2016. december 19., hétfő

Hvg középiskolai rangsor 2020

HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról. HVG oktatási szakportálja, az Eduline. Szabó Fruzsina, a kiadvány felelős szerkesztője elárulja, hogy milyen szempontok alapján jön létre a lista, és kiknek segíthet elsősorban. A 1legjobb gimnázium – ingyenes házhoz szállítással! A HVG idén már hetedik alkalommal készíti el a HVG a legjobb gimnáziumok listáját.


Hvg középiskolai rangsor 2020

Ismét vidéki iskola került a középiskolai rangsor élére. Hamarosan jön a HVG friss rangsora Van-e vidéki intézmény a tíz legjobb gimnázium között? Meg tudták-e őrizni korábbi jó eredményüket az egyházi középiskolák? Fazekas vagy a Radnóti vezeti az idén? Bár a HVG iskolánkat az erősen humán orientáltságú gimnáziumok legjobbjai között emeli ki, továbbtanulási mutatóink egyértelműen jelzik, hogy diákjaink bármilyen irányba tovább tudnak lépni.


HVG középiskolai rangsor - eduline. Nagy örömömre szolgált és büszkeséggel töltött el, hogy a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium az értékelési szempontok alapján a II. A lapban megtalálhatjátok majd a legjobb egyházi, alapítványi, két tanítási nyelvű intézmények és a gyakorlóiskolák listáját is, és több interjút, cikket olvashattok a középiskola-választásról, a közoktatásban és a szakképzésben várható változásokról.


A HVG listáját a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján állították össze. Figyelembe vették például a nappali alap- és osztatlan képzésekre első helyen jelentkezők számát, a nyelvvizsgával felvettek arányát és a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért elsőévesek számát. Az előző évekhez hasonlóan csupán egyetlen somogyi középiskola szerepel a HVG Iskolaválasztó elnevezésű friss 100-as középiskolai rangsorában. A kaposvári Táncsics gimnázium az idén helyet javítva a 61. Idén is elkészítette a HVG a magyarországi középiskolák rangsorát.


A HVG által készített lista első helyén nem igazán történt nagy változás. A középiskolai központi felvételi rangsorát a tanulók személyiségi jogait figyelembe véve nem áll módunkban megjelentetni, de az iskola honlapján mindenki a saját oktatási azonosító számával le tudja kérdezni, mind az ideiglenes felvételi rangsorban, mind a végleges felvételi rangsorban elért eredményét. A táblázatból jól látható a rangsor módszertana is, illetve annak változásai. Szívből gratulálunk a helyezett miskolci középiskoláknak, pedagógusaiknak, munkatársaiknak, a szülőknek és a diákoknak: Herman Ottó Gimnázium - az országban a 12.


Dunán innen a legeredményesebb. Az összesített rangsor mellett a csütörtökön megjelenő HVG -kiadvány közli a szakközépiskolák, az egyházi, az alapítványi, a két tanítási nyelvű, a köznevelési típusú sportiskolák és a gyakorlóiskolák rangsorát is, valamint a diákolimpiai eredmények, illetve a biológia-, fizika-, kémia- és informatika-OKTV-n. Van egy középiskolai rangsor , amelyen első az esztergomi Dobó. A Toldy Ferenc Gimnázium az általános iskola 6. A QS World University Ranking szerint Magyarország legjobb egyeteme az SZTE, melyet több tudományágban is a világ elit egyetemei közé sorolnak.


A hazai HVG rangsor a legjobb vidéki felsőoktatási intézményként tartja számon a szegedi egyetemet. Kicsi, de különleges dolgok, amiket még talán észre sem vettünk egy-egy órára sietve. A Karinthy a két tanítási nyelvű iskolák között 3. Ezek alapján részrangsorok születnek, majd összeáll a komplex rangsor. Bár a HVG azt írja, hogy a felnőttoktatás teljesítményei (melyek egyébként gyengébbek, mint a nappali tagozaté) nincsenek benne a végső eredményben, de kétséges, hogy ezeket az Oktatási Hivatal ketté tudja-e venni” – magyarázta az igazgató.


A honlapunk elsősorban a középiskolai központi felvételivel foglalkozik, de egy kevés segítséget szeretnénk nyújtani az egyetemi felvételire készülőknek is, ezért a ponthatárokat az alábbi oldalon összegyűjtöttük. A legjobb vidéki egyetem a Szegedi Tudományegyetem – ezt támasztja alá a HVG legújabb felsőoktatási rangsora is. A szegedi egyetem mind az intézményi, mind a képzési területi rangsorokban előkelő helyeken szerepel. Ekkortól alapképzésre és osztatlan mesterképzésre az a jelentkező vehető fel, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevele van. A rangsor hallgatói listájának élén idén is az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara áll.


Csaknem minden jogi kari gólya rendelkezik nyelvvizsgával (9), ez a legmagasabb arány az országban, a középiskolai versenyen helyezett diákok is szinte csak ide pályáztak. Az Eduline cikke itt olvasható, iskolánk értékelésének megtekintéséhez kattintson ide! Központi felvételi - jelentkezési lap. A decemberi központ felvételire a jelentkezési lapok már letölthetők!


A szintén a főiskolákat és egyetemeket rangsoroló kiadvány összetett képzési rangsorában – amely 1intézményt vizsgál – hallgatói kiválóság szempontjából az összesített harmadik helyezés az ELTE Állam- és Jogtudományi Karáé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések