2016. január 28., csütörtök

Otthoni játékok 10 éveseknek

Játékok , melyeket te is élvezhetsz. Ha unatkozik a kicsi, de ötlettárad már kimerült, meríts ihletet tippjeinkből! Otthon is számos játékos tennivaló aka csak meg kell próbálnod az ő szemével nézni a tárgyakat. Bár léteznek speciális fapálcikák a játékhoz, akár egy csomag színes ceruzával vagy filccel is játszhatjátok.


Otthoni egyszerű, de érdekes kémiai, fizikai és egyéb kísérletek gyerekeknek - labor otthon. Feladat: megállunk egy helyben, s két kezünket tenyérrel előretartjuk. A játékvezető irányítására becsukjuk a szemünket, s elkezdünk ide-oda mászkálni. Ha valakivel találkozunk, tenyerünket összecsapjuk vele, s „süsü” köszöntéssel üdvözöljük, mire az üdvözölt, szintén „süsü”-vel válaszol.


Számoló, szorzótáblás játékok. Nálunk a kisfiam szereti az ilyen játékokat, vele úgy játszottuk, hogy sorba, felváltva mondtuk a számokat. Ovisok nagyon élvezik, hogy el tudnak számolni, mondjuk, 200-ig. Az otthoni fejlesztés módszere továbbra is játék mara ugyanakkor rengeteg tanulást biztosít a kisgyermek számára.


Játsszunk hallgatási feladatokat: kérjük meg, hogy csukja be a szemét, figyeljen és szóljon, ha pl. Kedvenc meséjébe helyettesítsük be az ő nevét, és kérjük meg, hogy jelezze, ha a nevét hallja. Ezek a játékok fejlesztik a figyelmét és a beszéd fejlődését is segítik.


Ahogy megszületnek a gyermekeink, azonnal ajándékokkal halmozzuk el őket: plüssök, zenélő, forgó játékok , alvókák és csörgők. Később járássegítők, mozgó felhúzhatós játékok , finommotorikát fejlesztő játékok lepik el a gyerekszobát, majd évek elteltével az egész lakást. A szülinapi játékok at egy bőrönbe zártuk, hogy bárhová könnyen elvihessétek, elég hozzá akár egy szoba, hogy lejátszátok a szülinapi buli n. A kincskereső játék előkészítése csupán percet vesz igénybe, pár tárgyat kell csak elrejteni.


Muffin vagy keksz díszítős. Akinek elég nagy a konyhája,annak lehet bent is. Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok. Ha gyerekparti, akkor lufi! Lehet vele dekorálni, lehet vele jókat játszani, a hangulat garantált!


Lufival kint is, bent is nyugodtan játszhatunk, bármikor bevethető! A játékhoz bíró is kell, ő választja ki az adott kör nyertesét (a bíró folyamatosan változhat is). Aki legelőször gyűjt össze pontot, ő az abszolút nyertes. Tükör előtti játékok – bonyolultabb: pl.


Sági Anita vagyok és szeretnék neked segíteni abban, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő örömteli legyen a számodra! Kérd a hetes játéktipp sorozatot és gyűjtsétek a közös élményeket minden nap! Az adatkezelési tájékoztatót itt tudod elolvasni! A papírlap tetejére rajzoljunk egy fejet, nyakkal.


Majd hajtsuk be a rajzunkat gondosan úgy, hogy csak a nyakból látszódjon ki egy icipici rész, hogy tudjuk, hol kell folytatni a rajzot. A tétlen vakáció rosszat tesz a gyerekek egészségének egy brit kutatás szerint A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás. A játékok közül lesznek olyanok, amiket még annak idején gyerekként mi is játszottunk, találunk közöttük olyat, ami szülinapi vagy bármilyen nagycsaládi összejövetelekre átültethetünk, és lesz közöttünk olyan is, ami jó szórakozást ígérő társasági játék.


A kisgyermekek hihetetlen ütemben fejlődnek, tehát a legjobb éveseknek szóló játékok leginkább azok, amelyek kihívást jelentenek számukra. Szülinapi buli játékot keresel? Kincskereő játékaink szórakoztató, egyedi szülinapi programot jelentenek a gyerekeknek. Ha jó szülinapi játékot keresel, vedd igénybe csomagunkat! Meg is vagyunk: nem is olyan nehéz kitalálni, mit játsszunk egy éves gyerekkel.


Ezek a készségfejlesztő játékok éveseknek szórakoztatóbbak és takarékosabbak, mint gondolnád. Amint megvagy az elkészítésével ezeknek a mókás fejlesztő játékoknak éveseknek , ülj le csemetéiddel, és játsszatok együtt, egy családként. Benti játékok óvodás gyerekzsúrhoz. Az ovisok egyik kedvelt szórakozása a szobor játék.


Ennek lényege, hogy zeneszóra mozognak, táncolnak a gyerekek, majd amikor a zene hirtelen megáll, nekik is meg kell állniuk, azaz szoborrá kell merevedniük. Az ugrálós-szaladgálós játékok királya, a laza rókaszerű (de valójában sávos bandikut) Crash Bandicoot az ügyességet és térlátást is szórakoztató módon fejleszti, az N. Sane Trilogy néven elérhető csomag pedig Crash három nagy kalandját tartalmazza felújított, lenyűgöző grafikai megoldásokkal. Itt tudhatsz meg többet!


Az iskola meghívójában a Tehetséggondozás az egyéni képességfejlesztés jegyében címmel szakmai napra voltam hivatalos. A városépítésnél, vagy vártervezésnél nem feltétlenül a legdrágább és legmodernebb építőkockákkal kell játszanunk. Rakjuk félre a legót, a duplót és a színes építőkockákat, és használjunk otthoni tárgyakat: gyufásdobozt, műanyagdobozokat, tárolóedényeket, fából készült konyhai kiegészítőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések