2016. október 6., csütörtök

Honnan tudom hogy igazat mond

Az örök kérdés: A férfi hazudik vagy igazat mond …? Szemben ezzel, ha valaki igazat mond , sokszor gesztikulál úgy, hogy részben vagy egészben megmutatja a tenyerét - ahogy a szavai is, a teste is feltárja a valót. Persze az is lehet, hogy valaki állandóan zsebredugott kézzel járkál, vagy befelé forduló alkat, és szinte mindig rejtőzködik. Egyszerű rájönni, ki hazudik és ki mond igazat , ha ismerünk néhány trükköt az emberi psziché működésével kapcsolatban – állítja Aldert Vrij, a Portsmouth-i Egyetem szociálpszichológus professzora. Honnan tudjuk, ki hazudik és ki mond igazat ? Tudom , hogy éppen hazudsz! Mindannyian félünk attól, hogy becsapnak minket, ráadásul úgy hazudnak nekünk, hogy észre sem vesszük.


Honnan tudom hogy igazat mond

Ha valaki nem mond igazat , akkor sokszor úgy fogalmazza meg a mondatait, hogy közben saját magát elhatárolja a hazugságtól, illetve kevés érzelmet visz a történetbe. Gyakran mond nemet, és olykor túlzottan és feleslegesen részletekbe menően ecsetel egy adott helyzetet, anélkül, hogy a lényeget érintené. Visszafogottság A védekezés része lehet a távolságtartó viselkedés is, mely túlzott önelégültséggel, hidegséggel vagy szokatlan nyugalommal párosul. De hogyan ellenőrizheti, hogy ki csaló, és ki mond igazat ? Ne engedjen a nyomásnak Az árubemutatókon (legyen szó lágylézer terápiás eszközről, vagy bármi másról) jellemzően az a cél, hogy felkeltsék a közönség érdeklődését, és azonnali vásárlásra ösztönözzék őket egy ellenállhatatlan akcióval, mely csak. Azt mondják a szem mindent elárul.


De én nem tudok szemekből olvasni. Egyszerűen nem tudom elhinno, hogy tényleg komolyan gondolja. Mennyi idő után bíztatok meg a párotokban?


Köztudott, hogy aki igazat mondd az mélyen a szemedbe néz, stb. Hogyan ismerhetem fel a sumák férfit? A barátnője nem olyan fontos Neki, mint a legjobb barátja, akiben megbízik annyira, hogy mindig elmondja az igazat. Az az igazság, hogy mindkettő lehet egyszerre, és tényleg :D Ha bele lennék esve a szóban forgó férfiba, a másodikat választanám, és szívecskéket rajzolnék magam köré :D Ha viszont, és ugye ez a jelen eset. Ezt így konkrétan nem lehet tudni, hogy ki mikor hazudik.


Mondjuk ha ismered az illetőt és érze hogy furcsán adja elő a dolgait, akkor már lehet okod a nyomozgatásra. Ez a következtetés semmit nem mond arról, hogy miféle Isten létezik, de mégis kizárja az összes panteista vallást. A panteista világnézetek ugyanis azt mondják, hogy a világmindenség az Isten, és a világmindenség öröktől fogva létezik, amiről tudjuk, hogy nem igaz.


Az eredmények meglehetősen vegyesek. Leginkább az derült ki, hogy a fenti jelenségek közül, egyik sem társítható megbízhatóan a hazugsághoz. Sőt, aki hazudik, jó eséllyel épp úgy a szemünkbe néz, mint aki igazat mond.


De akkor mi árulkodik ténylegesen a hazugságról? Jó lenne, egy feltűnésmentes igazlátó szemüveg néha. Sokszor megfordul a fejünkben, hogy vajon a velünk szemben ülő tényleg igazat mond egy tárgyalás során.


Honnan tudom hogy igazat mond

A legrosszabb ilyenkor a bizonytalanság. Egy értékesítéssel foglalkozó munkatárs nap, mint nap találkozhat ilyen és ehhez hasonló mondatokkal munkája során: A konkurencia ajánlata lényegesen kedvezőbb. Sok embernek már a hanglejtéséből kiderül, ha nem mond igazat , de vannak, akiknél ennél mélyebbre kell ásni. Ha a pasi túlmagyarázza a dolgokat, ami egyébként nem szokása, megintcsak gondolkodj el.


Ha egy történetben minden egyes részletre kitér, és mindig akad a tarsolyában valami apróság, amivel alátámaszthatja, hogy ő bizony nem hazudik, akkor ennek. Kijelentésének nincs semmi értelme. Mielőtt elkezdenél kötekedni, jó, ha meggyőződsz róla, hogy nem mond igazat a párod.


Honnan tudom hogy igazat mond

Próbáld megjegyezni a részleteket, és, ha pár perc múlva már teljesen mást állít, maj mikor felhívod rá a figyelmét belegabalyodik a történetbe, jó, ha tudo hogy nem mindig mond igazat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések