2016. január 22., péntek

Érzelmi megcsalás fogalma

Érzelmi megcsalás fogalma

Amikor a megcsalás témaköréről beszélünk, tudnunk kell, hogy az emberek véleménye nagyon különbözhet a témában. Igen komoly különbségek vannak ugyanis abban, hogy ki mit tart megcsalásnak, illetve az egyes emberek szerint hol kezdődik a megcsalás. Mindegy, hogy melyik fajtáról legyen szó, mindkettő kőkeményen megtöri a monogám kapcsolat békés rabigáját. Valaki odaadással van felénk, és szinte észre sem vesszük, hogyan kapcsolódunk egyre szorosabban, egyre mélyebben. Napjainkban a hűtlenség fogalma leértékelődni látszik, és veszít a drámai jellegéből.


Érzelmi megcsalás fogalma

Az érzelmi hűtlenség a megcsalás csúcsa. De akkor is van aggodalomra ok, ha konkrét testiség nem történik, csupán érzelmileg kötődünk egy másik emberhez, talán a normálisnál megmagyarázhatatlanul erőteljesebben? Mit jelent az érzelmi hűtlenség? Meg lehet-e csalni lelkileg a másikat? Vannak olyan házaspárok, akik azon vitatkoznak rendszeresen, hogy történt-e megcsalás vagy.


Mielőtt végigolvasnánk ezt a cikket, gondoljuk végig, hogy nekünk mi számít hűtlenségnek, mit jelent az, hogy megcsalás. Van, aki azt mondja, hogy az érzelmi kötelék az, ami fontos, aki szerint egy egyéjszakás kaland nem számít, van, akinél a testi kapcsolat jelenti a. Amikor felmerül a hűtlenség témája, elsősorban a konkrét szexuális együttlét képe sejlik fel előttünk, pedig a megcsalás fogalma ennél jóval szélesebb skálán mozog. Ha csak a megcsaló tud róla, akkor ő egyedül.


Az internetnek köszönhetően megváltozott a hűtlenség fogalma , és az interneten való flörtölés, levelezgetés és szexcsetelések, intim fotók megosztásával gazdagabbá vált a fogalom. Ezek tulajdonképpen beleférnek az érzelmi megcsalásba. A mögöttes tartalom azonban, azok a pszichés és érzelmi folyamatok, amelyeket az „együttérzés” kifejezés takar, nagyon jól visszaadják az angolban eredetileg „Self-Compassion”-ként elnevezett jelenséget (az angol „compassion” szó szerinti fordításban részvétet, szánakozást, könyörületet jelent). Ez alapján könnyedén mondhatná hogy akkor mi a probléma, hisz Antal nem is csalta meg a párját.


Nincsen olyan meghatározás, hogy ha van szex, az megcsalás , ha nincs, akkor meg nem az. A szerelmesek között is lehet az egyik fél sokkal megengedőbb, mint a másik. Csak attól függ, hogy ki hogyan ítéli meg, és mennyire fér bele kapcsolatába az érzelmi megcsalás , a mással való csókolózás, és a szexuális együttlét. Természetesen a férfiak arról is nyilatkozhattak, hogy mit értenek pontosan az „ érzelmi okok” alatt. Bár egyértelműnek tűnik, mi számít megcsalásnak, sokféle vélemény létezik róla.


Érzelmi megcsalás fogalma

A megcsalás módja, amire eddig nem is gondoltál. Még mielőtt azt hinné hogy a csók és az aktus közötti intervallumot fogjuk kivesézni, csak szólunk: összeállításunkban nem a testiségé lesz a főszerep. Skip trial month free. Nyitott házasság, poliamória, megcsalás (Kedd Este dr. Mészáros Ádámmal E05) - Duration: 53:25.


A másik szándékos piszkálása, féltékenyítése, a behisztizés is érzelmi zsarolásnak minősül. Ilyenkor a hisztiző azt várja, hogy a másik fél hazarohan hozzá, bocsánatot kér, még sem megy sehova és eszükbe nem jut, hogy a hisztivel csak gyilkolják a kapcsolatot és a másik fél lelki világát is. A párkapcsolati hűtlenség új formája jelent meg a közösségi és a beszélgetős oldalak megjelenésével. Sajnos, van egy téves hiedelem, hogy ez nem is igazi megcsalás , kalan mert testi, fizikai érintés nincs a partnerek között. Ez a fajta féltékenység párválasztásnál illetve párkapcsolatokban jelentkezik, ha a két fél „ megcsalás - fogalma ”, azaz az, hogy kinek mi fér bele, nem egyezik meg.


Vitákat szül, hogy ami történt, az megcsalás -e vagy sem. Innentől fogva pedig az érzelmi megcsalás már csak hab a tortán, rettentően felbosszant, amikor valaki egy párkapcsolat burkából hiteget egy kívülállót (elhagyom maj és boldogok legyünk – persze, sohanapján kiskedden!), hiszen azzal mindenkit megaláz. ONLINE webinár Születésünk óta meg vagyunk győződve arról, hogy a szeretet annyira egyetemes tudás (a világ bármely pontján), így azt mindenki ismeri és tudatában van annak jelentésével és használatával. Ebben a történetben a végkifejlet az érdekes, a nemek harcában ugyanis már a kezdetekben sem maga a megcsalás volt a kérdés, hanem az, hogy ki a csalfább.


A mítosz szerit a nők, de manapság mégis a férfiakat ítéljük felelőtlenebbnek, ezen érdemes elgondolkodni. Test-Alapú ÖnMunka: Testérzeti, Fiziológiai, Érzelmi , Gondolati Önkapcsolódás és Önismeret GYAKORLAT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések