2018. október 12., péntek

Egészséges táplálkozás ppt

Egészséges táplálkozás ppt

Egészséges táplálkozás fogalma Sokan egészséges ételek fogyasztását értik alatta. Az „ egészséges étel” nem megfelelő kifejezés, hiszen a forgalomban lévő élelmiszerek mindegyike egészségesnek tekinthető. Viszont vannak olyan ételek, italok, amelyek fogyasztása gyakrabban, másoké jóval ritkábban ajánlott. Változatosság Napi 4-étkezés Nincs tiltott táplálék, csak kerülendő mennyiség Gabonafélék Húsok, halak Zöldség és gyümölcs Tej és tejtermék Kevesebb zsír fogyasztása Kevesebb só használata Édesség Ásványi anyagok, vitaminok. Nyolc egészséges élelmiszer trend.


Egészséges táplálkozás ppt

Az egészséges táplálkozás folyamatosan fejlődik, állandóan új trendek jelennek meg. Idén például igen népszerűvé váltak a célzott diéták, amelyek például a jobb alvást, a gyulladáscsökkentést vagy éppen a hangulatjavítást célozzák. Miért fontos az egészséges táplálkozás ? A médiából és reklámokból dől a sok hazugság az egészséges táplálkozás kapcsán, te pedig tényként fogadsz el sok mindent, amit csak hallasz.


Kérlek ne érts félre, nem a te hibá nagyon meggyőzően csinálják. A zsiradékok mennyiségére és minőségére is ügyelni kell! Az édességek, desszertek, rágcsálnivalók fogyasztása csak mértékkel javasolt! Helyes ritmus és pihenés. AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD Szerzők: Hidvégi Péter Kopkáné Plachy Judit Dr.


Unsubscribe from TIE Videók? Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. E folyamatban több tényező is fontos szerepet játszik. Táplálkozás „Ételed legyen orvosságo és orvosságod legyen ételed. Székrekedés: A széklet nem teljes kiürülése a végbélböl.


Egyre többet és egyre kalóriadúsabb ételeket fogyasztunk, miközben egyre mozgásszegényebben élünk. Egy éves program Egészségmegőrzés, megelőzés, Hangsúly – életmód energiaegyensúlya: egészséges táplálkozás – rendszeres testedzés. Itt a vége, fuss el véle! Munkahely és az egészség A munkavállaló ember ébrenlétének felét a munkahelyén tölti.


Elengedhetetlen naponta meleg vízzel, alapos szappanozás mellett tisztálkodni, zuhanyozni! Zsebkendő magunknál tartása elegendő mennyiségben. Download as PPT , PDF, TXT or read online from Scribd. Flag for inappropriate content. A nem megfelelő életvitel, a helytelen táplálkozás , a mozgásszegény életmó a túlhajszoltság kimerültséghez, betegségek sokaságához vezet.


A legtöbb ember akkor ébred tudatára, hogy egészsége is van, amikor az évek során elveszíti azt. A helyes táplálkozás és testmozgás mellett azonban le kell küzdenünk a nap mint nap bennünket érő stresszt, amihez nélkülözhetetlen a pihenés és az alvás, a pozitív gondolkodás, a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok és érzelmek, és nem utolsósorban az egészséges környezet. Rendszeresen, naponta többször együnk nyers gyümölcsöt, zöldséget, zöldségfélét, párolt főzeléknövényt.


Egészséges életmód tananyag, amelynek legfontosabb témakörei: az ember szervezete, egészséges táplálkozás , testápolás, sport és egészség, szexualitás, település- és lakókörnyezet, ergonómia és a lelki egészség. Naponta 4-5x étkezzünk! Ez a weboldal cookie-kat használ az elemzésekhez, valamint a testreszabott tartalmak és hirdetések megjelenítéséhez. A táplálkozási alapelvek irányt jelentenek az egészséges életvitel kialakításához. Az oldal használatának folytatásával elfogadja ezek alkalmazását.


Első lépésként tisztázzuk le mit is jelent az „ egészséges táplálkozás ” fogalma. A mikrotápanyagok funkciói oldal 4. Az id ősöd ő korosztály napi vitamin, ásványi anyag és nyomelem szükséglete oldal 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések