2016. december 16., péntek

Budapest régi térképei arcanum

Gazdagítottuk a bemutatott anyagot néhány nagy társintézményben őrzött térkép bemutatásával. A meglévő mennyiségről érdeklődjön a biszak. A mostani Alkotás és a Kék Golyó utcák összefutásánál lévő Magyar jakobinusok tere 5. Budapest régi térképei II.


Tovább az adatbázishoz. Az időgép nem egyszerűen történeti adatok lekérdezését teszi lehetővé, hanem a térben és időben történő barangolást kínálja interaktív térképeken keresztül, gyors és egyszerű átlépéssel a különböző időmetszetek között. WMTS A georeferált verzióra van szüksége?


A WMTS szolgáltatásunknak köszönhetően betöltheti térképeinket saját weboldalán vagy bármely geoinformatikai szoftverében is. Pesten és elővárosaiban. Az Arcanum Adatbázis Kft.


Városfalhoz tapasztott, a Váci kapu melletti két kis házzal kezdődött (ezek helyén van ma a palota délkeleti, Türr István és Váci utcai sarka). Külső-Ferencváros Kispest felé eső, Üllői út menti részén. A térképek bárki számára elérhetőek, hiszen az adathordozókon való.


Régi TV-k sorkimenő trafói. Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa, amely a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap minden lapszámát. A BFL állományába tartozó térképek nagy részének képe is megtekinthető. The charset for this site is utf-8.


Nyomása tiszta, térképei szép színezésűek, papírosa, helykihasználása elsőrendű. Ez utóbbi német hatás és mindenesetre vitatható az, hogy mi jobb: az, ha a térképen minden név túlterhelés nélkül rajta van, vagy az, ha a betű nagyobb, a szemet kevésbbé fárasztja és a név kevesebb. Magáról a fejlesztésről és a digitalizálásról mindössze annyi derül ki, hogy az Arcanum végezte el, további tervek nincsenek megosztva, ám a honlap és az adatbázis befejezettnek tűnik. Ennélfogva sem blog, sem hírek nem elérhetőek, s ha vannak is, azok feltehetően az Arcanum fő honlapjára kerülnek majd ki. ARCANUM KÖRLEVÉL Szeretettel várjuk a XVII.


Az adatbázis a legnagyobb hazai térképtárak anyagát tartalmazza. Térképek és Építészeti Tervek. Munkánkat az Arcanum , az Archive of Modern Conflict (Toronto), a Blinken OSA Archívum és a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. A Fortepan adminisztratív hátterét a Summa Artium Nonprofit Kft.


Budapest régi térképei arcanum

This content can be viewed by proper right or from certain ip addresses. Az együttműködésnek az Arcanum is külön aloldalt szentelt, itt is böngészhet maj ha úgy kényelmesebb önnek. A régi képeslapokat az Arcanum Adatbázis Kft. Nemcsak településekre, hanem templomokra, várakra, piacokra, sporteseményekre, fürdőkre, reklámokra, foglalkozásokra is rákereshettek, sőt, 2ezer képeslapot elhelyeztek egy világtérképen is, így helyszín alapján is kutakodhattok. Biztos mindenki elgondolkozott már azon, hogy vajon mi volt száz-kétszáz éve azon a helyen, ahol most él vagy amerre nap mint nap jár.


Legnépszerűbb adatbázisok. Ezek a térképek nagyíthatók, kicsinyíthetők, nyomtathatók, e-mail-ben elküldhetők. The largest Hungarian database containing scientific journals, encyclopedias, newpapers and series. Completeness is essential, we digitize every year, every volume, every number and we check page by page the documents. A hétvégén több százezernyi régi kép került fel ugyanis az oldalra.


Budapest régi térképei arcanum

Habsburg Birodalom illetve az Osztrák-Magyar Monarchia történelmi térképein navigálhatunk. Senkitől nem szeretnék elorozni semmit! A képeket csak kölcsönveszem és némi (ami sok-sok dolgot is jelenthet), információval kibővítve visszaadom.


Mivel azonban a fent említettek miatt alapvetőleg nem erre készültem, sajnos a forrást akkoriban még nem jegyeztem fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések