2016. október 5., szerda

Budapesti görögkatolikus parókia

Budapesti görögkatolikus parókia

Isten hozott a görögkatolikus (vagy azt kedvelő) egyetemista. IKON naptár és megérkezett a Görögkatolikus Szemle is. Szeretettel ajánljuk templomi kórusunk újra megjelent CD-jét is. Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan a Magyar Katolikus Karitász javára tartunk gyűjtést a jövő vasárnapon.


A magyar görögkatolikus egyház a római katolikus egyház része, az úgynevezett keleti katolikus egyházak egyike. A jó Isten kegyelmének és a szorgos kezeknek köszönhetően készen állunk a holnapi napra. Nyílt napra várja a diákokat a budapesti Leövey Klára Gimnázium A fővárosban, és környékén élő görögkatolikus családok figyelmébe ajánljuk, hogy az egyetlen budapesti görögkatolikus középiskola nyílt napot tart a 8. Nyitott lélekkel és kapukkal várják az érdeklődőket.


Terület: Gö Fót, Dunakeszi, Csomád. Keresztelés, esküvő, temetés valamint egyéb egyházi ügyekben szeretettel állunk az itt lakó görögkatolikus hívek rendelkezésére. Hétfőn délben jótékony célú tésztaszaggató kör lesz a Gödörben.


Kedden este órakor GRFC egyetemista hittanra várjuk a fiatalokat a gödörben. Zöldítsük vissza Földünket! A mostani alkalommal vendégül látjuk Horváth Árpád jezsuita atyát, aki a ritmikus imamódról tart előadást. Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel, a szórványlét örömeit, nehézségeit valamennyien megtapasztaljuk és közösen viseljük, a Helynökség területen élők találkozása erőforrás, megerősítő tapasztalatcsere lehetősége is. Betegek kenetének feladását és véradást szervez a debreceni görögkatolikus parókia El nem évülő urnasírhelyek Az altemplom urnatemetőjében és személyes, valamint 5-személyes családi urnafülkéket alakítottunk ki.


Dél-budai görögkatolikusok. Görög Zita éves lánya kiköpött anyja Fokozott ellenőrzés kezdődik a magyar utakon Mégsem hét évnek felel meg egy kutyaév Tóvá változott Putnoknál az áradó Sajó Így köszöntötte fel Shane Tusup Szilágyi Liliánát A fogyasztáscsökkentés csodaszere ott van a jobb. Budapest, Molnár utca 3. A jelentkezéshez önéletrajz, motivációs levél és lelkipásztori ajánlás elküldése szükséges. Görög Zitaéves kislánya kész hölgy Görög Zitát kislánya kísérte el egy divateseményre.


Ha arra kíváncsi, hogy az Ön települése melyik egyházközséghez tartozik, írja be a település nevét az oldalt található keresőbe! Gájer László egyetemi tanár, bíborosi titkár böjti elmélkedése. Nyírbátorban a görögkatolikus egyházközség szervezése.


Az önálló parókia megalapítása után Árdán (Árkosy) Istvánt nevezték ki lelkésznek. Először iskolakápolnában végezték a szertartásokat, mivel a templomot megelőzve a hívek iskolát, tanítói lakást, parókiát építettek, vettek. Magyarország és a Kárpát-medence katolikus templomainak miserendjei.


Budapesti görögkatolikus parókia

Janus-arcú együttes az övék – fogalmaz Bubnó Tamás karvezető. Van egy bizánci és egy magyar arcunk, és hol egyik, hol a másik kerül előtérbe attól függően, hova hívnak minket. Görögkatolikus együttesként alakultunk meg, de külföldön gyakran megkérdezték tőlünk, szerepelnek-e a repertoárunkon magyar népdalok.


Vaszary Kolos Ferenc esztergomi bíboros, hercegprímás rendeletével hivatalosan is megalakult a budapesti görög katolikus parókia. Ebben az időben lett a Szegényház térből is Rózsák tere. Főtisztelendő Rojkovich István görögkatolikus áldozópap életének 58.


A lelki adoptálás lényege szerint Isten színe előtt tett ígéret, amelyben egy konkrét személy kötelezi magát, hogy kilenc hónapon át mindennap imádkozik egy veszélyben lévő magzatért, és azért, hogy e gyermek megszülethessen. A másik változat szerint a pócsi görögkatolikus paróchus a császárhoz intézett beadványában a kép visszaadását kérelmezte. Sajnos egy gyászhírt is kell hirdetnem. A gyülekezet létszáma közel 3fő egyháztag, akik közül több, mint a gyermek. ImpresszuITTHarmat Kiadó és HORDAV.


Az uralkodó ezt rossz néven véve, az egri püspökhöz intézett leiratában ígéri, hogy az eredeti képről másolatot készíttet, s azt a pócsi görögkatolikus templomnak ajándékozza. Az akkori időkre még ma is szívesen emlékeznek vissza a hívek. Egy negyed évszázados itt léte mély nyomot hagyott az egyházközség életében. A díszes oltár egy budapesti templomból került jelenlegi helyére.


Ez idő alatt épült a harangtorony, illetve a templom és a parókia is kisebb-nagyobb alakítgatáson ment keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések