2016. július 8., péntek

Gimp képek összeillesztése

A Rétegek ablakban jobb katt a felső képre és a megnyíló menüpontól válasszuk az Összefésülés lefelé menüpontot. Most látszik igazán, hogy a képek éles széle nem illeszkedik pontosan egymásra, ráadásul színbeli eltérések is vannak. A képek egyesítése opciókról A képek összevonása három móddal rendelkezik. A kép felülről lefelé kerül a képbe, a második pedig a vízszintes összeolvadás, melyet balról jobbra egyesít egy képbe, a harmadik pedig egy meghatározott számú oszlopot.


Paint-tel úgy lehet, hogy a képek háttere is megmara csak egy darab kép lesz két részképből. Vagy ha van türelme akkor a szabadkézi kijelöléssel kivághatod az alakot amit meg akarsz tartani, majd csak azt illeszted be a másikra. Ha valaki tudna segíteni a GIMP programmal hogyan kell ezt , azt is megköszönném mert az legalább fenn van a gépemen. A panorámakép az,amikor egy helyben állok a kamerával és mondjuk fokonként készítek egy képet úgy,hogy a képek fedjék egymást. A panoráma készítő progi pedig a fedésben lévő részek alapján tudja összefűzni a képeket.


Azért volna erre szükségem,mert az objektív másképpen torzít a különböző fókusztávokon. This feature is particularly for East-Asian writing systems, but also for anyone wishing to design fancy vertical text. Text can be loaded from a text file by clicking the folder icon in the text editor. Amint az oldal címe is mutatja, az oldal az ingyenes Gimp képszerkesztő programmal foglalkozik, leírásokat tartalmaz, tippeket, trükköket képszerkesztéshez, az oldalon képeket szerkeszteni nem lehet ! GIMP Quickies Use GIMP for simple graphics needs without having to learn advanced image manipulation methods. Simple Floating Logo This tutorial walks through some basic image and layer manipulation techniques.


Gimp képek összeillesztése

Making a Circle-Shaped Image How to create a circular-shaped image. Legfőbb felhasználási területük a 3D-s forgó termék képek , a call to action gombok és a mozgó banner-ek. Készülhetnek fotókból és képszerkesztő programmal előállított file-okból egyaránt, ebben a cikkben utóbbi lehetőséget mutatom be a Gimp képszerkesztő program segítségével. Gimp - GNU Image Manipulation Program egy képszerkesztő program.


Előnyei , hogy ingyenesen letölthető a teljese verziója , magyarul is elérhető, könnyen kezelhető. Tartalmaz tippeket, trükköket képszerkesztéshez kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az oldal ezzel a képszerkesztővel foglalkozik. Nézzük meg, hogy Gimp -ben milyen lehetőségünk van az élesítésre. Alapkép: Nem borzalmasan életlen (akkor reménytelen lenne), de azért van mit javítani rajta.


Egy rétegmásolattal kezdjük, hogy az eredeti fotó sértetlen maradjon. Ez a vonal tehát csak jelzés, csak a GIMP -ben látszik, ha más programmal nézed a képet, akkor nem. Ezen a határvonalon kívül az adott rétegre nem lehet festeni, úgyhogy nem is érdemes próbálkozni.


Képek összemosása PhotoShop-ban (Maszkolás) Hogyan tudunk vagy több képet egymásba mosni? Szerencsére a PhotoShop erre is jól használható megoldást ad. Nyissunk meg két képet.


Gimp képek összeillesztése

Panorámafotózás - képek összeillesztése egy profi, de ingyenesprogrammal, a Hugin-nal. A panorámafotók készítése manapság leginkább úgy történik, hogy egy digitális fényképezőgéppel megfelelően elkészített fotósorozatot összefűzünk egyetlen képpé. A program indítása után a fogd és dobd módszerrel vihetjük az összefűzni kívánt pdf-eket a program ablakába. Ha közben meggondolnánk magunkat, és valamelyik állományt törölnénk, csak álljunk rá a felfelé és lefelé mutató nyilak segítségével, és kattintsunk az x jelre.


Ezt rendszerint kézzel tudod megtenni bármely képszerkeszővel, akár remek ingyenes programmal is - rengeteg jó ps klón van. De léteznek az úgynevezett panoráma szerkesztők, pl. Panorama Maker,de bármelyik megteszi, amik automatikusan megkeresek a kép azonos pontjait és összeillesztik akár ha picit el is van fordulva a képed. Három mód áll rendelkezésre a JPG beállításainak egyesítéséhez Az első függőleges egyesítés, a JPG képek A második a vízszintes összefonódás, a képek egy képből egyesülnek balról jobbra a sorrendben, a harmadik pedig a rögzített oszlopszám, amely balról jobbra egyesül, bizonyos mennyiségre, majd balról jobbra egyesül a vonal alatt. Create a new file in the same place, with the lang in the filename: Add the lang metadata to both the original and translation file: To have different titles (translated title as well): Add the same slug metadata to both files: add slug: some-slug-name to both original and translation file.


Gimp képek összeillesztése

GIMP – egy erőteljes szoftver létrehozása és szerkesztése a képeket. A szoftver egy nagy sor eszközt, amely lehetővé teszi, hogy hozzon létre, szerkesztheti és összekapcsolják a grafikus képek szinte bármilyen bonyolult professzionális szinten. Panorámaképek összeillesztése , 3D képek készítése - Képek tömeges átnevezése, átméretezése, konvertálása egy lépésben A parancsablakokban minden képjavító és képszerkesztő művelet eredménye előzetesen ellenőrizhető, a képen való tényleges alkalmazása nélkül. Sorry for the delay in releasing my builds. There has been a dramatic decrease in usability since version 2. Valami olyan programot keresek (lehetőleg freeware-t, és MAgyar nyelvűt) amivel egyszerűen megoldható egy képmontázs, azaz képek összeillesztése.


Tudom, a photoshop a legjobb errre, de az nekem nincs, de mikor volt akkor sem tudtam kezelni. A GIMP ( GNU Image Manipulation Program ) egy rendkívül nagytudású bittérképes vagy más néven pixelgrafikus képszerkesztő program, amely elérhető majd minden operációs rendszerre, így van WIndows, Linux és Mac OS X változata is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések