokat tartalmazó folyadékot, derült ki az MDOSZ nem reprezentatív, országos felméréséből. A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-egységet javasolt fogyasztani.


A foglalkozás időtartama alatt a tanulók megláthatták az összefüggést az egészséges táplálkozás és az egészséges arcbőr között. A büfé termékeinek vizsgálata: Melyek az egészséges , melyek az egészségtelen termékek? Köztudott, hogy már gyermekkorban ki kell alakítani a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás iránti igényt, hiszen ezek együttesen járulnak hozzá testi és szellemi fejlődésükhöz és növekedésükhöz, a jó tanulmányi eredmények eléréséhez, az egészségük megőrzéséhez. A foglalkozás célja, hogy az SDT rendszer tananyagai segítségével betekintést adjon az egészséges ételek világá-ba.


Gyermektorna A Tini jóga alapismeretek 5-8. Serdül ıkori változások (testi, lelki) Tini Jóga Kutató munka a Neten táplálkozás témában Tini Jóga 2. Szemléletformáló napunk célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életvitel, életvezetés, az egészséges életmód kialakítására, hiszen a gyermekek harmonikus testi, szellemi, valamint lelki fejlődéséhez különösen fontos a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás. Minél változatosabban, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket.


Egészségnap December 13-án Egészségnapot tartottunk az intézményben. Az egészséges táplálkozás pontja Összeállította: Cseri Dóra 6. A rendezvény célja az volt, hogy karácsony előtt felhívjuk a diákok figyelmét az egészséges táplálkozásra. Nyolc egészséges élelmiszer trend.


Idén például igen népszerűvé váltak a célzott diéták, amelyek például a jobb alvást, a gyulladáscsökkentést vagy éppen a hangulatjavítást célozzák. Egészséges élelmiszerek- egészséges táplálkozás címmel szakkört indítunk. Nem mindegy, hogy a napi táplálékot mikor és mi-lyen mennyiségben fogyasztjuk el. Reggel órakor szorgos kezek tálalták az egészséges ételeket a könyvtár melletti helyiségben. A munkát Erzsi néni irányította.


Egészséges táplálkozás sulinet

A Kertvárosi Iskola Menő Menza programjának keretében ez a második alkalom lesz, hogy egy ismert ember tart mozgásos délutánt. Itt azon kívül, hogy tornázni fogunk, egészséges életmód tanácsokat is hallhatunk Katus Attilától. Az oktatási intézményben az egészséges táplálkozás mellett odafigyelnek a mindennapi mozgásra is. A projekt hatására a résztvevők egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretei szintje, egészségtudatossága javul, növekszik elkötelezettségük az egészséges táplálkozás iránt.


A helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód a médiában is számtalanszor hangoztatott probléma, amivel kell, hogy foglalkozzunk, nem hunyhatunk szemet fölötte. Tanulóink egészségügyi szűrés keretében rendszeres iskolaorvosi és fogászati szűrésen vesznek részt. A program zárásaként a Csacsik letették az ünnepélyes esküt. A főzőverseny sikeres rendezvény volt, amelyen felhívtuk a diákok figyelmét az egészséges táplálkozás fontosságára.


A zsetonszerző versenyen minden tanuló abban a sportágban szerezhetett zsetonokat, amelyikben a legügyesebbnek érezte magát, s válthatta be egészséges élelmekre. Az idei tanévben rendhagyó módon tartottuk meg a német nyelvi témahetet. Az eddig megszokott forgatókönyv (egy osztálynak egész héten keresztül több tantárgyi órán tartott részben vagy teljesen célnyelvi foglalkozások) helyett, most az EMMI Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódva az „Állatok” ill „Egészség” témákhoz.


A táplálkozás az élet egyik fontos feltétele, alapvető életjelenség, amely biztosítja a szervezet megfelelő működését. Olyan élettevékenység, amely során az élőlények megszerzik az élettevékenységeikhez szükséges energiát, illetve hozzájutnak a szervezetük felépítéséhez, és egészséges működéséhez szükséges anyagokhoz. Az idén május 10-én került sor a gimnáziumunkban a már hagyományosnak számító egészségnapra. Ezen a napon középpontba kerül az egészséges táplálkozás és a sportok: bár talán azt gondoljuk, mindent tudunk már a helyes életmódról, mégis hasznos évről évre bővíteni ismereteinket.


Egészséges táplálkozás sulinet

A reformkonyha alapja a népi-és tájjellegű étkezés. A beszerzésük nagyon egyszerű. Minden hozzávalót megtalálunk a helyi zöldségpiacon.


Iskolánk kisebb tanulói ezután az egészséges táplálkozás jegyében mókás szendvicseket készíthettek, a víz fontosságáról beszélgettek, a védőnő tanácsait hallgatták meg a higiénia fontosságáról, játékos feladatokat oldottak meg, majd kreativitásukat segítségül hívva gyümölcskompozíciót készítettek. Dolozim Emese előadása A TÁMOP-3. Kiss Árpád Általános Iskolában EFOP-1. Feladatunk elérni azt, hogy az egészséges életmód megismertetésével, napirendbe iktatásával az edzettség növelésével ezt a stabilitást állandósítsuk.


Biztosítsuk az egészséges fejlődéshez szükséges feltételeket és tevékenységeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések