2016. október 14., péntek

Válás után a szerető

Válás után a szerető

Szerető – a válás oka vagy tünete? Két ember zárt köre kezdetben a házasság, de észrevétlenül is eljöhet az a pont, amikor ez a burok megpattan és az egyik vagy mindkét felet elérik a külvilág ingerei, amelyek egyre vonzzák, csábítják őket. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy minél több idő telik el a szétköltözés után , annál inkább átveszik a józan ítélőképesség helyét az indulatok. Az elköltözésedkor lehet, hogy fel sem merül benne hogy az exed akár ki is zárhat a közös lakásból , vagy megakadályozhatja, hogy láthasd a gyermekeiteket. A tévécsatornának Cynthia Mills, Howard ügyvédje azt mondta, hogy az ilyen perek gyakoriak, azt kell ilyenkor bizonyítani, hogy a pár boldog volt az affér előtt, és a szerető közéjük állt.


A hátteréről pedig elmesélte, hogy még a régi angol jogból ere amikor a nő vagyontárgynak számított. Aztán felnőnek a gyerekek, de válás még mindig sehol, vagy megesik a válás , de az összeköltözés után nem sokkal kiderül: mégsem működik az egész. Tény, hogy amint napvilágra kerül a kapcsolat, azonnal elvész a titokkal járó izgalom. Nem titok - válás után , főleg -, hogy amíg facérak vagyunk, nagyon hiányzik a szex. Ez természetes, az viszont már egyáltalán nem, hogy a szexuális késztetéseiteket egymáson vezessétek le.


Ha meg is fordul a fejedben, hogy átcsábítsd magadhoz éjszakára az exedet, ne tedd! Beleszeretni valakibe egy nem is olyan rég kimondott válás után biztos nem egyszerű. Már, ha az ember akkor, a válás idején nem volt máris szerelmes valakibe.


Wilder nem volt az - őt teljesen összetörte, hogy véget ért a házassága, és úgy gondolta, soha többé nem eshet bele abba a hibába, hogy bízzon egy. Elfogadom Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Mária felidézi, hogy milyen volt közvetlenül a válás után : „A kisebbik lányom folyton sírt, és újra bepisilt éjszaka. A nagyobbik lányom próbálta ugyan elrejteni az érzéseit, de én láttam, hogy őt is megviselte a változás.


A válás sajnos mindig fájdalommal jár, éppen ezért nagyon nehéz lehet ennek a negatív élménynek a feldolgozása. A szakítás gyakorlatilag nem úszható meg kisebb-nagyobb sérülések nélkül. Ha nem kaptam elég biztonságot és szerető odafordulást kisgyerekkorban, akkor akár az egészséget veszélyeztető depresszióval, poszttraumás stresszel reagálhatok a válási krízisre.


Ha valaki egy, másfél év után is úgy érzi, nincs túl a gyászmunkán, feltétlenül forduljon segítő szakemberhez. A gyermekek átlagéletkora váláskor év volt, ezeket a házasságokat átlagosan év után bontották fel, és a legtöbb válásnál egy kiskorú gyermeke van a szülőknek. Az válóperes ügyek a 9százalékában a szülők a bíróság bevonása nélkül megegyeztek a gyerekeik válás utáni elhelyezéséről. Van egyáltalán szép válás és apaság válás után ? Mi az a váltott elhelyezés? Megelőzés, megoldások, útravaló gyermeküket szerető apáknak és anyáknak.


Náluk is, mint a szülőknél, vérmérséklettől függ, mikor képesek szembenézni a ténnyel, hogy ez az állapot már végleges, a szülei soha többé nem lesznek együtt. Válás után a gyereknek is meg kell küzdenie az új élethelyzettel. Ez még akkor is így van, ha – az esetek jelentős részében – az anyákra nagyobb teher hárul válás után. Nem tudom megmondani, mi a megoldás, különösen, ha nincs segítség, és anyagi nehézségekkel is meg van terhelve a válás.


Válás után a szerető

De azt is látom, hogy vannak olyan nők, akik válás után tudnak beleállni a saját. Aztán az egyetemi éveim után , húszas éveimben kikerültem a nagybetűs életbe. A legnagyobb megdöbbenésem az volt, hogy sorba tapadtak rám a házas férfiak, és sokkal rámenősebben voltak, mint akiknek nem volt kapcsolatuk. Ez, s sok más tapasztalat után jöttem rá, hogy “vinni csak azt lehet, aki erre nyitottá is vált”.


Hányan élnek válás után egy lakásban akár kényszerből is, szerinted a férfiaknak olyan hülyéknek kell lenniük, hogy le kell mondaniuk mindenről egy válás után ? Mi van akkor, ha a feleség mondta, aludj itthon utána pedig így tálalja a történetet mintha ez egy kényelmi szolgáltatás lenne igényt tart egy szobára ezért. Gyakran magukba fojtják, sőt sokszor egy másik kapcsolatba menekülnek. Ez nem jelenti azt, hogy nem gyászolják el az előzőt.


Ha ez nem történik meg, akkor az később problémákat okozhat. Egyre több férfi keres fel válás előtt, közben, után , hogy a segítségemmel feldolgozhassa a történteket, és megértse, hogy mi történt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések