2019. augusztus 6., kedd

Regéci vár

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk. Interaktív, várbemutató videók. Látogatói információk, vár nyitvatartás, belépő árak. A területen jelenleg is folynak a felújítási, újjáépítési munkálatok, ami a felvételen helyenként látszik és hallatszik. A REGÉCI VÁR , AHOL II.


Zrínyi Ilona szobra a gyermek II. A regéci vár történetének kezdetét évre pontosan nem ismerjük. Fedezze fel Füzér Várát és ismerje meg történelmét képzett animátoraink segítségével! Jöjjön el és tekintse meg, hogyan éltek a középkorban, kik voltak a vár birtokosai, illetve miért tartják számon országunk egyik legszebb fekvésű váraként! Ottjártunkkor főleg magyar, de szlovák és holland rendszámú kocsival is találkoztunk.


Aba Amádé nádor által a. A helyreállítás az északi bástyától indulva kezdődött, és jelenleg valahol az épület közepénél tart. RÁKÓCZI FERENC FEJEDELEM A GYERMEKKORÁT TÖLTÖTTE” Az ÉMOP-2. Mint látható, kikerült a várprogramból a szerencsi Rákóczi várkastély, a regéci, a siroki vár, Drégelypalánk, a hollókői, a nógrádi vár, a kereki Fehérkő vára, a döbröntei Szarvaskő, Csobánc, vagy épp Szigliget.


Regéci vár

A Somlói vár (vagy Somló- vár , Somló vára) Doba mellett található, a bazaltos Somló hegy északi oldalán, egy sűrű erdőben. A térkép csak ellenőrzött regéci GPS-pontokat (koordináta) tartalmaz. A Rákóczi család egykori uradalmi központja garantáltan maradandó élményt nyújt a látogatóknak minden évszakban.


Ezt az élményt jelentősen fokozza az a különleges és egyedülálló körpanoráma, amit a vár minden pontjáról megcsodálhat. Rákóczi-várként ismert, mert az ő idejükben élte fénykorát. Regéc vára, vártörténet. A mohácsi csata után ugyanis az ő birtokába került a város és a 15.


Regéci vár

Pálóczi-várkastély, mely a város északi végén helyezkedett el. Olvasson utazói értékeléseket, tekintse meg a hiteles fényképeket, és foglalja le szállását a TripAdvisoron. Az európai uniós pályázatok megnyílásra lehetőséget adott a helyreállításra.


A vár nagy részének rendezése, a falak visszaállítása, konzerválása óta évente tízezerrel több turista látogatja meg a regéci várat. Mi is ellátogattunk, beszámolunk az élményeinkről! Szép Magyaroország) A vár felépítése A vár legkorábbi része a sziklacsúcson álló öregtorony lehetett, később azonban az északkeleti oldalához egy kerek ágyútornyot építettek, így az öregtorony is jelentős átalakuláson esett át.


Directed by Nóra Ruszkai. With Anita Csajbók, István Nagy, Gábor Osgyáni, Nóra Ruszkai. Egy hatalmas, virágos mezőn keresztül vezetett a földút a parkolóig, ahol az autót hagytuk, innen pedig aszfaltos, de erdőben haladó, árnyékos úton tettünk meg két kilométert a vár bejáratáig, ahol a hőségre való tekintettel a büfé teraszán frissítettük fel magunkat, miközben a kilátásban. Ismételt öröklések és eladások következtében az uradalom fokozatosan elaprózódott, széthullott. A közelmúltban a vár egy részét rekonstruálták.


Gyerekek számára is kiváló időtöltést és elfoglaltságot kínál. Amint ennek bevezetőjéből kiderül, Mágocsi Ferenc megbízásából készült. A vár megközelítése autóval nem a legjobb.


Nem mond igazat, aki azt írta, hogy babakocsival is könnyen megközelíthető, max, ha a hátán cipeli a babakocsit. Több várunk kapcsán is beszámoltunk róla, hogy az utóbbi évtizedben megkezdődtek - esetleg már be is fejeződtek - újjáépítési munkálatai. V blízkosti sa nachádza regecký hrad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések