2016. január 28., csütörtök

Önkormányzati választások szavazás

A Tovább olvasom feliratra kattintva megtekintheti a megismételt választások eredményét. Kövesd az élő hírfolyamunkban az agglomeráció legfontosabb híreit. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.


Önkormányzati választások szavazás

A választásra 25-millió szavazólapot kellett kinyomtatni, s ehhez mintegy négyszáz tonna papírt használtak fel. A legnagyobb 63-szor centiméteres lesz, ami a választások történetében rekordnak számít. Az önkormányzati választás tervezett költsége milliárd forint. Nógrád megyei történéseit! Az ebéd utáni szieszta idején is sokan választották az újszegedi Gregor Iskola szavazófülkéit.


Parkolóhelyet is nehéz volt találni a Fő fasoron, és a kerékpártámaszok is teljesen megteltek. Ez volt az első olyan önkormányzati választás Magyarországon, melyet az új Alaptörvény szerint tartottak. A képviselőket és polgármestereket – a rendszerváltás óta először – évre választották. Mindenhol rendben megkezdődött a szavazás. Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az önkormányzati és nemzetiségi választáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szervezési főosztályának vezetője vasárnap reggel fél 7-kor az MTI-vel.


Az alábbiakban felhívjuk figyelmüket a szavazás menetével kapcsolatos tudnivalókra. Milliárdos hitelek, összeomló városi közlekedés, pezsgőkről és koktélalapanyagokról szóló milliós számlák – ezt örökölték elődeiktől. Október 13-ra tűzte ki az önkormányzati választásokat az államfő.


A választáshoz kapcsolódó határidőket, határnapokat a választásért felelős igazságügyi miniszter rendeletben határozza meg, de a választási eljárásról szóló törvény alapján már tudható, melyek a voksoláshoz kapcsolódó legfontosabb határidők. A választások első fordulóját április 11-én, a második fordulót április 25-én rendezték. Mindkét forduló a Fidesz győzelmével zárult.


Az első fordulóban a részvételi arány 6 volt, míg a második fordulóban a választópolgárok 4-a jelent meg. A választás továbbra is a demokrácia ünnepe Magyarországon - mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke Budapesten, miután lezárultak az önkormányzati választások. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK Magyarország Alaptörvénye kimondja, a nemzetiségek a magyar po-litikai közösség részei, államalkotó tényezők.


Időközi helyi önkormányzati választások Időközi választás kitűzésének okai Időközi választás kitűzése Választójogosultság A választójog gyakorlása Igazolással szavazás Választójog a megismételt szavazáson Választókerületek Névjegyzék elkészítése és továbbvezetése, a nyomtatványok előállítása NESZA. A választópolgárok attól függően, hogy a fővárosban, megyei jogú városban, tízezernél nagyobb, vagy annál kisebb lélekszámú településeken voksolnak, vagy szavazólapon adhatják le szavazataikat a vasárnapi önkormányzati választáson – mondta Sári Miklós, az Országos Választási Iroda vezetője szombati, a. Rendben zajlott a szavazás Veszprémben. Az urnák bontása után megkezdődik a szavazatszámlálás. Tisztelt Választópolgárok! Egy hónap múlva, október 13-án több mint ezer mandátumról döntenek a választók a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.


Önkormányzati választások szavazás

DG, NL (bama.hu) Reggel 6-kor megkezdődött, este 7-kor rendben be is fejeződött a szavazása az önkormányzati választáson. Magyarországi lakcímmel NEM rendelkező, külföldön élő magyarok levélben adhatják le a szavazatukat. Választási regisztációjukat legkésőbb nappal a választás előtt adhatják le a Nemzeti Választási Iroda honlapján vagy levélben. Tétényi Évát leváltották, és helyére a Fidesz-KDNP által támogatott Romanek Etelkát választották Esztergom polgármesterének.


Ott, ahol tízezer főnél kevesebben laknak, három szavazólapot adnak, ezeken polgármesterre, listáról egyéni képviselőkre lehet voksolni, valamint a pártlistákra leadott szavazatok alapján áll majd össze az új megyei közgyűlés. Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy mikre is lehet pontosan szavazni majd az őszi önkormányzati választásokon, most az jelölés, ajánlás és a szavazás körüli bizonytalanságokat igyekszünk eloszlatni. NVI részvételi arány Megnőttek a szavazólapok a sok jelölt miatt Van település, ahol 49-en indulnak az egyéni listás helyekért, a Nemzeti Választási Iroda nagyított szavazólapokon szerepelteti a rengeteg jelöltet. Fennakadás nélkül folyik a szavazás - állítja a Nemzeti Választási Iroda elnöke.


Önkormányzati választások szavazás

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap óráig a szavazásra jogosultak 2százaléka adta le szavazatát a fővárosban. A támogatási sorrend egy olyan lehetőség, amivel azért élhetnek a jelöltek, hogy megkönnyítsék a szavazást a hallgatóknak, valamint, hogy ők állítsanak fel önmaguk között sorrendet. Aki a szavazás napján nem a lakóhelyén, hanem a tartózkodási helyén (régi nevén: ideiglenes lakcím) akar élni a választójogával, október 9-éig kérheti átjelentkezését.


A szavazás közvetlen kezdete a következő ülésünktől számított 10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések