2016. január 6., szerda

Mit jelent anyának lenni

Ha anya vagy, történjék bármi, sosem vagy egyedül. Május első vasárnapja Anyák napja. Ezen a különleges napon virággal, ajándékkal kedveskedünk Édesanyánknak, Nagymamánknak. Mit miért tett, és mondott régen.


Ma már Mamának hívom, és tudom, hogy két drága kezének segítsége, főztje és teljes jelenléte utánozhatatlan és pótolhatatlan. Már tudom mit jelent az, hogy felelősség. Anyának lenni számomra azt jelenti, hogy megértettem az Anyukámat. Miért gondolom fontosnak, hogy meg tudjam fogalmazni önmagam számára: mit jelent az anyaság? Azért, mert akkor tudok a gyerekeimnek jó szülője lenni , ha a kettőnket összekötő terepnek keretet tudok adni, ha nemcsak általánosságban tudok beszélni róla, hanem ha látom a valódiságát, a valódi tartalmát.


Mit jelent jó anyának lenni ? Azt sem mondta senki, milyen közel áll egymáshoz ez a két érzés. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Itt nem csak egy zavaró. Meg kell felelni a párkapcsolat, a család és a társadalom elvárásainak.


A következő szeretettel és gyengédséggel teli fotókon láthato hogy az elbűvölő állat-mamák igazán tudják, hogyan kell szülőnek lenni. De hiába csűröm-csavarom a szavakat, nem tudok konkrét választ megfogalmazni rá. Muska, az orosz macska egyből a címlapokra került, mikor “örökbe fogadott” árván maradt bébi hörcsögöt.


A kis hörcsögök visszautasították a cumisüveget, de Muska, akinek éppen kiscicái voltak, szívesen szoptatta őket. Hogy te még mindig nem tudod? Pedig számtalan könyv jelent már meg a témában, amiből megtudhato hogyan kell gyereket nevelni.


Amikor először megtapasztalod rövidebb-hosszabb ideig, hogy mit jelent igazából vágyni és várni valamire, vagyis valakire. Egy anyuka brutálisan őszinte illusztrációja arról, hogy mit is jelent anyának lenni Sokan azt mondják, hogy a világ legnehezebb dolga egy ország elnökének lenni , azonban Nathalie Jomard nem ért egyet ezzel az állítással. A rábízott gyermekekkel sajátjaként törődik, gondoskodik testi-lelki szükségleteikről. Szükség esetén gyógykezelésre, fejlesztésekre, külön foglalkozásokra viszi a gyermeket. Vezeti a háztartást, vásárol, főz, mos a gyerekekre.


Egy anya komolyan veszi a jövő nemzedék problémáit, hiszen saját gyermekeit félti az eljövendőben, jelentse ez bár a természeti környezet, a kulturális vagy a politikai-társadalmi klíma alakulását. Most én is átélhetem gyermekemmel mindazt, amit egykor ő velem. Ma kisfiammal kettesben töltöttük a napot, melynek az elején az ő dolgait intéztük, majd délután az én teendőimet. Türelmesen várt rám -könyvet olvasva- közel órán át. Némi fejtegetést azért jómagam is megkockáztatok, íme.


Sokan megkeresnek ilyenkor, hogy rajtam, az én példámon keresztül mutassák meg, mit is jelent az anyaság. Megfogalmazták nálunk sokkal jobban is azt, hogy mit jelent anyának lenni. Meg lehet-e fogalmazni ezt az állapotot, amit az anyaság jelent ? Lehet-e bármilyen bélyeget sütni rá?


Az anyai ösztön istenien állati. Ki lehet-e fejezni az anyaságban való létet egy szóval? Képek 20Megtekintés. Csodás válaszokat kaptam, köszönöm szépen, hogy megosztottátok velem legbensőbb gondolataitokat az anyaságról. Csokorba szedtem őket, olvassátok szeretettel!


Mit jelent anyának lenni

AZ SOS GYERMEKFALVAK NEVELŐSZÜLŐKET KERES Szeret gyerekekkel foglalkozni? Otthon van a sajátjával, de egy-két gyerekről még szívesen gondoskodna? Vagy éppen a gyerekek már kirepültek, de hiányoznak a kicsik otthonról?


Néha ugyan nehéz anyának lenni , de máskor szinte szétrobban a szív a rengeteg szeretettől. Az alábbi galériába egy csokorba szedtük a fotós néhány felvételét, melyek alatt elolvashato mit jelent a fotókon szereplő anyák számára a csodás feladat, amit anyaként magukénak tudhatnak. Nem így van, mondja Nathalie Jomard francia művész. Azt állítja, hogy a legnehezebb munka egy gyerek felnevelése, és úgy döntött, hogy ezt bizonyítja is.


Mit jelent anyának lenni

Fantáziadús és ragyogó képeket rajzol meg arról, hogy mit jelent anyának lenni – és most végig söpört az interneten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések