2016. december 19., hétfő

Anyának lenni nehéz idézetek

Május első vasárnapja Anyák napja. Ezen a különleges napon virággal, ajándékkal kedveskedünk Édesanyánknak, Nagymamánknak. Nehéz megfogalmazni, nehéz szavakba önteni. Talán nem is lehet teljesen visszaadni ezt az érzést, ezt a létezést.


Anyának lenni nehéz idézetek

Ezt csak valóban akkor fogod megérteni, ha te is anyává válsz. Akkor sem, amikor néha nagyon szeretnék, de akkor sem, amikor a legnagyobb szükségem van egy ölelésre. Anyának lenni olyan, mint egy ismeretlen tájra való utazás. De olyan fáradtság ez, amit egy varázslatos mosoly azonnal elfeledtet.


Anyává válni a legcsodálatosabb dolog a világon, hiszen az ember egy új életet hoz a világra, akit szeretetben, gyengédségben nevel teljes szívével, lelkével, hogy boldog felnőtt legyen. Az anyaság ugyanakkor nem mindig könnyű. Vannak pillanatok, amikor kifejezetten nehéz. Oly nehéz dolog anyának lenni , míg nem tudja, nem is sejti senki.


Anyának lenni nehéz idézetek

Csupán az érzés végtelen gyönyörűség, a sok aggodalom pedig sírig tartó keserűség. Már a pocaklét alatt gyötör a kétség, s fejedben megfordul sok ezer kérdés. Ugye, minden rendben van?


Együtt elkerülünk minden gondot. Azt mondják, két dolog van, amiért egy nő mindenre képes: az egyik, hogy legyen gyereke, a másik pedig hogy ne. Emlékszem, mindig arra vágytam, hogy két gyerekem legyen. Gimnazista koromban volt egy barátom, akivel két évig jártuk együtt.


Nem tudom, hogy hányszor láttam édesanyámat sírni a bátyám, a nővérem vagy miattam. Bármilyen volt, befogadta magába. Nem törődött vele, hogy szép-e vagy csúnya, jó vagy rossz, nehéz vagy könnyű természetű – és ha csakis a szívére figyelt, és nem az ostoba társadalmi elvárásra, még azzal sem törődött, hogy fiú-e vagy lány. Csak egészséges legyen. De ha mégsem az, akkor is az övé.


Ne akarj sikeres lenni – minél inkább célul tűzöd ki a sikert, annál biztosabban elkerül. A sikert nem lehet üldözőbe venni, ahogy a boldogságot sea sikernek magának mintegy mellékhatásként, önkéntelenül kell jelentkezni, mikor az ember valamely önmagánál nagyobb ügynek szenteli magát. Már nem elég a munka hősének lenni : elvárás lett a megélhetés biztosítása, a férfias helytállás, de ezzel egy időben támogató, érző férfiként is jelen kell lenni , ha a párjáról vagy a gyermekéről van szó. S ha ezt tudo és ha ebben mégis mélységes értelmet, sőt gyönyörűséget találsz, boldog ember leszel.


A jó apák azok, akik szeretnek, már jóval azelőtt, hogy megérkeznénk. A világ tele van jó apákkal. Szép idézetek , gondolatok , verssorok képeslapra, emlékkönyvbe. Ne sírj, az igaz könny ritka, mosolyogva szenvedni ez az élet titka. Nem az az igaz szenvedés, amitől könnyes lesz a szeme hanem az, amit eltűrsz mosolyogva, csendesen!


A legtöbben nehéz , felelősségteljes feladatként éljük meg milyen szülőnek lenni , amíg fel nem ismerjük, hogy lehet ezt másként is nézni. Nehéz dolog anyának lenni , hisz mint Ő , nem szeret úgy senki. KÉP f MEGOSZTÁS A FACEBOOKON.


Címkék: Bölcs idézetek gondolatok Rózsaszál. Kedves Sándor nagyon bölcsen írtad minden sorával egyet értek nehéz jó apának lenni ahogy jó anyának is egyáltalán szülőnek de a világon a legszebb hivatás CSODÁLATOS szép bölcs versedhez szívvel szeretettel elismeréssel gratulálok Anikó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések