2016. január 15., péntek

A nő örök vers

Ha most belépsz hozzánk, vértezd fel magad a rétek és a fűszeres kertek páratlan illataival! Idézd meg emlékeidben az orchidea, a rózsa, az ibolya vagy a narancs zamatát és azzal a hittel böngéssz, hogy amit találsz az a hétköznapjaidat és kivételes pillanataidat is különlegessé teheti. NŐ csoda – akármit mondanak! Kíséri lépte legelső induláso általa bővül gyermeki tudáso érezni, élni csak tőle tanulsz, nélküle csak a végtelenbe hullsz.


Az egész lénye önfeláldozás, állandó mozgás, örök változás. Minden olyan lenne, mint régen. Most, mintha Tél zörögne és kinn az ablakon, karcos homály feszül még, s túl hideg van nagyon. Ha azt mondod Nő vagy Akkor legyél is Nő Ne egy ócska tárgy Ki mindenre vevő Egy Nő mindig örök Nincs, ki rajta csak röhög Legyél büszke, hiú és nett Ne egy Nőnek mondott ócska préda Kit valaki bérbe vett! Kristófné Vidók Margit.


Egy bűvös szó - a Nő , lehet még tipegő, sehova siető, tiniként kesergő, az örök hisztiző. EREDETI VERS -KÖZLÉSEK;. A magyar költészet napja alkalmából összegyűjtöttük örök kedvenceinket. Weöres Sándor: Nő és férfi A teljesség megbomlásának fő-formája, hogy nő és hím lesz belőle.


Várnai Zseni: Öreg nő sóhajt Csak addig fájt, amíg harcoltam érte, amíg a lelkem égőn rátapadt, s egy reggelen rájöttem, hogy hiába: az ifjúság már tőlem elszaladt. A nő: tetőtől talpig élet. Lemostam minden kendőzést magamról, hajamat sem festettem újra már, mint vert vezér, a fegyverem leraktam, s olyan vagyok most, mint egy téli táj. Csillagokból lehulló, égi kő, halhatatlan, ősi erő, szerelemre született szerető, vágyakból élteket keltő, lágy ölű, termékeny életbölcső.


Dal és tömjén és virág. Hiában száll be földet. Nők nélkül élni nem lehet, és nem is érdemes!


A nő örök vers

Postás Bálint) Még nem született dicsérő könyv olyan asszonyról, aki hagyta éhezni férjét és gyermekit, miközben a világ leghasznosabb találmányát felfedezte, könyvet írt, művészi alkotást készített vagy éppen filozófiai téziseket alkotott. A holnapokkal egyre nő , S szemedben mégis mindörökké, A mának arca tűn elő - Ezért ha illan ez az év is, S a múltba szállva szétomol, Lelkedben ott a kincs örökre Amely valaha benne volt. A nap ma olyan fényesen ragyog, Ma mindenki azt suttogja: Boldog Születésnapot. Itt megtalálod Petőfi Sándor összes versét összegyűjtve.


Felnőtteknek is ajánljuk. A mai legmagasabb szintű tudásanyag végre gyereknyelven gyerekeknek. Félig nő vagy és félig álom. Ne menj el, míg tőlem engedélyt nem kérsz, szerelmesem.


Félek, hogy elveszítelek, ha alszom. Kedveskedő hang, gyöngédség, játékosság és talán egy parányi áhítat. A férfi: nagyképű kísértet. Ezen a héten a 1éve született Weöres Sándor örök érvényű remekművét ajánljuk. Tiszták a körvonalai ezeknek a szavak segítségével elénk rajzolt képnek.


Címkék: vers Heltai Jenő költészet szexualitás Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat. Mi bennem örök , az mind benned lángol,.


A nő örök vers

Fiam, aki a világ küszöbén állsz, legyen ez a vers neked útravalóm. A párod biztosan örülni fog, ha karácsonykor nem csak a kívánságlistáján szereplő ajándékok valamelyikével leped meg, de egy kedves idézettel is, melyben a tudtára ado mennyire szereted. A legnagyobb költők gondolatai jól jönnek, ha te magad nem tudod szavakba önteni, amit.


A próza morgó malom kelepe. A vers a szívnek hárfa-éneke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések