2018. augusztus 1., szerda

Harsan a kürtszó úttörő dalok

Harsan a kürtszó úttörő dalok

Járjuk a völgyet, hegytetőt, Nótánktól visszhangos a rét! Ránk süt a fényes napsugár, Tárul a széles szemhatár. Jöjj ide, pajtás, hív a dal, Meglás miénk lesz a nagy diadal! Messzire száll az énekünk, Új szelek lengetik a szép lobogót.


Szeretettel köszöntelek a SLÁGERMÚZEUM közösségi oldalán! Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Add meg az e-mail címe amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni.


TTÖRŐ -DISCO – Úttörőnek lenni jó mpletöltés Zene hallgatás: Kategória: Disco , Zenék A ÚTTÖRŐ -DISCO – Úttörőnek lenni jó mpletöltéshez nem kell mást tenned mint a videó alatt lévő piros mpletöltés gombra kattintanod és az új ablakban megnyíló letöltési lehetőségek közül valamelyikre kattintani. A Pontáruházban korábbi vásárlásai után kapott pontjaiért vásárolhat könyveket. A jó úttörő nem az volt, aki jól énekel, aki szépen fütyül, aki ügyesen farag, aki mestere a sátorállításnak – már régen nem is volt sátor -, nem az, aki jó nyomolvasó vagy jó mesélő vagy ügyesen főz – közelébe se kerülhet a tábort ellátó üzemi konyhának -, a jó úttörő az volt, aki jól tanult. Pirkad a hajnal, nap tüze éle felszabadítják. Donászy Magda: Március 15.


Melegebben süt ma a nap. Minden házon zászlót lenget. Magyarország szabadságát. Háromszínű magyar zászló. Ne feledjétek: az úttörők nótafáján sok virág pompázik.


Az gyűjtheti a legszebb csokrot, aki a magyar dalok színes virágai mellé szálanként szed más népek dalaiból és a munkásmozgalom vörös virágaiból. Kék ég alatt az erdőt járom, harsan a kürtszó messze távol, Hajt a lábam, reggel óta várok rád Postakocsin megyek hozzá az út felett porfelhő száll, Pihent szívvel gondolok már rád. Arra, hogy az úttörők dalait ismerje és énekelje, úgy hisszük nem is kell bíztatni azt, aki igazán úttörő.


Az egykori kormányzat hamar ráébredt, hogy a fiatalabb korosztályt is be kell vonni a mozgalom vérkeringésébe, ezért számukra az úttörő szövetségen belül egy új szervezetet alakítottak. Megjött már a fecske madár fészket rakott nálunk. Hívogat már a napsugár, táborozni vágyunk.


Virág nyílik a hegyoldalon nincs szebb annál semmi. Akik voltak úttörők azoknak ismerősek ezek a dalok , és a felhőtlen gyermekkort juttatják az eszünkbe. Reméljük segítünk tájékozódni az interneten felhalmozott rengeteg információ között.


Harsan a kürtszó úttörő dalok

Egy hargitai pásztor így üzen, Be a völgybe, hogy nincs baj semmisem. Harsan kürtszó , hisz az a cél. Kedvesének jó éjt így kíván, Fáj a szíve, rég nem látta már. Tovaszállt a hang a bérceken, A hargitai pásztor így üzen. REF: Mondd el te bérci szél, miről álmodik a lány?


Prokofjev: Úttörő tábortűz V. Rezessy: Osztrák népdal. Best of Communism zeneletöltés. A hasunkat fogtuk a nevetéstől. Fáklyavivők- Dalok , Hősök,Emlékek db. Kilin Gáspár, a Stránszky temetéséről hazafelé menet, hiába tért be útközben hol egy pohárka szilvóriumra, hol egy kupica rumra, sehogy se tudta kiszellőztetni az Iparos Dalár-egylet búcsúztatóját: a gyászos zengzetek tovább harsogtak a fülében.


Internacionálé Katyusa Kinyílott a pitypang Komszomol induló Könnyű a szívünk, vidám a nyár Köszönjük néked Rákosi elvtárs! Köztársasági induló Lengj, messze lebegj! A lemezen szereplő dalok Latin-Amerikának csaknem valamennyi országát képviselik. Az Egyesült Államokban közepes érdeklődést váltott ki, de óriási sikere volt Latin-Amerikában.


A lemezt apjának ajánlotta: „Apámnak, aki nekem latin nevet és annyi optimizmust adott, amennyit csak az élettől kaphatok”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések