2019. augusztus 7., szerda

Változókor hasfájás

Az emberi élet korszakokra bomlik. Az utóbbi száz évben az átlagéletkor emelkedésével és ezen belül a női átlagéletkor különösen megemelkedett volta miatt az orvosok egyre gyakrabban találkoznak az ún. Menopauzán a petefészekben zajló utolsó tüszőérés, és az azt követő utolsó havi vérzés időpontját értjük.


A női életnek ez a szakasza új kihívásokat helyez a nők elé. Vérzészavar ugyan minden életkorban jelentkezhet, a menopauza körüli időszakban más megítélés alá. Maga a változókor összességében tehát a fenti tünetegyüttes jelentkezésével jár együtt, és egyben fennáll a veszélye a felsorolt kórképek kialakulásának, vagy akár súlyosbodásának is. A változás kora a tünetek ellenére orvosi szempontból még nem jelent betegséget, azaz a változókor diagnózis nem létezik. Segíthet az is, ha kicsit megmasszírozzuk a hasunkat, ezzel segítve az izmok elernyedését.


Tanácstalan vagyok, mert nem tudom, hogy valós problémám van, vagy csak a klímax természetes velejárója. Ebben az évben már elég kiszámíthatatlanul jelentkezett a havivérzésem. Két egymást követő hónapban volt 3 napra, aztán napra jött meg, a nap. Ha fáj a hasunk, gyomrunk, akkor az egy jelzés a szervezet részéről, hogy valami nincs odabent rendben. A következőkben tünetet és annak jelentőségét írjuk le, annak függvényében, hogy hasunk mely részén alakul ki a panasz, fájdalom.


Változókor hasfájás

VÁLTOZÓKOR (klimax) (a termékképekre kattintva előjön a terméklap) A változókor oka a petefészkek hormon-receptorainak elöregedése, melynek következtében a tüszőérés, tüszőrepedés és a sárgatest fázis is elmarad a receptorok érzéketlensége miatt. A menopauza (menos görögül hónap, pausis (gör.) valaminek a megszűnése) nem más, mint az az utolsó vérzés, amelyet egy éven belül nem követ másik. A menopauza tehát a magyar orvosi gyakorlat szerint egy hozzávetőleges dátum, bár igaz, a köznyelvben szokták alatta érteni a klimaktérium teljes időszakát is. A változókor gondjainak legyőzésében a táplálkozásnak sokkal nagyobb szerep juthat, mint gondolnánk.


A legelső helyen a növényi koszt áll: zöldség, gyümölcs, hüvelyesek, teljes őrlésű gabonából készült termékek és saláta. Innen származik az elnevezés: változókor , vagy klimax. A klimax minden nőt érint, azonban nem minden nő éli meg rosszul, kellemetlen tünetekkel a változó kort. A nők körülbelül -a tünetmentes, -nál enyhe tünetekkel jár, és -nál kifejezett, a mindennapi életet zavaró tünetek jelentkeznek. A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.


Hasfájás , hasi fájdalom - Budai Egészségközpont. Szakemberek szerint a menopauza bekövetkezte után bármilyen vérzés megjelenése figyelmeztető jel. A véres cseppek, vagy nagy alvadt vérdarabkák abnormálisnak számítanak, aminek azonnal utána kell járni! Az ehhez hasonló vérzések ugyanis éppúgy utalhatnak jóindulatú.


A libidó csökkenésének számos oka lehet: stressz, fáradtság, levertség, a hormonális egyensúly felbomlása, a változókor , a pajzsmirigy nem megfelelő működése vagy a nemi szervek elégtelen vérellátása. Az impotencia a merevedés elérésére és fenntartására való tartós képtelenség állapota. TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE. Vörös lóhere kapszula gr. VÖRÖS LÓHERE KAPSZULA GOLGOTAVIRÁG KIVONATTAL.


Változókor hasfájás

A menopauza szakaszába érve mindez egyszerre túl sokká válik, és sok nő nagyon szenved ebben a fázisban. Vannak, akiknek újonnan jelentkezik a hasfájás. Milyen oka lehet a panaszoknak?


Sokszor nem is gondolnak rá, de a terhesség első jele lehet az alhasi feszülés, görcs, a puffadás. Nekem is hasonló tüneteim vannak, mint a fenti leírásokban olvasható: hosszan tartó, erős vérzés, erőtlenség, fáradtság, dekoncentráció, pánikbetegség, hasi görcsök, felfúvódás szinte mindentől, (ezért a munkahelyemen már alig merek enni valamit-laktóz intoleranciát már kimutatták), folyamatos feszültség, idegesség, fázékonyság. Ha egyszer-egyszer váratlanul elszédülsz, valószínűleg nem kell nagyobb jelentőséget tulajdonítanod a dolognak.


Változókor hasfájás

Ha azonban gyakran tapasztalsz érthetetlen szédülést, mely a legváratlanabb helyzetekben ér utol, érdemes megismerned a lehetséges kiváltó okokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések