2019. május 17., péntek

Katasztrófavédelem szúnyoggyérítés 2019

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Hogyan előzzük meg a szén-monoxid-mérgezést? A fűtőberendezések éves felülvizsgálatával, a kémények ellenőriztetésével, a szükséges levegő-utánpótlás biztosításával és megfelelő szén-monoxid-érzékelővel a mérgezés megelőzhető! Eszerint már 9településen volt a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés , összesen 4ezer hektárnyi területen - ismertette a szóvivő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a katasztrófavédelem honlapján előre közlik a várható szúnyoggyérítési munkálatok helyszínét és idejét.


Az elmúlt két hétben minden eddiginél nagyobb területen zajlott az intenzív védekezés a szúnyogok ellen – közölte a katasztrófavédelem. Augusztus 5-én, a napnyugtát megelőző órában Fehérgyarmaton és környékén légi szúnyoggyérítést végeznek. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint enyhült a szúnyogártalom, ám Fehérgyarmaton és Záhonyban fellépnek még a vérszívók ellen.


Tartaléknapok: augusztus 6. Nyírpazony Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy az illetékességi területén a katasztrófavédelem koordinálásval földi kémiai úton történő szúnyoggyérítés végez július 22-én, a napnyugta utáni órákban. Vagy ha az illetékes Önkormányzat lemondta a szolgáltatást , akkor azt a dokumentumot. A múlt héten tovább védekeztek a Szigetközben, Komárom térségében, Budapesten, a Csepel-szigeten, Pakstól a Duna teljes déli szakaszán, valamint a Velencei-tó partján. A kémiai szúnyoggyérítés kezdetétől folyamatosan elérhető lesz a katasztrófavédelem honlapján, hogy melyik napon, melyik településen permeteznek.


A lakosság is sokat tehet azért, hogy csökkenjen a szúnyogok száma, és sikeres legyen a központi szúnyoggyérítés , mivel a szúnyogok élőhelyeinek jelentős része. A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja, a szúnyoggyérítés aktuális heti ütemterve a folyamatosan elérhető a katasztrófavédelem honlapján. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést. Mukics Dániel közleményben azt írta, a Balatonnál, a Velencei- és a Tisza-tónál a partközeli településéken a korábbi biológiai lárvagyérítés után elkezdik a kifejlett szúnyogok elleni védekezést, a Duna mentén, Komáromnál, Mohács környékén és Mosonmagyaróvárnál, valamint Békés megye nagy részén pedig permetezést végeznek.


Komplex gyakorlaton vett részt Kovácsvágáson a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Több helyszínen zajló együttműködési gyakorlaton vett részt a Budapest Önkéntes Mentőszervezet szeptember 8-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágáson. Az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést, ezért az ütemtervek az időjárási körülmények függvényében változhatnak. Katasztrófavédelem – Átmenetileg szünetel a légi szúnyoggyérítés a hőség miatt. Mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy csökkenjen a szúnyogok száma, és sikeres legyen a központi szúnyoggyérítés. A megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműveknek elsőbbséget kell kapniuk, erre hívja fel a figyelmet Adj utat a szirénázó járműveknek!


Katasztrófavédelem szúnyoggyérítés 2019

Harmadik hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. A héten kezdődik az országos szúnyoggyérítési program, amelyet a katasztrófavédelem irányít. Ezen a héten ezer hektáron permetezik a vérszívókat. Első lépésként a biológiai eljárással lépnek fel a szúnyoglárvák ellen. Mindkét településen a katasztrófavédelem végez gyérítést a jövő héten.


Hódmezővásárhelyen augusztus 14-én, szerdán napnyugta után földi kémiai és augusztus 16-án, pénteken légi beavatkozást végeznek. Székkutason is pénteken lesz irtás, ahol a napnyugtát megelőző. Két korcsoport alkotásait és írásműveit várják január végéig. A tervek szerint ezen a héten, kedvező időjárás esetén, további ezer hektáron légi, illetve ezer hektáron földi és ezer hektár biológiai kezelésére kerül sor. Nyíregyházán az Északi-temető ravatalozójánál kerül sor.


Katasztrófavédelem szúnyoggyérítés 2019

Egy szál virággal búcsúzzunk! A folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyoginvázióról lehet beszélni. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítani, mivel nagy.


Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt a Duna vonalában jelentősen felszaporodott a szúnyogállomány. Elmaradt a légi szúnyoggyérítés több településen is a Dunakanyarban, Csongrád megyében, Kaposvárnál és a Balaton partján. A földi kezeléseket minden tervezett területen sikerült elvégezni, így a Szigetközben, a Dunakanyarban és a főváros kijelölt kerületeiben, valamint Csongrád megyében és a Csepel-sziget településein későbbi kezdéssel ugyan, de megvoltak a. Emlékeztetett: a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés mintegy három hónapja tart, eddig 9települést és 4ezer hektárnyi területet érintett. A jövőben a biológiai védekezést kémiai permetezés is kiegészíti. A szúnyogok élőhelyeinek jelentős része magántelkeken található.


Csaknem kétszázmillió forintos uniós beruházás keretében készült el Budapest tizenhetedik kerületében a katasztrófavédelem új központi raktára. A szúnyoggyérítés módszerei: Jelenleg a katasztrófavédelem két fajta módon folytatja a gyérítést. Az egyik a biológiai lárvagyérítés, ezzel a módszerrel a szúnyog utánpótlás csökkenthető, tehát a lárvákat pusztítja el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések