2019. május 8., szerda

Odaadó jelentése

Más felé forduló, odaadó (ember), aki nem a maga hasznát keresi, hanem mások javára cselekszik. A beküldött szavakat, kifejezéseket csak akkor fogadjuk el ebben a szócsoportban, ha beleillenek az alábbi példamondatba: A becsületes megtaláló visszaadta az öreg néni táskáját, amit egy padon felejtett. Figyelem szó jelentése : 1. Irányított érdeklődés, egy dologra irányuló összpontosított, tartós és folyamatos érzékelés. Ez a tudatosság szándékkal együtt járó kiáramlása egy pont irányába. Committed magyarul és committed kiejtése.


Odaadó jelentése

Az Emília név eredete és jelentése Latin eredetű, az Emil férfi névből alakult női név. Jelentése : vetélkedő, versengő. Az advaita jelentése : kettősség nélküli. Utalás arra az elképzelésre, hogy az átman ugyanaz, mint a legmagasabb létező, Brahman.


Ebben a Védánta iskolában Brahman az egyetlen létező, és a világ, ahogyan az számunkra megjelenik, pusztán illuzórikus. Amit neki a napfény, azt jelenti az én életemnek a te szerelmed. A delfin tetoválás jelentése a jólét vagy a jólétre való törekvés, emellett kettős értelemmel is bír: mivel a delfin a vízben él, de a felszínre is feljön levegőért - így ez azt szimbolizálja, hogy két világban él valaki egyszerre. A Bhadzs jelentése imádni, hozzá tartozni, s a belőle képződő főnév, a bhakti szó jelentése odaadással, szeretettel, és tisztelettel imádni. A bhakti jóga kifejezés odaadó lelki gyakorlatot, a Legfelsőbb iránti önzetlen, odaadó szolgálatot jelent.


Odaadó jelentése

Odaadó angolul, odaadó angol fordítása. Rendkívül fontos, hogy mennyire támogatja és segíti környezetét, vagy családját. Mindenkit irányítani akar, nehezen viseli el, ha ellentmondanak neki, pedig a gyermekeivel ezt kell majd átélnie. A férjének olyan célokat kell mutatnia, amit sajátjának tekint. Ha érzi, hogy párja érte él, akkor képes odaadó nővé lenni.


Szótár azás és fordítás: Írd a szót vagy mondatot a keresőmezőbe, kattints a Fordítás gombra. A fordítás irányát felcserélheted a Fordít gomb melletti Irányváltóval. DictZone online angol-magyar szótárban. Kiejtés, fonetikus leírás és példamondatok egy helyen.


Fiziológiai sajátosságok A szívcsakra irányítja a csecsemőmirigyet, a szívet és a vérkeringést. Körülbelül tíz évvel ezelőtt jöttek rá az orvosok arra, hogy a szív is tekinthető endokrin mirigynek, mivel atriopepint választ ki. JELENTÉSE : A kártya a tanulás lapja, mely azt jelenti, hogy mindig tanulni kell bosszúságainkból.


A lap mindig valami előjele! A mindennapi élet bosszúságait, konfliktus helyzeteket jelöl, váratlan esemény miatt. A „kizárólagos” szó jelentése : ’amiből más ki van zárva’. Az odaadás pedig erős ragaszkodást, áldozatkész szeretetet foglal magában. A kizárólagos odaadás tehát arra utal, hogy senki sem kerülhet a szívünkben olyan helyre, amely csak Istent illeti, és senkiért sem teszünk meg olyasmit, ami csak Istennek jár.


A mandala szó a klasszikus indiai nyelvből a szanszkrit-ből származik, jelentése : kör, ív, körszelet vagy korong. Más vélemény szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas jelentése ”elme”). Tehát a mandala sokkal több mint egy egyszerű geometriai alak. A(z) ODAADÓ (MELLÉKNÉV) szót eddig 1alkalommal tekintették meg. Az embernek többféle, meghatározott kötelességnek kell eleget tennie, ez a dharmája.


Ha tudata fejlett, akkor feladatait a vallásos elveknek megfelelően végzi. Az önmegvalósítás során ez is előrébb segítheti. A fa elem makacssága benne is megvan, csak burkoltabb formában.


Ugyanolyan kitartó, célját egy percre szem elől nem tévesztő jegy. A legfőbb különbség, hogy míg a Jang Fa nem enge inkább kettétörik, de nem hajlik, addig a Jin Fa arra hajlik, amerre a szél fúj, képes átmenetileg megalkudni, ha a helyzet úgy kívánja. A tulipánba például gyakran szilvamag kerül, így lesz a tulipán a női szeméremtest, a mag pedig a termékenység szimbóluma.


A bhakti az isten, leggyakrabban Siva vagy Visnu feltétlen és odaadó szeretete, egy különösen személyes vonzalom, amelyben minden más anyagi és szellemi viszonyrendszer a háttérbe szorul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések