2018. augusztus 15., szerda

Gyulai programok 2019 augusztus

Gyulai Várszínház őszi-téli kamaratermi évadának megnyitója 18:Kiállítás megnyitó Rusznyák Csaba fotóiból, az 56. J úlius utolsó hétvégéjén a város és a vár történelmének egyik meghatározó eseményét felelevenítő nagyszabású rendezvényen a kor jellegzetességeivel, a végvári vitézek és az oszmán-török katonák életével, legendáival, harci szellemével, művészetével, költészetével, mindennapjaival lehet egészen közelről megismerkedni. Mesesarok mese kicsiknek és nagyoknak. Programok , események Gyulán egész évben. A szálloda közvetlenül a gyulai Várfürdővel szemben.


A négy nap során szintén a Várkertben, de emellett a város számos pontján látványos programok várják az érdeklődőket. Gyula programok, Gyulai hírek, Híreink, Kultúra A hagyomány szerint idén is Gyulaváriban, az ’56-os kopjafánál kezdődött az ünnepi megemlékezés. A Kovács Ákos dalszerzőt is idéző Pataki László kitért a hatvanhárom esztendővel ezelőtti események helyi vonatkozásaira. A július 1-től augusztus 31-ig tartó időszakban összesen közel esemény valósul meg három helyszínen, a Világóránál, a Harruckern téren és a Várkertben. Koncertek, táncbemutatók, utcaszínházi fellépések, játszóházi alkalmak és sok minden más várja a családokat, érdeklődőket, a gyulaiakat és a turistákat.


A Mestersége ünnepe már augusztus 17-én elkezdődik a budai Várban, míg a Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazár előtt augusztus 18-án nyílik meg és a három napon át várja a látogatókat a Kárpát-medence népi gasztro-kultúrájának bemutatásával. Gyula programok , Gyulai hírek, Híreink, Kultúra Immár öt éve tesz eleget a nagyzerindi Ibolya Néptánccsoport Mikus Éva és Bagosi Sándor meghívásának. Gyulai páros csobbanás - ősz a Hőforrás Hotelben. Három slammer, három ismert magyar sláger, három REMIX. Rajtuk és a porondmesteren kívül senki nem tudja, mit írtak át.


Budapest egyik leglátványosabb adventi. Minden, ami a városban történik. Az előkészítő ülés ideje: óra 30. Idén is várnak mindenkit a hagyományos Szent István Napra Tatabányán, a Csónakázó-tónál! A rendezvényen fellép a Piramis Évek Révész Sándorral, lesz gyermekkoncert, íjász és lovasíjász bemutató, vidámpark és népi játékpark.


Megemlékezve Cseh Tamás Kossuth-díjas előadóművész halálának 10. A DIÓFA ALATT – CSEH TAMÁS EMLÉKNAPOK(KŐVÁGÓÖRSI MŰVÉSZETI NAPOK -KŐFESZT) rendezvénysorozatot a Balaton-felvidéki Kővágóörsön. Géza fejedelem parkban.


Gyulai programok 2019 augusztus

Az igazi sódar formás és vörös színű, omlós, igazi füstölt ízű és illatú. To do so, please follow these instructions. Az élet csendje címmel november 3-án, pénteken órakor egy kiállítás nyílik az egyesület szervezésében.


A könyvtár földszinti előadótermében Fábián Irén, Marosán Rózsa, Ökrösné Kondorosi Julianna, Orestyák Mária és Sütő Jánosné alkotásai tekinthetők meg december elejéig. Egész napos szórakoztató programok. Bábszínházi előadások, koncertek, kézműves vásár és jótékonysági kenyérárusítás: a család minden tagját megmozgató programok várják a pécsi belvárosba látogatókat az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án délután, amely egyben a pécsi kenyérünnep is – írja a pecsma. Patrióta Gyulai Kisvendéglő teraszán mutatkozik be Magyarország első bio sörfőzdéje, az Elixbeer.


A csütörtökön induló rendezvényen a közelmúltban megnyílt sörfőzde termékeit ismerhetik és ízlelhetik meg a látogatók, akiket emellett sörkorcsoly. Idén is változatos fellépőkkel, zenekarokkal, mega vidámparkkal és szórakoztató programokkal, bemutatókkal várunk mindenkit szeretettel! Az időszaki kiállítás nem csupán az összegyűlt muzeális anyag jellegzetes tárgyainak felvonultatása miatt különleges, de mind interaktivitásában és modernségében, mind pedig a tudományágak. Ha csak egy bizonyos napszakra kíváncsi, akkor megnézheti csak a délelőtti, délutáni vagy esti eseményeket.


Paolo Genovese Teljesen idegenek Komédia A Komáromi Jókai Színház és a Székesfehérvári Vörösmarty Színház előadása Rendezte: Hargitai Iván m. Esztergomi Bábos Tábor A Nagyváradi. A fővárosban ezrek hömpölyögnek a Magyar Ízek Utcáján és a Mesterségek Ünnepére is. Budavári Palotanegyedben a nagyszabású művészeti fesztivált, aminek díszvendége idén Japán lesz, fókuszban pedig a lábbelik állnak.


Gyulai programok 2019 augusztus

Feketék-fehéren kiállítás Szalay Zoltán fotóiból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések