2016. október 14., péntek

Időjárás figyelmeztetés

Mindenkit átvert az időjárás Az űrből is látszik a sarkvidéken tomboló tűz Vasárnap napközben délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, több napsütés a nap első felében lehet. A várható szeles időjárás és az érvényben lévő extrém hideg időre történő figyelmeztető előrejelzés esetén különösen érdemes felkészültnek lennünk. Első szintű veszélyjelzés (sárga) esetén egy átlagos megyének megfelelő területen várhatóan -fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Vasárnap sokfelé számíthatunk napos időre, de nyugaton, délnyugaton időnként több felhő jelenhet meg az égen, néhol tartósabban felhős lehet az ég, viszont csapadék sehol sem várható.


Pénteken is marad a zömében borult időjárás , nyugaton lehet rövid napsütés, keleten eső, zápor előfordulhat. Szombaton változóan felhős időnk lesz, csapadék nem várható. Vasárnap, ködös, párás időnk lesz, ahol felszakadozik a kö ott tartósabban kisüthet a nap. Eleinte sok lesz a felhő, a Nyugat-Dunántúlt leszámítva elszórtan eshet az eső, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék pedig lassanként országszerte megszűnik.


Alpokalja térségében is egész nap borult maradhat az ég. Időjárás , riasztás, aktuális hőmérséklet. A lassan átvonuló hidegfront nyomán ma még nagy területen érvényes figyelmeztetés a jelentős mennyiségű eső és felhőszakadás kialakulásának veszélye miatt.


A szerdai nap folyamán a középső területek mellett keleten is több helyen valószínűek zivatarok, miközben északnyugaton, nyugaton egyre nagyobb területen eső. Csütörtök délelőtt többórás napsütésre számíthatunk, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként, kezdetben északkeleten, estefelé inkább délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. A piros figyelmeztetés Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyére érvényes.


Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet fok felett alakulhat. A többi megyére másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben. Pénteken északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amelyből főként a nyugati és középső területeken alakulnak ki záporok, zivatarok. Három megyében figyelmeztetés érvényes. Szerdán a késő esti óráktól hazánk délnyugati tájain kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.


Időjárás figyelmeztetés

Kilenc megyére figyelmeztetést adtak ki tartós, sűrű köd miatt. Több megyére és a fővárosra. Csütörtök hajnalig a csapadékzóna egyre inkább délnyugat felé szorul vissza, majd holnap ismét északkelet felé terjeszkedik.


Havazás legfőképp a Dunántúlon várható, ahol szerdán az éjféli órákig nagyjából 5-centiméter, csütörtök estig további 5-centiméter friss hóréteg is leeshet. Továbbra is kedvezők a feltételek hazánk nagy részén záporok, zivatarok kialakulásához. Zivatar Széllökés Felhőszakadás Ónos eső Hófúvás Figyelmeztető előrejelzés.


Hétfőn a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és helyenként záporeső is kialakul, egy-egy zivatar is előfordulhat. Ez lehet az év legmelegebb napja, kedden-szerdán pedig megérkeznek a frissítő zivatarok. Figyeljenek arra is, hogy egymást érik az időjárási frontok. Melegedés zajlik a légkörben, ami melegfronthoz hasonló tüneteket okoz, a gyulladásos folyamatok fellobbanhatnak. Az enyhe idő kedvez kórokozók szaporodásának.


A nyirkos időjárás és a megélénkülő szél miatt hidegebbnek érezzük a levegőt. További tizenkét megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes az esőzés és a zivatarok veszélye miatt. A főváros területe 5km². Pest megye öleli körül, melynek települése Budapest agglomerációjához tartozik. Lehet, hogy egész nap esik az eső, de téged csöppet se zavarjon az időjárás.


Időjárás figyelmeztetés

Ha csak csepereg, bátran kimozdulhatsz otthonról. Megnézhetnél egy kiállítást, vagy szaunázhatnál is, ha inkább ahhoz lenne kedved. A legfontosabb, hogy eszedbe se jusson ma a házimunka.


Figyelmeztető előrejelzés vasárnapra. Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések