2017. január 9., hétfő

Rák csillagkép

Rák Cancer (a constellation of the zodiac supposedly shaped like a crab) Declension. A Rák jellemző tulajdonságai:A rák csillagjegyet a legcsaládcentrikusabb jegyként tartják számon. Nagyon kötődik a múlthoz, a gyermekkorához, az otthonához, gyakran vágyódik régi élete után. Nicolas Louis de Lacaille francia csillagász alkotása.


Rák csillagkép

Ingaóra, Szögmérő, Oktáns, Légsziva yú. A Rák jellemvonások megjelenhetnek azoknál is, akiknek a Holdjuk, aszcendensük ebben a jegyben áll, vagy erőteljes a Hold hatása a képletükben. FONTOS: egy adott személy pontos jellemrajzához és sorsának megismeréséhez a percre pontos születési horoszkóp felállítása szükséges, mely képzett asztrológiai tudást igényel. Nevéhez hűen számos kettőscsillag található a csillagkép területén.


A Pollux kissé fényesebb, mint a Castor, mégis az utóbbit nevezik α Geminorum-nak. Minél kisebb magnitudó, annál fényesebb. Gem - Pollux fényessége magnitúdó, K0IIIb fényosztályú, a távolsága 3fényév. A Skorpió a fényes, vörös színű Antaresszel és jellegzetes, fényes csillagláncával a nyári Tejút déli részétől jobbra magára vonja a figyelmet.


A Népi csillagnevek listája a magyar ősvallás, néprajz, nyelvtudomány, és a csillagászat szempontjából fontos népi csillag elnevezéseket tartalmazza. Magyar Csillagászati Egyesület alakuló közgyűlésén terjesztette elő, hogy a régi magyar csillagneveket meg kell menteni a feledéstől és. A Rák legjobban az év első három hónapjában figyelhető meg. Ez az állatövi csillagkép az Ikrek és az Oroszlán között található. Az északi féltekéről teljes egészében, a déli félteke 55.


DictZone online magyar-angol szótárban. Kiejtés, fonetikus leírás és angol példamondatok egy helyen. A Regulus, a η Leonis , a γ Leonis, a ζ Leonis, a μ Leonis (Ras Elased Borealis) és az ε Leonis (Ras Elased Australis) csillagok alkotják az oroszlán fejét és a sörényét. A(z) „Csillagképek” kategóriába tartozó lapok.


A következő lap található a kategóriában, összesen lapból. Horoszkóp, amely segít az élet minden területén. A pár- és szerelmi horoszkóp segít, hogy magánéletedben egyensúly legyen, hisz az asztrológia minden csillagjegynek megadja a választ, legyen szó rák vagy bika horoszkópról.


A Cancer, a Rák csillagkép az égbolt egyik leghalványabb objektuma. Az M4 Jászol vagy más néven Méhkas egy nyílt halmaz a csillagkép közepén, melyet már a görögök is ismertek, bár szabad szemmel nem látható, csak távcső segítségével. Az országban már több száz család estéit ragyogják be zárt térben is a csillagok. Célunk minél szélesebb körben ismertté és elérhetővé tenni ezt a varázslatot. A Nagy Kutya nem túl látványos csillagkép , de benne található az égbolt legfényesebb csillaga, a Szíriusz.


Rák csillagkép

A Szíriusz kékesfehér óriás és mindössze fényévre van tőlünk. Másik kutyájáról a Kis Kutyát nevezték el. December – Január 20.


A csillagkép Orion egyik kutyájáról kapta a nevét. A Bak jellemző tulajdonságai:A Bak tipusú ember jellemzője a tárgyilagosság, kitartás és becsületesség. Teljesítményorientált, így gyakorlati hasznosságán keresztül szemlél mindent. A lap szövege Creative Commons Nevezd meg!


A szomszédos Mérleg csillagkép eredetileg szintén az alvilág királynőjének volt a jelképe, csak később lett belőle az igazságszolgáltatás megszemélyesítője. Az arató Szűz megváltozott szerepkörét az is jelzi, hogy egyik csillagát már az ókorban Szőlőművelőnek nevezték. Vagyis az égre nézve láthatjuk, hogy a Hold ugyan a Rák csillagkép végén van, de már fölé hajlik az Oroszlán feje is, amely szinte „ránéz” a Holdra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések