2019. november 5., kedd

Törpe örökzöldek

A kertépítésben széles skálán használták az örökzöldeket az évszázadok során. Egy ideje pedig lelkesen használják a legszerényebb kertépítéseknél is. A zöld növények használata a kerti oázisok kialakításánál a piacon található törpe örökzöldek csodálatos sokféleségének köszönhető.


Törpe örökzöldek

Thuja orientalis Sieboldii: Kihajtáskor sárgászöld lombozatú, később bezöldülő, széles kerekded alakú, sűrű hajtásrendszerű törpe forma. Kertészetemben széles választékban talál örökzöld növényeket, melyeket megrendelés esetén országosan kiszállítok Önnek! Válogasson az egész évben élénk, zöld növények széles választékából, varázsolja birtokát évszakoktól függetlenül élettelivé és látványossá! Kiválóan alkalmas kisebb kertek, déli. Sziklakertben, ágyásba, esetleg csak egy balkonládába keresünk lassú növekedésű, örökzöld dísznövényeket, akkor érdemes törpe.


Milyen fajta talajt igényelnek az örökzöldek? Tudta hogy a tűlevelű örökzöldek más. Mini örökzöldek kis helyre. Nyáron nézegetjük a szomszéd sziklakertjében a helyes kis törpe örökzöldek et, és nekünk is megtetszenek. Megkérdezzük milyen fajták, majd miután örömmel konstatáljuk, hogy törpe, terülő borókafélékkel van dolgunk, már rohanunk is a kertészetbe, hiszen azokat mi is ismerjük.


Törpe örökzöldek

Bokros vagy terülő habitusuk miatt beborítják a talajt, ezzel meggátolva a gyomok növekedését. Jól viselik a száraz, nyári időszakokat is. Vannak közöttük lombhullató és örökzöl valamint napot és félárnyékot, árnyékot igénylő növények is. Az örökzöldek, ahogy az elnevezésükből is kiderül, zöldellenek függetlenül attól, hogy éppen milyen évszak van, és hogy az időjárás melyik arcát mutatja. A szemeket gyönyörködtető cserjék az esztendő minden áldott napján, megszokott pompájukkal vonzzák magukhoz a kíváncsiskodó, elismerő tekinteteket.


Dániában szelektált fajta. Pikkelylevelei fényes zöldek, télen barnás színt vesznek fel. Törpe , lapított gömb alakú örökzöld. A szélsőséges viszonyok kivételével bárhol megél.


Szoliternek, kővázákba, sírokon, sziklakertekben is jól mutat. A közhiedelemmel ellentétben az örökzöldek többsége nem kifagy, hanem kiszárad. Télen is lassú vegetációt folytatnak, és ha a föld átfagy a gyökérzónájukban, nem tudnak sem vizet, sem tápanyagot felvenni, ezért elpusztulnak. Csapadékszegény télen, fagymentes napokon öntözzük meg a növényeket, hálásak lesznek érte.


Ezek a növények alkotják kertünk domináns részét. Bizonyos méret fölött (kb. másfél méter) már a tövüket sem kell feltétlenül kigyomlálni. Kerti fém házakkal bővült kínálatunk! Több színben és több méretben kínálunk dekoratív, praktikus kerti tárolót már 85.


Törpe örökzöldek

Gömb, ezüst, arany, törpe , kúszó örökzöldek. Bokor, park, futó, törzses és talajtakaró rózsák, vegyes színekben. A tujasövény nagyjából olyan berendezési tárgy a magyar kertekben, mint a hűtő a konyhában.


Nem véletlenül olyan népszerű: a többi növényhez képest viszonylag keskeny helyre van szüksége, egészséges állapotában teljesen átláthatatlan, magasra nő, és évtizedek óta tartó tömegtermelésének köszönhetően a legolcsóbb az örökzöldek közül. Hentz-Kéreg Díszfaiskola, Kertészet - Tiborc utca 46. Mindig segítőkészek és. A növény webáruház segítségével házához hozathatja a természetet. Az örökzöldek színe is változatos lehet, egészen a sárga árnyalataitól a zöldön és kéken át, az ezüstös-szürkéig.


Az örökzöldekhez tartozik néhány szoliterként, azaz egyedülállóként ültetendő igazán díszes faj is (Juniperus communis ’Gold Cone’). Talajtakaró cserjék széles választéka a Megyeri kertészetben! Ezek az alacsony, elterülő habitusú cserjefélék ideálisak a parlagi, félreeső, használaton kívüli kertrészek esztétikus és praktikus fedésére, takarására!


Teraszok, balkonok és ablakpárkányok ideális növényei a törpe növekedésű örökzöldek , ezek tulajdonsága és külső megjelenése mindenben nagy társaikhoz hasonlatos, de nemesítés eredményeként korlátozott a növekedésük. Thuja occidentalis ‘Danica’ ( TÖRPE GÖMB TUJA) A törpe tuja a tuják azon fajtáit öleli fel, melyek kimondottan lassú ( törpe ) növekedésűek. A törpe tuják, örökzöldek praktikus megoldások kisebb kertekbe, sziklakertekbe, sírokra, dézsába, balkonládába.


Szebbnél szebb örökzöldek kertbe és balkonra Ősz végére, tél elejére a legtöbb növény nyugalomba kerül, ezért hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy nincs már igazán sok látnivaló a kertben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések